News

News->Περιοδικά [ Find ]  
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Νοεμβρίου 2016 στα περίπτερα!

digital 98Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα.

Ξεκινάμε με ένα καθαρά δορυφορικό θέμα. Ο Σωτήρης Χατζηστρατής ανιχνεύει στον δορυφορικό ουρανό τα καλύτερα κανάλια με κρυπτογράφηση BISS και σας δίνει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για την λήψη τους.

Η συνέχεια έρχεται με ένα άρθρο που απευθύνεται κυρίως στους κατόχους των συσκευών iOS (Smart phones & Tablets), αφού σας παρουσιάζουμε διάφορα apps που προορίζονται όχι μόνο για δορυφορική λήψη, αλλά και για ψυχαγωγία και εκπαίδευση.

Ο Χάρης Ματθαίου αυτό το μήνα σας παρουσιάζει βήμα –βήμα τον τρόπο που θα αναβαθμίσετε απομακρυσμένα τους παλαιότερους δέκτες OTE TV, ώστε να αποκτήσουν την λειτουργικότητα των νέων.

Ο Export Manager της Triax, κος Jeroen van der Maat, υπεύθυνος για την ελληνική αγορά, μιλά σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αποκλειστική συνέντευξη στον Αργύρη Νομικό, για τους νέους στόχους που έχει θέσει η δανέζικη εταιρία με τον νέο της αντιπρόσωπο στην ελληνική αγορά.

Η Ματίνα Παπαχριστούδη μέσα από την στήλη της Media News, παρουσιάζει μια σειρά από ενδιαφέρουσες ειδήσεις, για την αδειοδότηση των καναλιών, την ΕΡΤ και ΕRT World, κ.ά.

Όπως είθισται κάθε μήνα τα καλύτερα νέα προϊόντα της αγοράς, χτυπούν την πόρτα του εργαστηρίου της Ψηφιακής Τηλεόρασης. Αυτό το μήνα o Παναγιώτης Μαλακούδης, ξεψειρίζει τον νέο δέκτη Dreambox DM 520, της νέας εταιρίας Dream Property,που έρχεται με αποκωδικοποίηση HEVC και λογισμικό Dream OS.

Linux είναι και ο νέος δέκτης ΑΧ Odin Plus της Opticum. Ταχύτατος, στιλάτος, με μοντέρνα χαρακτηριστικά και σε πολύ οικονομική τιμή, ο νέος δέκτης της πολωνικής εταιρίας αναμένεται να αποτελέσει μια πολύ σοβαρή πρόταση για τους φίλους του enigma 2.

Ο νέος Amiko NEO combo είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός δέκτης combo για δορυφορική και επίγεια λήψη. Με 600 περίπου παιχνίδια και το κατάλληλο τηλεχειριστήριο ο δέκτης μετατρέπεται σε μια ισχυρή παιχνιδομηχανή για arcade games.

Η εξέλιξη των IPTV δεκτών MAG, της Infomir συνεχίζεται. Αυτό το μήνα έχουμε τα δύο νέα μοντέλα MAG-254 W1 & W2, που έρχονται με ισχυρότερη επεξεργαστική ισχύ και ενσωματωμένο Wi-Fi.

Η νέα συνδρομητική κάρτα Redlight Elite Superchic 9 αποτελεί ότι καλύτερο κυκλοφορεί στο χώρο του ερωτικού θεάματος, αφού διαθέτει όλα τα ευρωπαϊκά κανάλια υψηλής ευκρίνειας του συγκεκριμένου είδους.

Η ελληνική εταιρία Lemco συνεχίζει την άνοδό της όχι μόνο στην ελληνική, αλλά κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά, δείχνοντας στους ευρωπαίους, αλλά και κινέζους κατασκευαστές τι σημαίνει ένα προϊόν να έχει υψηλό δείκτη απόδοσης – τιμής. Ο νέος κορυφαίος διαμορφωτής HDMI σε DVB-T, Lemco HDMOD-2, θα σας αφήσει άφωνους με την ποιότητά του, αλλά και την ταχύτητά του.

Τα τεστ του μήνα ολοκληρώνονται με τα νέα τηλεχειριστήρια αντικατάστασης GBS Jolly line for Samsung, Sony & LG. Τα τηλεχειριστήρια έρχονται με υψηλής ποιότητας πλαστικά, ανάλογα των original και προγραμματισμένα έτοιμα για να παίξουν με οποιαδήποτε TV των εταιριών Samsung, Sony & LG. Κάτι σαν plug ’n play ας πούμε!

Και αυτό το μήνα το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση έρχεται ζωντανό, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις και με όλα τα νέα προϊόντα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της αγοράς.

Ελπίζουμε το νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Καλές λήψεις!by sotos65, 21 Oct 2016, Comments(0), read all
Κυκλοφορούν τα ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ Οκτωβρίου

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ 10-2016Η οικονομική κρίση καλά κρατεί, ωστόσο αρκετά προϊόντα δείχνουν να προσαρμόζονται ανάλογα. Η τηλεθέαση επίγειων και δορυφορικών καναλιών με έναν δέκτη έχει περάσει σε άλλο στάδιο, καθώς πλέον έχει εμπλουτιστεί με πλειάδα υπηρεσιών, οι οποίες βασίζονται στη πρόσβαση internet, διατηρώντας ταυτόχρονα το κόστος σε αρκετά χαμηλά επίπεδα. Επιλέξαμε έναν αριθμό δεκτών με αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά και ένα ακόμη κοινό στοιχείο: Οι εν λόγω δέκτες δεν ξεπερνούν τα 100 Ευρώ! Στην αντίστοιχη έρευνα αγοράς, μάθετε ποια μοντέλα κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και τι προσφέρει το καθένα.

Ο αθλητικογράφος μας Νίκος Μαυρομάτης – πάντα έγκυρος – σας παρουσιάζει τον αθλητικό χάρτη μεταδόσεων από Nova – OTETV, προκειμένου να μάθετε τι μπορείτε να δείτε και από πού!

Τον Οκτώβριο πρόκειται να συμβεί ένα φαινόμενο, το οποίο επηρεάζει τη δορυφορική λήψη από ελάχιστα έως ολοκληρωτικά, ανάλογα με τη διάμετρο πιάτου που διαθέτετε. Τι ακριβώς θα συμβεί, πώς θα επηρεαστεί η δορυφορική λήψη και τι πρέπει να προσέξετε, μπορείτε να μάθετε στο άρθρο για την ηλιακή παρεμβολή.

Επίσης, σε κάθε περίπτωση καλό είναι να ρίξουμε μια ματιά στη δορυφορική κεραία μας για τυχόν συντήρηση ή και βελτίωση, έτσι σε αυτό το τεύχος ασχολούμαστε με τα δορυφορικά κάτοπτρα ή αλλιώς «πιάτα», προκειμένου ο κάθε ενδιαφερόμενος, να μπορεί να εκμεταλλευτεί το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Ως γνωστόν, το πιο σημαντικό τμήμα μίας δορυφορικής εγκατάστασης - όσον αφορά τη δυνατότητα λήψεων - είναι αναμφισβήτητα το δορυφορικό κάτοπτρο σε συνδυασμό με το επίσης πολύ σημαντικό εξάρτημα LNB. Ποια λειτουργία επιτελεί το δορυφορικό κάτοπτρο και πως ακριβώς συνεργάζεται με το LNB για τη λήψη των δορυφορικών σημάτων;

Από πλευράς εγκαταστάσεων, ο Παράσχος Θεοδοσιάδης μας περιγράφει μία εγκατάσταση Wavefrontier T90 για 4 LNB στην οποία εμπλέκεται κι ένα κινητό κάτοπτρο 1,20, με στόχο την λήψη σε δύο δωμάτια μία οικίας.

Όπως κάθε μήνα, ο Βασίλης Γκόλτσιος, Σύμβουλος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, με την πολύχρονη εμπειρία του, συνεχίζει την ενασχόλησή του με τις τηλεοπτικές άδειες, σχολιάζοντας με τον γνωστό καυστικό του τρόπο τις εξελίξεις.

Οι παρουσιάσεις-δοκιμές του μήνα, σας επιφυλάσσουν ιδιαίτερα αξιόλογα νέα προϊόντα, όπως: 4Κ δέκτης AX 4KBOX HD51 (UltraHD, Enigma2, 2 x DVB-S2 ή DVB-C/T2, USB 3.0), Dreambox DM520HD (DVB-S2 ή C/T2 με HEVC), Edision Proton LED (DVB-S2, FullHD, FTA, USB PVR, Media Player), Revez M-Combo (DVB-S2+T2, FullHD, Online υπηρεσίες, Media Player) και τέλος το νέο σύστημα επέκτασης τηλεχειρισμού μέσω ομοαξονικού Καλωδίου FENGER FIR-107T/R.

Επίσης, η ενότητα “Digital Smart Home”, καλύπτει το πλήρες φάσμα της Smart τεχνολογίας και των Home Electronics, στην οποία ο Παναγιώτης Μαρκίδης αναφέρεται σε ενδιαφέροντα θέματα. Αυτό το μήνα, διαβάστε τι θέλει να μας πει η Apple με το νέο iPhone, ένα μίνι αφιέρωμα στην IFA2016, όπου θα καταλάβετε με ποιο τρόπο οι έξυπνες οικιακές συσκευές διεκδικούν τη θέση που τους αξίζει, αλλά και πώς τα έξυπνα εμφυτεύματα μπαίνουν στη ζωή μας.

Τέλος, θα βρείτε ενημερώσεις για νέα προϊόντα, ειδήσεις για τα κανάλια και τα συνδρομητικά πακέτα, σχολιασμό του τηλεοπτικού γίγνεσθαι, τις αθλητικές εξελίξεις στο χώρο των δικαιωμάτων μετάδοσης, καθώς και τις ανανεωμένες συχνότητες εκπομπής των καναλιών από όλους τους δορυφόρους.

Μείνετε συντονισμένοι

Περικλής Παντολέων

Διευθυντής Σύνταξηςby sakis.kom, 13 Oct 2016, Comments(0), read all
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Οκτωβρίου 2016 στα περίπτερα!

digital 97Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα.

Αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα τηλεοπτικά προϊόντα είναι οι σειρές, οι περισσότερες από τις οποίες ξεκινούν αυτή την εποχή να προβάλλονται. Ο Νίκος Δρικάκης καταγράφει το σενάριο από κάθε νέα σειρά ή νέο κύκλο που θα προβληθεί μέσα από τα συνδρομητικά ελληνικά πακέτα Nova και OTE TV. Και όπως είθισται πλέον, οι πιο δημοφιλείς από αυτές θα προβληθούν σχεδόν ταυτόχρονα με την επίσημη πρεμιέρα στην Αμερική.

Ο Γιάννης Φίλιππος Δημητριάδης, αυτό το μήνα σας παρουσιάζει τα ελεύθερα δορυφορικά αθλητικά κανάλια. Μπορεί να μην θεωρούνται ότι κατέχουν τα ακριβότερα ποδοσφαιρικά δικαιώματα, είναι όμως τόσα πολλά που σίγουρα θα σας γεμίσουν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο σας. Ταυτόχρονα, αν το ψάχνετε, θα βρείτε και αρκετά κανάλια με Ά τάξης αθλητικό περιεχόμενο, όπως ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, Champions League, κ.ά.

Αν το δορυφορικό σας κάτοπτρο ενοχλεί τους γύρους σας ή ακόμη και εσάς τότε την λύση θα την βρείτε στο σχετικό άρθρο του Σωτήρη Χατζηστρατή, ο οποίος σας παρουσιάζει διάφορους τρόπους απόκρυψης του δορυφορικού κατόπτρου.

Η Edision Hellas είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες της ελληνικής αγοράς. Πώς όμως σκαρφάλωσε στην κορυφή της αγοράς τόσο γρήγορα; Ο κος Σάκης Κολοβός, Γενικός Διευθυντής της Edision Hellas, μιλά στον Αργύρη Νομικό για όλα αυτά που έφεραν την Edision στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, αλλά και για το τι μέλει γενέσθαι στο άμεσο μέλλον.

Η Ματίνα Παπαχριστούδη μέσα από την στήλη της Media News, παρουσιάζει μια σειρά από αποκλειστικές ειδήσεις, για την αδειοδότηση των καναλιών, τους αναμεταδότες της ΕΡΤ, αλλά σίγουρα η σημαντικότερη είναι αυτή με τις αλλαγές στο χάρτη συχνοτήτων. Ταυτόχρονα μέσα από την στήλη της Editorial αναδεικνύει το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν οι τηλεθεατές με SD επίγειο δέκτη (που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία), όταν τα επίγεια κανάλια γυρίσουν υποχρεωτικά σε HD.

Όπως είθισται κάθε μήνα τα καλύτερα νέα προϊόντα της αγοράς, χτυπούν την πόρτα του εργαστηρίου της Ψηφιακής Τηλεόρασης, την δοκιμή των οποίων επιμελείται ο Χάρης Ματθαίου.

Τα δύο νέα Android Media Players Wetek Hub και Core έρχονται με την έκδοση Lollipop 5.1.1, και προεγκαταστήμενο το λογισμικό Kodi και υπόσχονται ότι θα μετατρέψουν την TV σας σε Smart.

Τo QΜ-3190 είναι ένα νέο Combo Sat Finder, με εικόνα και μετρήσεις από δορυφορικά και επίγεια ψηφιακά HD κανάλια, έγχρωμη μεγάλη οθόνη 7 ιντσών και άκρως οικονομική τιμή, που αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική αγορά.

Το πανίσχυρο headend OH 50 A της γερμανικής Wisi, έρχεται ανανεωμένο με νέες μονάδες και περισσότερες ευκολίες. Μια άκρως επαγγελματική λύση, για εκείνους που η αξιοπιστία είναι το πρώτο ζητούμενο.

Η ελληνική εταιρία Lemco κάνει για άλλη μια φορά το θαύμα της και παρουσιάζει τον νέο Compact Headend HCL-804 CT. Πρόκειται για ένα 8πλό HD modulator, που αναλαμβάνει να μετατρέψει 8 πηγές HDMI σε 4 DVB-T multiplex και ταυτόχρονα σε 4 IPTV streams.

Και αυτό το μήνα το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση έρχεται ζωντανό, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις και με όλα τα νέα προϊόντα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της αγοράς.

Ελπίζουμε το νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Καλές λήψεις!by sotos65, 24 Sep 2016, Comments(0), read all
Κυκλοφορούν τα ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ Αυγούστου-Σεπτεμβρίου

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ 08+09-2016

Εν μέσω των διαδικασιών για τις τηλεοπτικές άδειες, τα Δορυφορικά Νέα βρίσκονται στα χέρια σας, με πλούσια και έγκυρη ύλη για την ενημέρωσή σας!

Είναι γεγονός ότι πλέον οι χρήστες απαιτούν να έχουν εικόνα FullHD σε περισσότερα σημεία της οικίας και όχι μόνο στο σαλόνι. Η αγορά έχει αφουγκραστεί τη συγκεκριμένη ανάγκη, γι΄ αυτό σε αυτό το τεύχος ασχολούμαστε με τους HD modulators που έχουν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα, προσφέροντας ποιότητα εικόνας και πλήρως παραμετροποιήσιμο σήμα DVB-T, με έλεγχο είτε μέσω της πρόσοψης, είτε μέσω software. Το MER πλέον βρίσκεται σε υψηλότατα επίπεδα άνω των 35 dB, ενώ πρόσφατα προέκυψαν και modulators με HDMI out. Στην αντίστοιχη έρευνα αγοράς, μάθετε ποια μοντέλα κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά και τι προσφέρει το καθένα.

Αυτόν τον μήνα, τα Δορυφορικά Νέα φιλοξενούν τον Dr. Peter Charissé, Managing Director, ANGA Association of German Cable Operators, ο οποίος μας μεταφέρει τις απόψεις μεγάλων broadcasters σχετικά με τον ανταγωνισμό των καναλιών και των providers τύπου Netflix, μας αναλύει με ποιο τρόπο έρχεται η χρονομετατοπισμένη τηλεόραση, καθώς και ποιες διαφορές υπάρχουν μεταξύ του live σήματος και αυτού που προσφέρει ένας server από πλευράς δικαιωμάτων.

Οι λάτρεις των δεκτών Linux E2, ανατρέξτε στην αναφορά μας στο εξαιρετικό λογισμικό OpenDroid 5.5 το οποίο επιδεικνύει αξιόλογη λειτουργικότητα και αξιοπιστία σε έναν μεγάλο αριθμό δεκτών, ενώ από πλευράς εγκαταστάσεων, ο Παράσχος Θεοδοσιάδης μας περιγράφει μία εγκατάσταση διανομής 3 δορυφόρων και επίγειου ψηφιακού σήματος, στην οποία χρησιμοποιήθηκε ευρεία γκάμα υλικών, μεταξύ των οποίων ένα κάτοπτρο Prodelin 1,80μ Offset για λήψη των δορυφόρων NileSat στις 7 μοίρες δυτικά, Cascade Multiswitches, αλλά και Stacker-DeStacker.

Ο αθλητικογράφος μας Νίκος Μαυρομάτης – πάντα έγκυρος – σας παρουσιάζει το πρόγραμμα του αγγλικού Πρωταθλήματος Premier League στον α’ γύρο που θα καλύψει ο ΟΤΕ TV, ενώ ο Βασίλης Γκόλτσιος, Σύμβουλος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, με την πολύχρονη εμπειρία του, αυτόν τον μήνα συνεχίζει την ενασχόλησή του με τις τηλεοπτικές άδειες, σχολιάζοντας τις εξελίξεις.

Οι παρουσιάσεις-δοκιμές του μήνα, σας επιφυλάσσουν ιδιαίτερα αξιόλογα νέα προϊόντα, όπως: Edision Hybrid Lite LED με Τ2 και internet, Anttron TM190HD modulator με εγγραφή & αναπαραγωγή, Fenger FHD-1130 modulator με αναλυτικό μενού παραμετροποίησης, MicSig tBook mini παλμογράφος σε μορφή tablet και touch screen, Marmitek HDTV Anywhere για επέκταση HDMI μέσω του ηλεκτρικού δικτύου και Revez STC60 Combo Finder για έλεγχο δορυφορικού και επίγειου σήματος.

Επίσης, η ενότητα “Digital Smart Home”, καλύπτει το πλήρες φάσμα της Smart τεχνολογίας και των Home Electronics, στην οποία ο Παναγιώτης Μαρκίδης αναφέρεται σε ενδιαφέροντα θέματα. Αυτό το μήνα, διαβάστε γιατί οι παιχνιδομηχανές κερδίζουν σταθερά πόντους παρά την παρατεταμένη οικονομική κρίση, τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία χρήσης για τους χρήστες του Facebook από την Ελλάδα και πώς η δικτύωση του παγκόσμιου πληθυσμού θα μπορούσε να βγάλει από τη φτώχεια μισό δισ. ανθρώπους, με ποιο τρόπο η ασφάλεια είναι ο κύριος λόγος υιοθέτησης τεχνολογιών smart home, αλλά και πώς ένα smartphone γίνεται πραγματικό εργαλείο!

Τέλος, θα βρείτε ενημερώσεις για νέα προϊόντα, ειδήσεις για τα κανάλια και τα συνδρομητικά πακέτα, σχολιασμό του τηλεοπτικού γίγνεσθαι, τις αθλητικές εξελίξεις στο χώρο των δικαιωμάτων μετάδοσης, καθώς και τις ανανεωμένες συχνότητες εκπομπής των καναλιών από όλους τους δορυφόρους.

Από εμάς ραντεβού στις αρχές Οκτώβρη

Μείνετε συντονισμένοι

Περικλής Παντολέων

Διευθυντής Σύνταξηςby sakis.kom, 14 Aug 2016, Comments(0), read all
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Αυγούστου 2016 στα περίπτερα!

digital 95Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση , πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Η εγκατάσταση κινητού κάτοπτρου με μοτέρ DiSEqC 1.2 αποτελεί ακόμη και σήμερα μία από τις περιζήτητες εφαρμογές δορυφορικής λήψης. Διαβάστε πώς μπορείτε να υλοποιήσετε μόνοι σας μια τέτοια εγκατάσταση, με οδηγό το κείμενο και τις φωτογραφίες του περιοδικού.

Οι εταιρίες AMF Electronics και Sat Praxis αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Με αφορμή τη συνεργασία αυτή πραγματοποιήθηκε τεχνικό σεμινάριο στα γραφεία της Sat Praxis από την AMF Electronics. Το περιοδικό μας ήταν εκεί και σας μεταφέρει φωτορεπορτάζ από την ημερίδα.

Όπως σας έχουμε υποσχεθεί κάθε 6 μήνες θα σας δίνουμε τους πλήρεις πίνακες καναλιών, ενώ τους υπόλοιπους μήνες θα δημοσιεύουμε μόνο τις ενημερώσεις τους. Έφτασε λοιπόν η στιγμή αυτή και στο νέο τεύχος θα βρείτε 23 σελίδες με πίνακες ψηφιακών δορυφορικών καναλιών από την μπάντα Ku.

Όπως είθισται κάθε μήνα τα καλύτερα νέα προϊόντα της αγοράς, χτυπούν την πόρτα του εργαστηρίου της Ψηφιακής Τηλεόρασης.

Πρώτα από όλα έχουμε σε αποκλειστικότητα τον νέο Linux δέκτη Edision OS Mini+. Πρόκειται για ότι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει στο χώρο των δεκτών η Edision μέχρι σήμερα. Επεξεργαστής Broadcom, υποστήριξη HEVC και απεριόριστες δυνατότητες όπως μας αναλύει ο ειδικός των Linux δεκτών Παναγιώτης Μαλακούδης.

Το νέο ερωτικό πακέτο ονομάζεται Satisfaction TV και με τα 10 24ώρα κανάλια του, αναμένεται να ικανοποιήσει κάθε απαίτηση.

Ο Edision Hybrid lite LED αποτελεί την νέα πρόταση της Edision στο χώρο των επίγειων ψηφιακών δεκτών. Πρόκειται για ένα δέκτη με υβριδικό tuner DVB-T2/C, που συνδυάζει επίγεια ψηφιακή λήψη με υπηρεσίες IPTV, μέσα από την απεριόριστη λίστα καναλιών Web TV που διαθέτει.

Κυκλοφόρησε ο νέος IPTV δέκτης MAG256 της ουκρανικής εταιρίας Infomir. Το κουτί είναι ακριβώς ίδιο εξωτερικά με τα προηγούμενα της σειράς, αλλά εσωτερικά έχει ισχυρότερο hardware και ταυτόχρονα υποστηρίζει και αποκωδικοποίηση HEVC, παρέχοντας πάντα την καλύτερη συμβατότητα στην αγορά με τα λογισμικά τύπου Stalker.

Αν ενδιαφέρεστε να μεταφέρετε μια οπτικοακουστική πηγή HD σε ένα δεύτερο δωμάτιο της οικίας σας, τότε δείτε την πολύ σοβαρή πρόταση της δανέζικης Triax. Πρόκειται για ένα σύστημα πομπού – δέκτη που αναλαμβάνει να μεταφέρει μια έξοδο HDMI, αλλά και τον τηλεχειρισμό της, σε ένα δεύτερο δωμάτιο μέσο ενός μόνο καλωδίου UTP.

Υπερήφανοι που είμαστε έλληνες μας έκανε να νιώσουμε για άλλη μια φορά η εταιρία υψηλής τεχνολογίας Lemco. Το νέο Compact headend Lemco Compact Line SCL-804 CT της εταιρίας όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τους διάσημους οίκους του εξωτερικού, αλλά σε κάποια σημεία μπορούμε να πούμε ότι είναι ανώτερο. Διαθέτει 8 εισόδους DVB-S2 για 8 transponders τις οποίες αποδίδει σε 4 εξόδους DVB-T και ταυτόχρονα σε IPTV Stream. Σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι υποστηρίζει τεχνολογία pool, κάτι που σημαίνει ότι τα κανάλια των 8 εισόδων του, μπορούμε να τα αποδώσουμε με οποιοδήποτε τρόπο, σε οποιαδήποτε από τις εξόδου του.

Και αυτό το μήνα το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση έρχεται ζωντανό, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις και με όλα τα νέα προϊόντα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της αγοράς.

Ελπίζουμε το νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Καλές λήψεις!by sotos65, 21 Jul 2016, Comments(0), read all
Κυκλοφορούν τα ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ Ιουλίου

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ 07-2016Τα Δορυφορικά Νέα κάλυψαν την έκθεση AngaCom 2016, η οποία έλαβε χώρα στην Κολωνία στο διάστημα μεταξύ 7-9 Ιουνίου. Εμείς – όπως κάθε χρόνο - βρεθήκαμε εκεί, τόσο σαν τεχνικοί δημοσιογράφοι, όσο και σαν επίσημοι χορηγοί επικοινωνίας, προκειμένου να σας μεταφέρουμε τα νέα και τον παλμό της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας, στο τεύχος που κρατάτε!

Στην αναφορά μας για την έκθεση, θα ενημερωθείτε για πάνω από 50 νέα προϊόντα αιχμής που παρουσιάστηκαν, αλλά και για πολλές νέες τεχνολογίες που πρόκειται να εφαρμόσουν μεγάλες εταιρίες για τη διακίνηση δεδομένων. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της έκθεσης, ήταν η βροχή δηλώσεων από στελέχη καναλιών για την επικείμενη μάχη της γραμμικής και μη γραμμικής τηλεόρασης που έρχεται!

Επίσης, στα πλαίσια της έκθεσης, η Edision Hellas η οποία μετείχε φέτος για πρώτη φορά με δικό της περίπτερο, μας παραχώρησε συνέντευξη για την πορεία της εταιρίας και τα νέα που …έρχονται!

Αυτό το μήνα, οι λάτρεις του ραδιοφώνου, πρέπει να ανατρέξετε στη στήλη Reload, καθώς σας έχουμε τον τρόπο να «γεμίσετε» τον Linux δέκτη σας με τα περισσότερα ραδιόφωνα FM από όλη την Ελλάδα, αλλά και μ’ έναν μεγάλο αριθμό web σταθμών, χάρις στην ομάδα SatDreamGr.

Ακόμη, σας παραθέτουμε τις σύγχρονες λειτουργίες των ψηφιακών δεκτών, προκειμένου οι νεοεισερχόμενοι στο αντικείμενο, να αποκτήσετε εξαρχής μια πλήρη εικόνα για το τι μπορείτε να κάνετε με έναν δέκτη.

Από πλευράς εγκαταστάσεων, ο τεχνικός μας συνεργάτης Παράσχος Θεοδοσιάδης, σας παραθέτει μία πλήρη περιγραφή εγκατάστασης, στην οποία χρησιμοποιήθηκε multiswitch για τη διανομή επίγειου και δορυφορικού σήματος από Hot Bird & Eurobird 9A, σε 5 χώρους μίας οικίας, καθώς και ένα σετ Stacker-DeStacker.

Στον αθλητικό τομέα, ο Νίκος Μαυρομάτης σας παραθέτει όλο το πρόγραμμα μεταδόσεων των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, από τα τρία κανάλια της ΕΡΤ (1, 2, 3) που αρχίζουν στις 3/8 με παιχνίδια ποδοσφαίρου και επίσημα στις 5/8 (1.55 ξημερώματα για την Ελλάδα) με την Τελετή Έναρξης!

Ο Βασίλης Γκόλτσιος, Σύμβουλος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, με την πολύχρονη εμπειρία του, αυτόν τον μήνα αναφέρεται στην «ώρα της αλήθειας» για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ σχολιάζει τα τεκταινόμενα με τον γνωστό καυστικό του τρόπο.

Στις παρουσιάσεις-δοκιμές του μήνα, θα βρείτε τον πρώτο επίγειο/καλωδιακό δέκτη Τ2/HEVC Edision Proton T265 LED, τον γρήγορο επίγειο ψηφιακό Τ2 V-TECH Z-2016, τον νέο Linux Octagon SF98 E2 HD και την έκπληξη της Amiko, το 4K media player APPO 2.

Επίσης, η ενότητα “Digital Smart Home”, καλύπτει το πλήρες φάσμα της Smart τεχνολογίας και των Home Electronics, στην οποία ο Παναγιώτης Μαρκίδης αναφέρεται σε ενδιαφέροντα θέματα. Αυτό το μήνα, διαβάστε με ποιο τρόπο η Apple μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι διαχείρισης των οικιακών συσκευών, πώς τα smartphones εξελίσσονται σε αναβαθμισμένα hubs ψηφιακής διασκέδασης και ποιο είναι το smartphone με την καλύτερη αναλογία χαρακτηριστικών και τιμής.

Τέλος, θα βρείτε ενημερώσεις για νέα προϊόντα, ειδήσεις για τα κανάλια και τα συνδρομητικά πακέτα, σχολιασμό του τηλεοπτικού γίγνεσθαι, τις αθλητικές εξελίξεις στο χώρο των δικαιωμάτων μετάδοσης, καθώς και τις ανανεωμένες συχνότητες εκπομπής των καναλιών από όλους τους δορυφόρους.

Μείνετε συντονισμένοι

Περικλής Παντολέων

Διευθυντής Σύνταξηςby sakis.kom, 15 Jul 2016, Comments(0), read all
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Ιουλίου στα περίπτερα!

digital 94Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Αυτό το μήνα το κεντρικό θέμα του περιοδικού είναι η διεθνής κλαδική έκθεση τηλεοπτικού εξοπλισμού ANGA COM. Όπως καταγραφεί ο Αργύρης Νομικός, ο οποίος ταξίδεψε στην Κολωνία για λογαριασμό του περιοδικού ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ήταν μία από τις καλύτερες εκθέσεις που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, με πολλά νέα προϊόντα και σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες.

Ένα σκέφτεστε στο PC σας, στο laptop σας ή ακόμη και στο Αndroid ή iOS smartphone σας να εγκαταστήσετε ένα σοβαρό πρόγραμμα Media Center, τότε δεν υπάρχει καλύτερο από το λογισμικό Kodi ή κατά το ευρύ κοινό XBMC. Μιλάμε για ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα, που εξελίσσεται συνεχώς και είναι 100% δωρεάν, όπως αναφέρει στο άρθρο του ο Σωτήρης Χατζηστρατής.

Ο πόλεμος για τις τηλεοπτικές άδειες κορυφώνεται, με την προσφυγή των καναλιών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ ναυαγεί το πλάνο της ΕΡΤ για την δημιουργία ψηφιακού παρόχου, όπως μας αναφέρει Ματίνα Παπαχριστούδη.

Όπως είθισται κάθε μήνα τα καλύτερα νέα προϊόντα της αγοράς, χτυπούν την πόρτα του εργαστηρίου της Ψηφιακής Τηλεόρασης και αυτό το μήνα ήταν αρκετά.

Πρώτα από όλα έχουμε σε αποκλειστικότητα την νέα υπηρεσία Nova on Demand, που διατίθεται δωρεάν από την Nova, με τη νέα αναβάθμιση των δεκτών. Πρόκειται για μια νέα IPTV υπηρεσία, η οποία προέρχεται από την σύνδεση του δέκτη στο internet.

Η γαλλική πλατφόρμα TNT SAT δεν είναι τίποτε περισσότερα από τα επίγεια ψηφιακά κανάλια της Γαλλίας, που βγαίνουν και δορυφορικά για να καλύψουν τις λευκές περιοχές. Αυτή ακριβώς την δυνατότητα μπορούν να εκμεταλλευτούν οι απανταχού γαλλόφωνοι και μέσω του δέκτη Servimat Vega HD, να έχουν όλα τα γαλλικά κανάλια στο πιάτο τους.

Γεννημένος για δίκτυο, ο νέος Smart Home ML 1150S της Medialink, συνδυάζει λειτουργίες δορυφορικής λήψης, χιλιάδες ελεύθερα κανάλια IPTV και συμβατότητα με τα λογισμικά τύπου Stalker.

Η εταιρία Edision μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ανανέωσε ουσιαστικά όλη τη γκάμα της. Έτσι, κάθε μήνα σας παρουσιάζουμε και ένα καινούργιο μοντέλο. Αυτό το μήνα έχουμε τον επίγειο δέκτη Edision Proton T265 LED, που υποστηρίζει DVB-T2/HEVC κάτι που τον ισχυροποιεί όχι μόνο σαν επίγειο δέκτη, αλλά και σαν Media Player.

Αν ψάχνετε για μια ολοκληρωμένη λύση IPTV για ξενοδοχεία, τότε πρέπει να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη σας την πρόταση της ισπανικής Televes. Πλήρως παραμετροποιήσιμο το Televes Arantia IPTV διαθέτει τα πάντα που μπορεί να χρειάζεται σήμερα ένα σύγχρονο ξενοδοχείο, ακριβώς με τον τρόπο που τα απαιτεί ο κάθε ξενοδόχος.

Τα τεστ του μήνα ολοκληρώνονται με τα νέα τηλεχειριστήρια αντικατάστασης της FT Electronics, που είναι ιδανικά για ξενοδοχεία και εξειδικευμένες χρήσεις.

Και αυτό το μήνα το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση έρχεται ζωντανό, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις και με όλα τα νέα προϊόντα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της αγοράς.

Ελπίζουμε το νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Καλές λήψεις!by sotos65, 25 Jun 2016, Comments(0), read all
Κυκλοφορούν τα ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ Ιουνίου

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ 06-2016

Εν μέσω ενός γενικότερου αναβρασμού στα τηλεοπτικά, τα Δορυφορικά Νέα βρίσκονται στα χέρια σας με την ύλη που αναζητάτε κάθε μήνα.

Με την πρόσφατη αλλαγή των transponders του OTE TV, απαιτούνται 2 καλώδια καθόδου προκειμένου να μπορούμε να χρησιμοποιούμε απρόσκοπτα τη δυνατότητα εγγραφής καναλιών χωρίς να επηρεάζεται η τηλεθέαση, ωστόσο υπάρχει μία λύση με την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο ένα. Στις περιπτώσεις όπου έχουμε διαθέσιμο μόνο ένα καλώδιο καθόδου, αλλά επιθυμούμε να «κατεβάσουμε» 2 ανεξάρτητα σήματα, όπως πχ για το PVR του OTETV αλλά και της Nova, η αξιόπιστη λύση η οποία είναι διαθέσιμη εδώ και αρκετό καιρό, ονομάζεται Stacker-DeStacker!

Με τη βελτίωση του καιρού, πάντα είναι ευκαιρία να ασχοληθούμε με το κάτοπτρο, τη συντήρησή του, ακόμη και τη βελτίωσή του, ειδικά εάν πρόκειται για κινητό. Η στήλη Reload αυτό το μήνα, σας παραθέτει τα βήματα που πρέπει κανείς να ακολουθήσει για να επιτύχει τη σωστή ρύθμιση μίας πολικής βάσης ή διεθνώς “Polar Mount”. Ποια είναι αυτά τα βήματα, από ποιες αρχές διέπονται και τι πρέπει να προσέξει κανείς στη ρύθμιση Polar Mount;

Σε κάθε περίπτωση, ένα μοτέρ σας δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνετε ένα μεγάλο αριθμό δορυφόρων, ακόμη και με διάμετρο 80εκ, ενώ με το σύστημα ελέγχου κίνησης USALS που διαθέτουν όλοι οι δέκτες, μπορείτε να βρίσκετε όποιο δορυφόρο θέλετε πλήρως αυτόματα, χωρίς την ανάγκη ανίχνευσης από πλευράς σας, αρκεί να διαθέτετε κάτοπτρο μέχρι 1μ. Στη στήλη Βήμα Βήμα, μπορείτε να ενημερωθείτε πλήρως για αυτό το εξαιρετικό σύστημα κίνησης!

Από πλευράς εγκαταστάσεων, ο τεχνικός μας συνεργάτης Παράσχος Θεοδοσιάδης, σας περιγράφει μία εγκατάσταση στην οποία εμπλέκεται επίγεια και δορυφορική λήψη, με χρήση Stacker-DeStacker, σε 3 ανεξάρτητες παροχές, κερδίζοντας ένα καλώδιο καθόδου.

Στον αθλητικό τομέα, ο Νίκος Μαυρομάτης σάς ενημερώνει – όπως πάντα – έγκυρα και έγκαιρα, ενώ αυτό το μήνα μάθετε για το πλήρες πρόγραμμα του Euro 2016, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και την ΕΡΤ, αλλά και για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Γερμανίας στις δύο επόμενες σεζόν (2016-17, 2017-18).

Ο Βασίλης Γκόλτσιος, Σύμβουλος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, με την πολύχρονη εμπειρία του, αυτόν τον μήνα εξετάζει εάν με τις σημερινές επιλογές και προτάσεις, γίνεται η πλήρης αξιοποίηση του φάσματος;

Ακόμη, μην παραλείψετε να ανατρέξετε στο ρεπορτάζ για το Teleport της KBI στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου και την ξενάγησή μας ανάμεσα σε κάτοπτρα 7.6 μέτρων!

Στις παρουσιάσεις-δοκιμές του μήνα, θα βρείτε τον Edision Piccollino LED, το πεδιόμετρο Promax HD Ranger UltraLite, το διπλό HD modulator SATLINK WS 7992 και το Digital Signage Player Chronos της Televes.

Επίσης, η ενότητα “Digital Smart Home”, καλύπτει το πλήρες φάσμα της Smart τεχνολογίας και των Home Electronics, στην οποία ο Παναγιώτης Μαρκίδης αναφέρεται σε ενδιαφέροντα θέματα. Αυτό το μήνα, διαβάστε κατά πόσο οι Έλληνες αγκαλιάζουν τις νέες τεχνολογίες, πως οι ηλεκτρονικές πληρωμές μπορούν να απλοποιηθούν σε τέτοιο βαθμό ώστε να εκτελούνται στο παρασκήνιο χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε και πως αυτά που κάποτε θεωρούνταν αποκυήματα επιστημονικής φαντασίας, αρχίζουν σιγά σιγά να διαγράφονται ως δυνατότητες της τεχνολογίας της Επαυξημένης και της Εικονικής πραγματικότητας.

Τέλος, θα βρείτε ενημερώσεις για νέα προϊόντα, ειδήσεις για τα κανάλια και τα συνδρομητικά πακέτα, σχολιασμό του τηλεοπτικού γίγνεσθαι, τις αθλητικές εξελίξεις στο χώρο των δικαιωμάτων μετάδοσης, καθώς και τις ανανεωμένες συχνότητες εκπομπής των καναλιών από όλους τους δορυφόρους.

Μείνετε συντονισμένοι

Περικλής Παντολέων

Διευθυντής Σύνταξηςby sakis.kom, 13 Jun 2016, Comments(0), read all
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Ιουνίου στα περίπτερα!

digital 93Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση , πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Η παρακολούθηση δορυφορικής τηλεόρασης σε κινητές συσκευές είναι πλέον μια πραγματικότητα. Και οι δύο μεγάλες ελληνικές πλατφόρμες Nova και OTE TV διαθέτουν ήδη τα περισσότερα κανάλια τους σε κινητές συσκευές όπως Smartphones, tablets και laptops. Διαβάστε λοιπόν στο νέο τεύχος αναλυτικά τι προσφέρουν οι υπηρεσίες Nova Go και ΟΤΕ ΤV GO, συγκρίνετε τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κάθε υπηρεσίας και επιλέξτε στο τέλος τι ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Το Euro 2016 ξεκινάει στις 16 Ιουνίου και η Ψηφιακή Τηλεόραση σας ενημερώνει με το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων, καθώς και για τα δορυφορικά κανάλια που θα δείξουν τους αγώνες.

Η τεχνολογία IPTV αναπτύσσεται συνεχώς, είναι πλέον καλύτερη, οικονομικότερη και απαλλαγμένη από τα βρεφικά bugs του παρελθόντος. Είναι δηλαδή έτοιμη να λάβει εφαρμογή σε μεγάλες εγκαταστάσεις, όπως τα ξενοδοχεία. Διαβάστε στο νέο τεύχος τι σημαίνει IPTV στα ξενοδοχεία, τι επιπρόσθετες υπηρεσίες μπορεί να προσφέρει από την διανομή RF και ποια η διαφορά του από το κονσουμεράδικο IPTV.

Σε συνέχεια του αφιερώματος του προηγούμενου τεύχους για την έκθεση Athens Electronix 2016 σας παρουσιάζουμε πλούσιο φωτορεπορτάζ από τα περίπτερα της AMF Electronics και της Edision Hellas που κέρδισαν τις εντυπώσεις χάρη στα πολλά ζωντανά προϊόντα που επέδειξαν.

Στην ίδια έκθεση συναντήσαμε και τον κο Xabier Isasa, CEO της εταιρίας Alcad, ο οποίος μας παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη, κατά την οποία μας μίλησε για το νέο IPTV Headend τις Alcad, για τις άριστες σχέσεις του με την ελληνική αντιπροσωπεία, αλλά και για το πού τελικά κατασκευάζει η Alcad τα προϊόντα της.

Όπως είθισται κάθε μήνα τα καλύτερα νέα προϊόντα της αγοράς, χτυπούν την πόρτα του εργαστηρίου της Ψηφιακής Τηλεόρασης.

Πρώτα από όλα έχουμε σε αποκλειστικότητα τον νέο δέκτη Edision Piccollino, που εκτός από δορυφορικός δέκτης διαθέτει και δεκάδες δωρεάν κανάλια Web TV, με την web λίστα καναλιών του, να ενημερώνεται αυτόματα 2 φορές τον μήνα.

Με δυνατότητες IPTV μέσα από λογισμικό Stalker, που ενισχύουν με τον καλύτερο τρόπο το δορυφορικό τμήμα του, έρχεται και ο νέος δέκτης Opticum Sloth Classic.

Η οικονομική και ταυτόχρονα ποιοτική πρόταση στις μετρήσεις σήματος, έρχεται από το Amiko Multitracker, ένα όργανο τύπου Sat Finder χρήσιμο για εγκαταστάσεις, επίγειας, δορυφορικής και καλωδιακής TV.

Τα τεστ του μήνα ολοκληρώνονται με τον νέο διαμορφωτή QM DHM-2060, που διαθέτει οθόνη LCD με ελληνικά μενού επί της οθόνης και με πολλές έξτρα δυνατότητες που δεν βρίσκεις σε άλλον διαμορφωτή HDMI σε DVB-T στην αγορά.

Και αυτό το μήνα το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση έρχεται ζωντανό, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις και με όλα τα νέα προϊόντα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της αγοράς.

Ελπίζουμε το νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Καλές λήψεις!by sotos65, 18 May 2016, Comments(0), read all
Κυκλοφορούν τα ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ Μαΐου

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ 05-2016Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους! Τα Δορυφορικά Νέα πιστά στο ραντεβού τους με τους αναγνώστες, βρίσκονται στα χέρια σας με την ύλη που αναζητάτε κάθε μήνα.

Η μετατροπή δορυφορικών καναλιών σε μορφή επίγειων ψηφιακών, αποτελεί μία εξαιρετική λύση, τόσο για ξενοδοχεία, όσο και για τοπικούς αναμεταδότες σε οικισμούς. Οι συγκεκριμένες μονάδες μπορούν να είναι αυτόνομες ή να προορίζονται για τοποθέτηση σε κάποιο headend. Εμείς, συγκεντρώσαμε έναν αριθμό τέτοιων μονάδων και σας παρουσιάζουμε τις δυνατότητές τους.

Η δορυφορική λήψη κρύβει αρκετές παγίδες, τόσο από πλευράς σημάτων όσο κι από πλευράς εξοπλισμού εγκατάστασης, οι οποίες πολλές φορές προκαλούν πονοκέφαλο. Σε αυτό το τεύχος και συγκεκριμένα στη στήλη Reload, αναφερόμαστε στα 10 πιο συχνά και καθημερινά προβλήματα που είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε με το 80 εκατοστών «πιατάκι» σας ή με τον ψηφιακό σας δέκτη.

Οι λάτρεις των δεκτών Linux Ε2, μην παραλείψετε να ανατρέξετε στο άρθρο στη στήλη ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ, που αναφέρεται στα λογισμικά OpenATV τα οποία πέρασαν πλέον σε μία και μοναδική έκδοση την 5.3, κατάλληλη - μεταξύ άλλων - και για όλα τα μοντέλα Dreambox, εκτός του DM800. Ευκαιρία λοιπόν, να αναζωογονήσετε τυχόν παλαιά μοντέλα σας, αλλά και να εφοδιάσετε με άριστο λογισμικό τα νέα σας.

Από πλευράς εγκαταστάσεων, ο τεχνικός μας συνεργάτης Παράσχος Θεοδοσιάδης, σας περιγράφει τι ενέργειες που έκανε, όταν του ζητήθηκε η λήψη OTE TV & Nova σε 2 ανεξάρτητες οικίες μαζί με επίγειο σήμα, ενώ επιπρόσθετα στη μία οικία, ο πελάτης επιθυμούσε να παρακολουθεί τον αποκωδικοποιητή Nova του σαλονιού και στο υπνοδωμάτιο.

Στον αθλητικό τομέα, ο Νίκος Μαυρομάτης σάς ενημερώνει – όπως πάντα – έγκυρα και έγκαιρα, ενώ αυτό το μήνα μάθετε για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της τελικής φάσης του Euro 2016, για τα καλοκαιρινά πλάνα OTE TV & Nova, για τους τελικούς των Κυπέλλων, αλλά και για τους πρώτους τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ και του Europa League.

Ο Βασίλης Γκόλτσιος, Σύμβουλος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, με την πολύχρονη εμπειρία του, αυτόν τον μήνα αναλύει και σχολιάζει την εξέλιξη της διαδικασίας αδειοδότησης των Τηλεοπτικών Σταθμών.

Στις παρουσιάσεις-δοκιμές του μήνα, θα βρείτε τον Linux E2 δέκτη Gigablue HD X3, τον νέο δέκτη T2 Edision Hybrid Lite, το νέο signal finder χειρός Multi Tracker της Amiko και το νέο dual HDMI encoder MHD-202 της Ikusi.

Επίσης, η ενότητα “Digital Smart Home”, καλύπτει το πλήρες φάσμα της Smart τεχνολογίας και των Home Electronics, στην οποία ο Παναγιώτης Μαρκίδης αναφέρεται σε ενδιαφέροντα θέματα.

Σε αυτό το τεύχος, διαβάστε πώς ο  Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον (εικονικό) κόσμο του αύριο, πόσο ασφαλείς είναι οι ψηφιακές μας συσκευές, αλλά και ποια είναι η ελληνική πατέντα η οποία βρίσκει εφαρμογή από τα παπούτσια μέχρι τις πίστες της F1.

Τέλος, θα βρείτε ενημερώσεις για νέα προϊόντα, ειδήσεις για τα κανάλια και τα συνδρομητικά πακέτα, σχολιασμό του τηλεοπτικού γίγνεσθαι, τις αθλητικές εξελίξεις στο χώρο των δικαιωμάτων μετάδοσης, καθώς και τις ανανεωμένες συχνότητες εκπομπής των καναλιών από όλους τους δορυφόρους.

Μείνετε συντονισμένοι

Περικλής Παντολέων

Διευθυντής Σύνταξηςby sakis.kom, 13 May 2016, Comments(0), read all
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Μαΐου στα περίπτερα!

digital 92Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Μαΐου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση , πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Η πρώτη κλαδική έκθεση Athens Electronix 2016 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Στο σύνολο τους εκθέτες και επισκέπτες έμειναν ευχαριστημένοι, αφενός για την άρτια διεξαγωγή της όλης έκθεσης, αφετέρου για την υψηλή επισκεψιμότητα, αλλά και για τα πολλά νέα και ενδιαφέροντα προϊόντα που παρουσιάστηκαν. Ταυτόχρονα όλοι αυτοί που είχαν βαλθεί να τελειώσουν την έκθεση πριν καλά – καλά αρχίσει, διαψεύστηκαν για άλλη μια φορά με τραγικό τρόπο από την αγορά, η οποία δεν υιοθέτησε την στάση σιγής που κράτησε μέχρι σήμερα η διοργανώτρια εταιρία.

Στο νέο τεύχος λοιπόν θα βρείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από όλες τις εταιρίες που συμμετείχαν στην έκθεσηAthens Electronix 2016. Μοντέρνος εκθεσιακός χώρος, όμορφα περίπτερα, νέα και καινοτόμα προϊόντα, ανέβασαν το όλο επίπεδο και έδειξαν ότι η αγορά μας αξίζει περισσότερης προσοχής από αυτή που είχε μέχρι σήμερα.

Αφήνοντας τα περί έκθεσης και προχωρώντας στην υπόλοιπη θεματογραφία του περιοδικού, σίγουρα ξεχωρίζει το μίνι συγκριτικό τεστ των 9 image που έχουν κυκλοφορήσει για τον δέκτη VU+ Solo 4k. Και όπως θα καταλάβετε οι περισσότεροι, ο πρώτος και μοναδικός enigma2 – 4K δέκτης πλέον απέκτησε την υποστήριξη που του αρμόζει.

Σε πιο τεχνολογικό επίπεδο σας παρουσιάζουμε το πρότυπο DOCSIS που αρχίζει πλέον και χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στην αγορά, ιδιαίτερα των ξενοδοχείων. Να θυμίσουμε ότι το DOCSIS είναι ασφαλέστερος τρόπος που υπάρχει μέχρι τώρα στην αγορά για την διανομή internet μέσα από ομοαξονικό καλώδιο τηλεόρασης.

Για εκείνους που τους αρέσει να διαμοιράζουν το οπτικοακουστικό τους περιεχόμενο σε όλη την οικία τους, σας παρουσιάζουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να streamάρεται μια ηχητική πηγή σε όλη την οικία σας.

Η θεματογραφία ολοκληρώνεται με ένα θεωρητικό άρθρο βιβλιοθήκης, που αφορά προτάσεις για τον επανασχεδιασμό του τηλεοπτικού τοπίου, λαμβάνοντας πλέον υπόψη τα δεδομένα της ψηφιακής τηλεόρασης.

Και αυτό το μήνα τα καλύτερα νέα προϊόντα της αγορά φιλοξενήθηκαν στο εργαστήριο της Ψηφιακής Τηλεόρασης.

Πρώτα – πρώτα το πακέτο beIN Arabia, που έρχεται ανανεωμένο με νέα κανάλια για όλη την οικογένεια, αλλά και αθλητικά ενισχυμένο ενόψει του Euro 2016.

O νέος Spiderbox 1000S έρχεται μεν σε μικρότερο μέγεθος, αλλά με μεγαλύτερες δυνατότητες. Το αραχνόκουτο απλώνει τον ιστό του σε όλο το δίκτυο και σας δίνει δυνατότητα πρόσβασης σε πολλά κανάλια live streaming.

Η γνωστή σειρά επίγειων δεκτών Mini Triton της Edision σίγουρα επηρέασε με πολύ σημαντικό τρόπο όλα τα τηλεοπτικά switch off. Ο δέκτης ολοκλήρωσε με επιτυχία τον κύκλο του και πλέον η Edision παρουσιάζει τον αντικαταστάτη του Progressiv hybrid lite. Διαβάστε μόνο στην Ψηφιακή Τηλεόραση, τι καλούδια φέρνει το νέο θηριάκι της Edision.

Για άλλο μια φορά η ιταλική εταιρία Rover φέρνει στην αγορά ένα υπερσύγχρονο όργανο στην χαμηλή κατηγορία τιμής. Το Rover HD TAB 4 Touch δεν είναι ένα όργανο τύπου light μιας άλλης σειράς. Είναι ένα πλήρες πεδιόμετρο, που έχει τα πάντα και συνάμα διαθέτει και οθόνη αφής. Όταν μάλιστα ακούσετε και την τιμή του, θα εκπλαγείτε!

Και αυτό το μήνα το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση έρχεται ζωντανό, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις και με όλα τα νέα προϊόντα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της αγοράς.

Ελπίζουμε το νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Καλές λήψεις!by sotos65, 27 Apr 2016, Comments(0), read all
Κυκλοφορούν τα ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ Απριλίου

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ 04-2016

Οι εξελίξεις αυτή την εποχή είναι άκρως ενδιαφέρουσες, όχι μόνο στα τηλεοπτικά, αλλά και σε άλλους τομείς. Τα Δορυφορικά Νέα σταθερά στο ραντεβού τους με εσάς τους αναγνώστες, σας παρουσιάζουν την ύλη που αναζητάτε.

Η τηλεθέαση βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο για τους λάτρεις της δορυφορικής λήψης, έτσι σε αυτό το τεύχος, κάναμε ένα ερευνητικό zapping στο γεωτόξο, προκειμένου να σας προτείνουμε ένα σύνολο από top FTA θεματικά κανάλια που μπορείτε να δείτε ανέξοδα, καθώς δεν είναι συνδρομητικά. Τα συγκεκριμένα κανάλια ανήκουν σε ευρύ φάσμα κατηγοριών, ωστόσο δώσαμε κάπως περισσότερη έμφαση στον τουρισμό και στα ντοκιμαντέρ.

Επίσης, μπορείτε να ενημερωθείτε για το κορυφαίο Τ.0Χ Headend της Televes το οποίο δοκιμάσαμε και διαπιστώσαμε το υψηλό επίπεδο τόσο της διανομής, όσο και των διαθέσιμων τρόπων διαχείρισης. Οι μονάδες της έκδοσης headend που δοκιμάσαμε, ήταν DVB-S2 -> DVB-T transmodulators, με θύρες CI, ιδιαίτερη ευελιξία στις εισόδους, αλλά και στην επιλογή καναλιών εξόδου.

Ακόμη, οι λάτρεις του Linux E2, μάθετε για το Facebook plugin, το οποίο ναι μεν επιδέχεται βελτιώσεις, ωστόσο προτείνεται για άμεσες ενημερώσεις, ενώ όσοι ασχολείστε περισσότερο με τους δέκτες, ανατρέξτε στο άρθρο για την αναβάθμιση ή διεθνώς firmware upgrade.

Ο τεχνικός μας συνεργάτης Παράσχος Θεοδοσιάδης, σάς παρουσιάζει – όπως κάθε μήνα - μία εγκατάσταση με ξεχωριστό ενδιαφέρον, ενώ σε αυτό το τεύχος θα δείτε με πλήρες σχέδιο πώς αναβαθμίστηκε εξ ολοκλήρου ένα οίκημα 4 ορόφων, με πλήρη διανομή HD.

Ο Βασίλης Γκόλτσιος, Σύμβουλος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, με την πολύχρονη εμπειρία του, αυτόν τον μήνα μάς αναλύει την υπόθεση του Mega Channel, προβλέποντας τις αντίστοιχες εξελίξεις.

Στον αθλητικό τομέα, ο Νίκος Μαυρομάτης σάς ενημερώνει – όπως πάντα – έγκυρα και έγκαιρα, ενώ αυτό το μήνα μάθετε για το Κύπελλο Αγγλίας και την Premier League, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της τελικής φάσης του Euro 2016 που θα γίνει το καλοκαίρι στην Γαλλία, για το Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ, του οποίου η τηλεοπτική στέγη θα ξεκαθαρίσει μέχρι το Πάσχα ή ίσως λίγο πιο μετά, για τα αστέρια του MLS που θα φιλοξενηθούν στο Eurosport και πολλά άλλα.

Στις παρουσιάσεις-δοκιμές του μήνα, εκτός από το Televes T.0X headend, θα βρείτε το νέο 4πύρηνο Android EngelDroid EN1007Q με twisted motion τηλεχειριστήριο, τον «αόρατο» FullHD δέκτη Revez Q9, τον εξελιγμένο Edision Progressiv nano plus LED, το νέο τετραπλό HD modulator SatLink WS7990, καθώς και τα LTE Ready καλώδια της ΒΙΟΚΑΛ.

Επίσης, η ενότητα “Digital Smart Home”, καλύπτει το πλήρες φάσμα της Smart τεχνολογίας και των Home Electronics, στην οποία ο Παναγιώτης Μαρκίδης αναφέρεται σε ενδιαφέροντα θέματα. Σε αυτό το τεύχος, διαβάστε με ποιο τρόπο το αυστηρώς ακατάλληλο περιεχόμενο οδηγεί και πάλι τις τεχνολογικές εξελίξεις, αυτή τη φορά σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, για τις διαθέσιμες στην ελληνική αγορά οικιακές συσκευές που μπορείς να ελέγχεις τη λειτουργία τους από το smartphone ή το tablet, καθώς και αν έχει ήδη φτάσει η «μετά-smartphone» εποχή!

Τέλος, θα βρείτε ενημερώσεις για νέα προϊόντα, ειδήσεις για τα κανάλια και τα συνδρομητικά πακέτα, σχολιασμό του τηλεοπτικού γίγνεσθαι, τις αθλητικές εξελίξεις στο χώρο των δικαιωμάτων μετάδοσης, καθώς και τις ανανεωμένες συχνότητες εκπομπής των καναλιών από όλους τους δορυφόρους.

Μείνετε συντονισμένοι

Περικλής Παντολέων

Διευθυντής Σύνταξηςby sakis.kom, 13 Apr 2016, Comments(0), read all
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Απριλίου στα περίπτερα!

digital 91Ενόψει της πρώτης πανελλαδικής έκθεσης Athens Electronix 2016, κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής, το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση Απριλίου, πάντα ενημερωμένο με τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου. Μαζί του, το επίσης κλαδικό περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Στο νέο τεύχος θα βρείτε πολλά και πρωτότυπα θέματα, τεστ όλων των νέων προϊόντων, καθώς και τις σημαντικότερες ειδήσεις του μήνα, σε όλη την γκάμα της επικαιρότητας που αφορά τον κλάδο μας.

Οι δύο δορυφορικές ελληνικές πλατφόρμες, όχι μόνο αντέχουν, αλλά αυξάνουν και σε σταθερή βάση τον αριθμό συνδρομητών τους, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν χιλιάδες τηλεθεατές που βλέπουν με καλό μάτι την εισαγωγή τους στο χώρο της δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης. Αυτό το μήνα η Ψηφιακή Τηλεόραση φέρνει τις δύο πλατφόρμες πρόσωπο με πρόσωπο. Διαβάστε τι θα κερδίσετε αν εγγραφείτε συνδρομητής στην Nova και τι στον OTE TV και διαλέξτε την πλατφόρμα που ταιριάζει καλύτερα στα γούστα σας!

Η Digea HD είναι ήδη πραγματικότητα. 5 ιδιωτικά ελεύθερα πανελλαδικά εκπέμπουν ήδη σε σήμα υψηλής ευκρινείας από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Διαβάστε σε ποιες περιοχές και συχνότητες εκπέμπουν καθώς και μια σύντομη κριτική για την ποιότητα της HD εικόνας του κάθε καναλιού.

Η μελέτη του ινστιτούτου Φλωρεντίας ήταν η κορυφαία πολεμική πράξη, στην διαμάχη που έχει ανοίξει ο κος Παπάς με τα ιδιωτικά κανάλια (ΕΙΤΗΣΕ). Από τότε έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος ανακοινώσεων με δελτία τύπου και non paper. Όμως η Ματίνα Παπαχριστούδη είναι εδώ για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να δείξει ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Η αρχή του τέλους για την συμπίεση MPEG-4 έχει ήδη ξεκινήσει. Η νέα μέθοδος κωδικοποίησης video ονομάζεται HEVC/H.265 και ξεκίνησε ήδη να εφαρμόζεται στην επίγεια ψηφιακή TV της Γερμανίας. Διαβάστε από τον Σωτήρη Χατζηστρατή ένα άκρως τεχνολογικό άρθρο, ώστε να καταλάβατε τι ακριβώς συμβαίνει με το νέο πρότυπο απωλεστικής συμπίεσης HEVC/H.265.

Η πρώτη πανελλαδική κλαδική έκθεση Athens Electronix 2016 είναι έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της στις 15, 16 και 17 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi. Το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση σαν χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης σας παρουσιάζει όλα όσα έχετε να επωφεληθείτε όσοι επιλέξετε να την επισκεφτείτε.

Πρόσφατα στα Τεχνικά Επιμελητήρια Ηρακλείου και Χανίων έγινε μια ημερίδα από την Simple IT (κοινοπραξία των εταιριών Simple Data, Lemco και IT Concept), η οποία απευθύνονταν στους ξενοδόχους. Το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση έδωσε και εκεί το παρόν, και σας μεταφέρει πλήρες φωτορεπορτάζ.

Όπως κάθε μήνα τα καλύτερα νέα προϊόντα περνάνε πρώτα από το εργαστήριο της Ψηφιακής Τηλεόρασης και μετά διατίθενται στην υπόλοιπη αγορά.

Σε αποκλειστικότητα λοιπόν σας παρουσιάζουμε τον νέο δορυφορικό δέκτη Edision Progressiv HD C plus LED, ο οποίος αποτελεί βελτίωση του προηγούμενου δέκτη Edision Progressiv, μιας και πλέον διατίθεται και με LED Display και θύρα Scart.

Ολοκαίνουργιος είναι και ο δορυφορικός δέκτης Golden Interstar Xpeed LX Class S2, ο οποίος αποτελεί μια σοβαρή οικονομική πρόταση καθαρόαιμου δέκτη Linux/enigma2.

Η διάσημη γερμανική εταιρία Wisi έκανε και πάλι το θαύμα της και σας παρουσιάζει τον νέο πολυκάναλο Compact Transmodulator Wisi OM 10, ιδανικό για αναμετάδοση των καναλιών Digea και ΕΡΤ από τις 3 ανατολικά.

Ο νέος προγραμματιζόμενος ενισχυτής Fagor microMATV EVO 100, δεν είναι ένας απλός κεντρικός ενισχυτής – φίλτρο, όπως οι υπόλοιποι της αγοράς. Ουσιαστικά χωρίζει το φάσμα σε 10 περιοχές και παρέχει ξεχωριστή ενισχυτική διάταξη για κάθε μία από αυτές.

Τα τεστ του μήνα ολοκληρώνονται με τον νέο διπλό IPTV streamer IKUSI MHD-202. Πρόκειται για μία νέα φέτα για την διάσημη σειρά Headend ClassA, που μπορεί να streamάρει ταυτόχρονα από την έξοδό του δύο πηγές HDMI.

Και αυτό το μήνα το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση έρχεται ζωντανό, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις και με όλα τα νέα προϊόντα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της αγοράς.

Ελπίζουμε το νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Καλές λήψεις!by sotos65, 24 Mar 2016, Comments(0), read all
Κυκλοφορούν τα ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ Μαρτίου

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ 03-2016

Εν μέσω ανακατατάξεων στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και εν αναμονή του νέου δορυφόρου στις 9 μοίρες ανατολικά, τα Δορυφορικά Νέα βρίσκονται στα χέρια σας με πλούσια ύλη και ουσιαστικά θέματα που μας ζητάτε κάθε μήνα.

Μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη στον χώρο της τηλεόρασης, ακούει στο όνομα “Ultra HD” και αφορά 4 φορές υψηλότερη ανάλυση εικόνας από την υπάρχουσα FullHD. Αυτό το μήνα, μπορείτε να μάθετε όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για το νέο standard που ήδη εφαρμόζεται και σε κάποια δορυφορικά κανάλια, με αποτέλεσμα να μπορούμε να το δούμε ήδη στις οθόνες μας, αρκεί βέβαια να διαθέτουμε τον ανάλογο αποκωδικοποιητή. Η εξέλιξη του Ultra HD θα είναι αρκετά πιο γρήγορη από εκείνη του FullHD, έτσι εκτός από τις τηλεοράσεις που ήδη πωλούνται, θα έχουμε και αντίστοιχα μοντέλα δορυφορικών δεκτών, όπως άλλωστε είδαμε και στην περσινή AngaCom. Στο αφιέρωμα του τεύχους που κρατάτε, μπορείτε να μάθετε τόσο για την τεχνολογία UltraHD, όσο και για τα κανάλια που ήδη εκπέμπουν από το γεωστατικό τόξο.

Επίσης, δοκιμάζουμε τη νέα Hybrid πλατφόρμα του OTETV, με τον αποκωδικοποιητή DSI 810HYB με σκληρό δίσκο. Υπηρεσίες όπως OTE Replay και Cinema On Demand εκμεταλλεύονται πλέον τη σύνδεση με το router μας, εισάγοντάς μας στη νέα εποχή της τηλεθέασης.

Ένα ακόμη σημαντικό γεγονός, είναι η έλευση του νέου δορυφόρου Eutelsat 9B, ο οποίος αναμένεται να ενεργοποιηθεί στις 9 μοίρες ανατολικά, εκεί δηλαδή απ’ όπου εκπέμπει ο OTETV. Εμείς ετοιμάσαμε μία πλήρη αναφορά στον νέο δορυφόρο, τα χαρακτηριστικά του, αλλά και στις 5 δέσμες εκπομπής οι οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και υπάρχει – μεταξύ άλλων – δέσμη Ελλάδας με αυξημένη ισχύ.

Ακόμη, ο τεχνικός μας συνεργάτης Παράσχος Θεοδοσιάδης, σάς παρουσιάζει μία εγκατάσταση με μία βασική ιδιαιτερότητα, καθώς πρόκειται για 2 ανεξάρτητες διανομές OTETV και επίγειου σε ένα διαμέρισμα, του οποίου η επίγεια λήψη προέρχεται από το κεντρικό σύστημα διανομής πολυκατοικίας.

Ο Βασίλης Γκόλτσιος, Σύμβουλος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, με την πολύχρονη εμπειρία του επισημαίνει ότι οι δορυφορικές εκπομπές γενικά δεν υπόκεινται σε εθνικό έλεγχο, καθώς σε μία περίπτωση όπως του AMOS – 5, μία χώρα μπορεί να βυθισθεί στο απόλυτο σκοτάδι, χωρίς να έχει την δυνατότητα κάποιας παρέμβασης.

Στον αθλητικό τομέα, ο Νίκος Μαυρομάτης σάς ενημερώνει – όπως πάντα – έγκυρα και έγκαιρα, ενώ αυτό το μήνα μάθετε σε ποιες χώρες όλου του πλανήτη έχει «κλειδώσει» η συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του αγγλικού Πρωταθλήματος της ερχόμενης τριετίας, καθώς παραμένουν πολλές οι εκκρεμότητες (και στην Ελλάδα), γιατί σε ενδεχόμενους (είναι το πιθανότερο σενάριο) τελικούς «αιωνίων» και τη φετινή σεζόν, ο ΟΤΕ θα έχει το προβάδισμα, αλλά και πώς το θέλημα των ανθρώπων της Nova έγινε πράξη, καθώς στις 21 Μαΐου η Μπαρτσελόνα και η Σεβίλλη θα αναμετρηθούν στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας.

Στις παρουσιάσεις-δοκιμές του μήνα, θα βρείτε τον «μικρό» Sab Titan Micro SE, το νέο Android Smartbox QDROID SE της Revez, τον αναλογικό διαμορφωτή Engel MV7127, αλλά και το εξαιρετικό Powerline adapter Marmitek IPTV PLC 650 με τεχνολογία Smartlink για αύξηση της απόδοσης κατά 50% σε εφαρμογές streaming.

Επίσης, η ενότητα “Digital Smart Home”, καλύπτει το πλήρες φάσμα της Smart τεχνολογίας και των Home Electronics, στην οποία ο Παναγιώτης Μαρκίδης αναφέρεται σε ενδιαφέροντα θέματα.

Αυτό το μήνα, διαβάστε πώς τα smartwatches με αιχμή το Apple Watch έχουν αρχίσει να κερδίζουν γρήγορα έδαφος, για την νέα και διαφορετική γενιά παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας που αναπτύσσεται, καθώς και με ποιο τρόπο η λειτουργία πολλών μεγαλουπόλεων βασίζεται πλέον στην ψηφιακή διασύνδεση, με τους χάκερς να απειλούν ακόμα και με διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Τέλος, θα βρείτε ενημερώσεις για νέα προϊόντα, ειδήσεις για τα κανάλια και τα συνδρομητικά πακέτα, σχολιασμό του τηλεοπτικού γίγνεσθαι, τις αθλητικές εξελίξεις στο χώρο των δικαιωμάτων μετάδοσης, καθώς και τις ανανεωμένες συχνότητες εκπομπής των καναλιών από όλους τους δορυφόρους.

Μείνετε συντονισμένοι

Περικλής Παντολέων

Διευθυντής Σύνταξηςby sakis.kom, 08 Mar 2016, Comments(0), read all
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Μαρτίου στα περίπτερα!

digital 90Κυκλοφόρησε στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής, το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση Μαρτίου, πάντα ενημερωμένο με τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου. Μαζί του, το επίσης κλαδικό περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Σε συνέχεια του προηγούμενου τεύχους, και το τεύχος Μαρτίου έρχεται με πλούσια θέματα, ανανεωμένη ύλη και επιπρόσθετα με νέους πίνακες καναλιών.

Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, είθισται πολλές χώρες να μαζεύουν τα κανάλια τους (κρατικά και ιδιωτικά) σε ένα δορυφόρο, ώστε να παρέχονται με χαμηλό αντίτιμο ή εντελώς δωρεάν στους πολίτες που δεν λαμβάνουν επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Οι πλατφόρμες αυτές ονομάζονται Freesat. Ο Γιάννης Φίλιππος Δημητριάδης αυτό το μήνα σαρώνει το γεωστατικό τόξο και σας παρουσιάζει όλες τις πλατφόρμες Freesat, όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και της Λατινικής Αμερικής. Πρόκειται για μια όαση ελεύθερων ποιοτικών καναλιών, ανάμεσα στα συνδρομητικά ευρωπαϊκά πακέτα.

Ο Σωτήρης Χατζηστρατής αυτό το μήνα στρέφεται προς τους αρχάριους των δεκτών Linux/Enigma2, αφού το άρθρο του είναι στην ουσία ένα τεχνικό λεξικό με όλους τους όρους που πρέπει να γνωρίζετε και να καταλαβαίνετε, ώστε να χειριστείτε επιτυχώς ένα δέκτη Enigma2.

Μετά από επιθυμία σας, σας παρουσιάζουμε ένα άρθρο οδηγό για τις ιστοσελίδες με πίνακες καναλιών στο internet, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ιστοσελίδα του lyngsat, η οποία είναι η πιο έγκυρη και ενημερωμένη σε σχέση με τις υπόλοιπες. Διαβάστε βήμα – βήμα πώς θα βρίσκετε τα κανάλια που θέλετε μέσα από την σελίδα lyngsat.com.

O Παντελής Βαφειάδης, συγγραφέας τεχνικών βιβλίων, μέσα από ένα άρθρο βιβλιοθήκης, αναλύει τις διαχρονικές εξελίξεις στην ψηφιακή τηλεόραση, ξεκινώντας από το πρότυπο MPEG-2 και την τηλεόραση τυπικής ευκρίνειας, φτάνοντας μέχρι τα τελευταία πρότυπα MPEG-4 και HEVC/H.265, που αφορούν κυρίως την τηλεόραση υψηλής και υπερυψηλής ευκρίνειας.

Παρότι στη χώρα μας το switch off δεν έχει τελειώσει ακόμη (αφού υπάρχουν ακόμη αναλογικοί αναμεταδότες) και το LTE έχει ξεκινήσει πολύ δειλά, στην Ευρώπη ξεκίνησε η συζήτηση για την απόδοση του δεύτερου ψηφιακού μερίσματος, που σημαίνει ότι μέσα στα επόμενα χρόνια η τηλεοπτική μέχρι σήμερα μπάντα των 700Hz, θα αποδοθεί στην κινητή τηλεφωνία, όπως δηλαδή συνέβη και με την μπάντα των 800Hz. Οι διαβουλεύσεις και το παζάρεμα μεταξύ ITU και EBU έχουν ήδη ξεκινήσει και η Ματίνα Παπαχριστούδη μάς ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις.

Το non paper με τις προδιαγραφές των Gap Fillers, που κυκλοφόρησε πριν 2 περίπου μήνες στην αγορά η Digea, βρήκε ένα μεγάλο μέρος της αγοράς αντίθετο. Ο Θανάσης Κυριακόπουλος μέσα από ένα τεχνο-κοινωνικό άρθρο αναλύει γιατί οι συγκεκριμένες προδιαγραφές δεν πρέπει να περάσουν, μιας και τα χαρακτηριστικά αυτά ταιριάζουν μόνο σε έναν από τους πολλούς υποψήφιους ανάδοχους του έργου.

Η Edision Hellas ανακοίνωσε το νέο εργαστήριο ελέγχου προϊόντων και εκμάθησης συνεργατών και προσωπικού και ο Αργύρης Νομικός, επωφελήθηκε της ευκαιρίας και προχώρησε σε αποκλειστική συνέντευξη στον τεχνικό διευθυντή της εταιρίας Μάκη Παπαδόπουλο. Όπως θα δείτε και μόνοι σας το Argus Room, είναι ένα από το πιο σύγχρονα και εξοπλισμένα εργαστήρια της αγοράς.

Όπως κάθε μήνα τα καλύτερα προϊόντα περνάνε από το εργαστήριο της Ψηφιακής Τηλεόρασης. Πρώτο και καλύτερο, ο νέος δέκτης Technicolor DSO 810HYB του ΟΤΕ TV, ο οποίος αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για όσους επιθυμούν πρόσβαση στη νέα υβριδική υπηρεσία του OTE TV. Παράλληλα, δοκιμάστηκε και ο παλαιότερος δέκτης Kaon NS1110H, ο οποίος πλέον απέκτησε δυνατότητες PVR με σύνδεση εξωτερικού σκληρού δίσκου.

Κινήσεις όμως δεν κάνει μόνο ο ΟΤΕ TV, αλλά και το έτερο ελληνικό πακέτο Nova. Η γνωστή υπηρεσία Nova GO που επιτρέπει πρόσβαση στα κανάλια Nova, από φορητά μέσα, αναβαθμίστηκε και έγινε καλύτερη από ποτέ. Νέο interface, νέα κανάλια και νέες δυνατότητες, όπως θα διαβάσετε στο σχετικό τεστ.

Τα τεστ του μήνα ολοκληρώνονται με τον νέο πεδιόμετρο Promax HD Ranger UltraLite,που μειώνει το φορτίο της εγκατάστασης, μιας και συνδυάζει όλες τις δυνατότητες ενός σύγχρονου πεδιομέτρου, σε συσκευασία… τύπου tablet!

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι στις τελευταίες σελίδες του περιοδικού θα βρείτε τους πίνακες με τα ελεύθερα ψηφιακά κανάλια και όλες τις αλλαγές στην μπάντα Ku, από τους σημαντικότερους δορυφόρους.

Και αυτό το μήνα το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση έρχεται ζωντανό, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις και με όλα τα νέα προϊόντα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της αγοράς.

Ελπίζουμε το νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης, να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Καλές λήψεις!by sotos65, 02 Mar 2016, Comments(0), read all
Κυκλοφορούν τα ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ Φεβρουαρίου

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ 02-2016

Με ενδιαφέρουσες εξελίξεις στο χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης, τα Δορυφορικά Νέα μπαίνουν στον Φεβρουάριο με ρεπορτάζ, έρευνες αγοράς, παρουσιάσεις-δοκιμές και πολλά άλλα που μας ζητάτε κάθε μήνα.

Πριν μερικές μέρες βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου του OTETV, όπου παρουσιάστηκε η νέα πλατφόρμα Hybrid αλλά και το νέο κανάλι OTE History. Στο αντίστοιχο ρεπορτάζ, μπορείτε να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για τις καινοτομίες που εισάγει η νέα πλατφόρμα, τον τρόπο με τον οποίο αλλάζει την τηλεοπτική ψυχαγωγία, αλλά και πως μπορείτε να την αποκτήσετε ή να αναβαθμιστείτε σε αυτήν, εάν είστε ήδη συνδρομητές OTETV.

Επίσης, σας παρουσιάζουμε 10 micro HD δέκτες με το ελάχιστο δυνατό μέγεθος, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να γίνονται … «αόρατοι», καθώς μπορούν να κρυφτούν πίσω από την τηλεόρασή σας. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι δεν έχουν παραχωρήσει καμία δυνατότητα στο βωμό της μείωσης του μεγέθους τους, έτσι έχετε πλήρη και σύγχρονα χαρακτηριστικά με ελάχιστες … διαστάσεις!

Παραμένοντας στο χώρο της τηλεθέασης, στη στήλη «Βήμα Βήμα», μάθετε πώς μπορείτε να παρακολουθείτε όλα τα αγαπημένα σας κανάλια – δορυφορικά & επίγεια – στο Android κινητό τηλέφωνο ή tablet, με την εξαιρετική δωρεάν και αξιόπιστη εφαρμογή ANDR, η οποία θα γίνεται όλο και καλύτερη, καθώς βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης.

Όταν τα κανάλια είναι πολλά – όπως συμβαίνει – με τα δορυφορικά, πρέπει να βρει κανείς έναν τρόπο οργάνωσής τους, προκειμένου η καθημερινή τηλεθέαση να μην εξελίσσεται σε πονοκέφαλο. Στη στήλη Reload, θα βρείτε τους τρόπους με τους οποίους θα βάλετε σε τάξη, τις ατελείωτες λίστες καναλιών!

Ακόμη, ο τεχνικός μας συνεργάτης Παράσχος Θεοδοσιάδης, σας παρουσιάζει μία εγκατάσταση που ζητιέται ολοένα και περισσότερο, στην οποία πραγματοποιείται λήψη 10 δορυφόρων, ενώ η Nova παίζει σε 3 τηλεοράσεις με πλήρη απομακρυσμένο τηλεχειρισμό.

Ο Βασίλης Γκόλτσιος, Σύμβουλος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, με την πολύχρονη εμπειρία του σχολιάζει τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και την αύξηση των μελών του ΔΣ του ΕΣΡ από 7 σε 9.

Στον αθλητικό τομέα, ο Νίκος Μαυρομάτης σας ενημερώνει – όπως πάντα – έγκυρα και έγκαιρα, ενώ αυτό το μήνα μάθετε για τη συνδυαστική προσφορά του Eurosport που περιλαμβάνει το Eurosport Player και το NBA LEAGUE PASS, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της τελικής φάσης του Euro 2016 που θα γίνει στο Παρίσι, τα Κύπελλα Ισπανίας και Αγγλίας, καθώς και γιατί το ερχόμενο Euro θα είναι «ειδικών» συνθηκών.

Στις παρουσιάσεις-δοκιμές του μήνα, θα βρείτε αξιόλογα νέα προϊόντα, όπως η ναυαρχίδα VU+Solo 4K με ανάλυση UltraHD, o «αόρατος» Amiko Impulse Sat, το πρωτότυπο modulator Satlink WS-6990 με έγχρωμη οθόνη πρόσοψης, αλλά και το νέο modulator Engel MV7480 με ρύθμιση profiles.

Επίσης, θα βρείτε την ενότητα “Digital Smart Home”, που καλύπτει το πλήρες φάσμα της Smart τεχνολογίας και των Home Electronics, στην οποία ο Παναγιώτης Μαρκίδης αναφέρεται σε ενδιαφέροντα θέματα.

Αυτό το μήνα, διαβάστε γιατί το Netflix βρίσκει την ελληνική αγορά συνδρομητικής TV στα καλύτερά της, πώς ένα ψυγείο μπορεί να είναι το κέντρο της οικιακής δικτύωσης, αλλά και πώς το έξυπνο σπίτι θεμελιώνεται σε ανοικτά πρότυπα και πλατφόρμες.

Τέλος, θα βρείτε ενημερώσεις για νέα προϊόντα, ειδήσεις για τα κανάλια και τα συνδρομητικά πακέτα, σχολιασμό του τηλεοπτικού γίγνεσθαι, τις αθλητικές εξελίξεις στο χώρο των δικαιωμάτων μετάδοσης, καθώς και τις ανανεωμένες συχνότητες εκπομπής των καναλιών από όλους τους δορυφόρους.

Μείνετε συντονισμένοι

Περικλής Παντολέων

Διευθυντής Σύνταξηςby sakis.kom, 09 Feb 2016, Comments(0), read all
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Φεβρουαρίου στα περίπτερα!

digital 89Κυκλοφόρησε στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής, το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση Φεβρουαρίου, πάνταενημερωμένο με τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου. Μαζί του, το επίσης κλαδικό περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Το πρώτο τεύχος της νέας χρονιάς έρχεται με πολλά θέματα και ανανεωμένη ύλη.

Η μετάβαση στην τηλεόραση υπερ-υψηλής ευκρίνειας UHD έχει ήδη ξεκινήσει. Όπως μας ενημερώνει ο Γιάννης Φίλιππος Δημητριάδης, τα κανάλια UHDείναι πλέον αρκετά και η διαφορά στην ποιότητα εικόνας τους φαίνεται ακόμη και με μια απλή FullHD TV. Διαβάστε που θα βρείτε και πώς θα κατεβάσετε όλα τα UHD κανάλια του ορατού δορυφορικού οριζόντα.

Η Netflix είναι ήδη στην Ελλάδα και ο Σωτήρης Χατζηστρατής, ένας από τους πρώτους έλληνες συνδρομητές της, σας παρουσιάζει τα πάντα για την νέα IPTV υπηρεσία. Ένας πλήρης οδηγός που ξεκινάει από την εγγραφή και τις ρυθμίσεις της υπηρεσίας, μέχρι τους τρόπους επιλογής περιεχομένου και παρακολούθησης της.

Το πρόβλημα της μπάντας C ήταν πάντα η ανεπαρκής ταυτόχρονη λήψη με την μπάντα Ku στο ίδιο κάτοπτρο. Ένας έλληνας όμως έρχεται να το λύσει. Ο Σπύρος Πολυχρονιάδης παρουσιάζει αποκλειστικά στο περιοδικό μας, μια 100% ελληνική πατέντα που επιτρέπει την ταυτόχρονη λήψη των μπαντών Ku και C στο ίδιο κάτοπτρο, χωρίς σημαντικές απώλειες.

Την νέα τεχνολογία FBC της Broadcom που αφορά τα δορυφορικά tuners, την είδαμε για πρώτη φορά στο νέο δέκτη VU+ Solo 4k. Αυτό που δεν είχαμε κάνει ήταν να την δοκιμάσουμε στην πράξη. Εξοπλιστήκαμε λοιπόν με LNB και πολυδιακόπτες που υποστηρίζουν τεχνολογία Unicable το δοκιμάσαμε στην πράξη και είδαμε στην πράξη τι σημαίνει να μπορείς να κάνεις ταυτόχρονη και ανεξάρτητη λήψη από 8 διαφορετικούς transponders στο ίδιο κεραιοσύστημα με ένα καλώδιο, χωρίς διακόπτες. Διαβάστε για το set up της δοκιμής μας, και δείτε βήμα – βήμα τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνετε στο VU+ Solo 4k.


Όσο αφορά την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση οι τελευταίες εξελίξεις έρχονται από τις Βρυξέλες όπως μας ενημερώνει η Ματίνα Παπαχριστούδη. Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ για τις αντιδράσεις της Τρόικας στο πρόσφατο Eurogroup, όσο αφορά το νέο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες. Ταυτόχρονα μέσα από την στήλη Media, ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ειδήσεις, με το σενάριο σύμπραξης Digea – EΡΤ να κυριαρχεί.

Η αρθογραφία του μήνα ολοκληρώνεται με ένα άρθρο γνώμης του Θανάση Κυριακόπουλου. Πρόκειται για ένα τεχνο-πολιτικό άρθρο, που δείχνει πώς η άσχημη πορεία που ακολούθησε μέχρι σήμερα η ψηφιακή μετάβαση στη χώρα μας, επηρεάζει τους Gap Fillers, ενόψει μάλιστα των προδιαγραφών που έθεσε πρόσφατα η Digea, όσο αφορά την προμήθεια των Gap Fillers.

Όπως κάθε μήνα τα καλύτερα προϊόντα περνάνε από το εργαστήριο της Ψηφιακής Τηλεόρασης, πόσο μάλλον όταν αυτά είναι και Ultra HD. Συγκεκριμένα αυτό το μήνα ο Παύλος Κερασίδης φιλοξένησε στο εργαστήριο μας, τον νέο δέκτη Technisat Digit ISIO STC UHD. Ένας τρομερός δέκτης με προσεγμένη ακόμη και την τελευταία λεπτομέρεια, που διακρίνεται ως η κορυφαία UHD εικόνα της αγοράς.

Επόμενο κορυφαίο τεστ του μήνα είναι ο Amiko A3 Combo. Το ότι τρέχει λογισμικό Android kit kat 4.4, προσαρμοσμένο σε περιβάλλον Spark 2 μπορεί να είναι γνωστό σε πολλούς. Αυτό όμως που δεν είδαμε να αναφέρεται πουθενά είναι ότι αποτελεί τον πρώτο UHD Combo δέκτη της αγοράς, που συνδυάζεται στην ίδια συσκευή με ένα άριστο Andoid media player.

Για πρώτη φορά παρουσιάζονται στην χώρα μας τα πολύ γνωστά Media Players της WeTek, που υποστηρίζουν εξαρχής τον γνωστό media player Kodi (XBMC). Η οικογένεια έρχεται πλήρης, με το WeTek Core να είναι ένα πανίσχυρο Androidbox, το WeTek Play να παίρνει επίγεια και δορυφορικά tuners και το WeTek Οpenlec να είναι αφιερωμένο 100% στο λογισμικό Kodi.

Τα τεστ του μήνα ολοκληρώνονται με τον νέο ενισχυτή γραμμής υψηλών προδιαγραφών Ikusi TAE 1125.

Και αυτό το μήνα το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση έρχεται ζωντανό, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις και με όλα τα νέα προϊόντα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της αγοράς.

Ελπίζουμε το νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης, να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Καλές λήψεις!

 by sotos65, 21 Jan 2016, Comments(0), read all
Κυκλοφορούν τα ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ Ιανουαρίου

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ 01-2016

Με την ευχή το 2016 να είναι πολύ καλύτερο από τα προηγούμενα, τα Δορυφορικά Νέα ξεκινούν τη νέα χρονιά δυναμικά με πλούσια ύλη, τόσο από τη δορυφορική τηλεόραση, όσο και από τον χώρο του smarthome.

Η τηλεθέαση πλέον έχει αποκτήσει διαφορετικό πρόσωπο απ’ ότι μερικά χρόνια πριν, καθώς έχει εμπλουτιστεί με πλειάδα επιπλέον υπηρεσιών, οι οποίες βασίζονται στη πρόσβαση internet. Σε γενικές γραμμές, οι νεότεροι δέκτες Combo ναι μεν καλύπτουν τη δορυφορική και την επίγεια ψηφιακή λήψη σε μία συσκευή, ωστόσο αυτά που προσφέρουν πλέον, θυμίζουν έντονα τις λεγόμενες τηλεοράσεις SmartTV. Επιλέξαμε έναν αριθμό χαρακτηριστικών δεκτών Combo νέας γενιάς ή αλλιώς … “Super Combo” και σάς τους παρουσιάζουμε!

Κι επειδή σε όλα συμπεριλαμβάνεται η δορυφορική λήψη, στη στήλη Reload σας παραθέτουμε όλες τις παραμέτρους οπτικής επαφής με τους δορυφόρους. Μπορεί οι δορυφόροι να κατανέμονται κατά μήκος του γεωστατικού τόξου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τους «δούμε» όλους. Ποιους δορυφόρους μπορούμε να λαμβάνουμε και ποια προβλήματα οπτικής επαφής υπάρχουν;

Επίσης, αυτό το μήνα, βρείτε έναν εξαιρετικό οδηγό διόρθωσης σφαλμάτων «βήμα βήμα» στη ρύθμιση κινητού κατόπτρου, στην οποία - όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές - απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή καθώς μία μικρή απόκλιση σε κάποια γωνία, είναι ικανή να δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Ακόμη, ο τεχνικός μας συνεργάτης Παράσχος Θεοδοσιάδης, σας παρουσιάζει μία εγκατάσταση στην οποία η τηλεοπτική λήψη συνδυάζεται άριστα με την διανομή εικόνας από κάμερες σε όλη την οικία και περιλαμβάνει 4 δορυφόρους, επίγεια ψηφιακή TV και κάμερες … σε όλο το σπίτι!

Ο Βασίλης Γκόλτσιος, Σύμβουλος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, με την πολύχρονη εμπειρία του, αναφέρεται στο Hellasnet, ένα φιλόδοξο αλλά και με μεγάλο ενδιαφέρον εγχείρημα της δημιουργίας ενός δικτύου δηλαδή μιας πλατφόρμας περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών που θα έχει πανελλαδικό χαρακτήρα.

Στον αθλητικό τομέα, ο Νίκος Μαυρομάτης σας ενημερώνει – όπως πάντα – έγκυρα και έγκαιρα, για το πρόγραμμα της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης του Euro2016 της Γαλλίας, η οποία ξεκινάει στις 10/6, καθώς και στην αναμονή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην χώρα μας, ενώ επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά σχετικά με την ανανέωση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Πρέμιερ Λιγκ από τον OTETV, όπως τα «Δ.Ν.» έγραψαν απ’ το περασμένο τεύχος…!

Στις παρουσιάσεις-δοκιμές του μήνα, θα βρείτε αξιόλογα νέα προϊόντα, όπως ο Amiko A3 Combo με Spark2 και Android 4.4, το Marmitek GigaView 821 για ασύρματη HDMI σύνδεση 2 συσκευών, τον νέο δορυφορικό και μικροσκοπικό δέκτη Edision Proton και τον Next Machina 3D Combo Super με εξαιρετικές δυνατότητες 3D!

Επίσης, θα βρείτε την ενότητα “Digital Smart Home”, που καλύπτει το πλήρες φάσμα της Smart τεχνολογίας και των Home Electronics, στην οποία ο Παναγιώτης Μαρκίδης αναφέρεται σε ενδιαφέροντα θέματα.

Αυτό το μήνα, διαβάστε πως το νέο Apple TV κρύβει (για την ώρα) τα καλύτερα χαρτιά του, με ποιο τρόπο το έξυπνο σπίτι αλλάζει συθέμελα και τι πρέπει να προσέξουμε όταν τοποθετούμε ένα οικιακό σύστημα ασφάλειας.

Τέλος, θα βρείτε ενημερώσεις για νέα προϊόντα, ειδήσεις για τα κανάλια και τα συνδρομητικά πακέτα, σχολιασμό του τηλεοπτικού γίγνεσθαι, τις αθλητικές εξελίξεις στο χώρο των δικαιωμάτων μετάδοσης, καθώς και τις ανανεωμένες συχνότητες εκπομπής των καναλιών από όλους τους δορυφόρους.

Μείνετε συντονισμένοι

Περικλής Παντολέων

Διευθυντής Σύνταξηςby sakis.kom, 07 Jan 2016, Comments(0), read all
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Ιανουαρίου στα περίπτερα!

digital 88Κυκλοφόρησε στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής, το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση Ιανουαρίου, πάνταενημερωμένο με τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου. Μαζί του, το επίσης κλαδικό περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Στο νέο χριστουγεννιάτικο τεύχος σας περιμένει ένα μεγάλο δώρο. Συγκεκριμένα σε κάθε τεύχος θα βρείτε δύο γωνιακούς ακροδέκτες RF (αρσενικό και θηλυκό) της Televes. Δύο άκρως ποιοτικά βύσματα με μεταλλικό σώμα, για να βελτιστοποιήσετε την μεταφορά του τηλεοπτικού σήματος από την πρίζα στην TV σας.

Ο συνήθως ύποπτος Γιάννης Φίλιππος Δημητριάδης, αυτό το μήνα σας παρουσιάζει τα ελεύθερα δορυφορικά αθλητικά κανάλια.Μπορεί να μην θεωρούνται ότι κατέχουν τα ακριβότερα ποδοσφαιρικά δικαιώματα, είναι όμως τόσα πολλά που σίγουρα θα σας γεμίσουν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο σας. Ταυτόχρονα, αν το ψάχνετε, θα βρείτε και αρκετά κανάλια με Ά τάξης αθλητικό περιεχόμενο, όπως ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, Champions League, κ.ά.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο Ηράκλειο Κρήτης, στην οποία παρουσιάστηκαν δύο νέα project του ΙΤΕ, για λογαριασμό της Forthnet. Το περιοδικό μας ήταν παρών στην εκδήλωση και σας παρουσιάζει την τεχνική πλευρά των δύο καινοτόμων project Cognitus και SeNSE που επιτρέπουν την τηλεοπτική αναμετάδοση πολλαπλών καναλιών ήχου και εικόνας UHD στην τηλεοπτική οθόνη του τηλεθεατή, με έναν εξαιρετικά διαδραστικό τρόπο.

Η Ματίνα Παπαχριστούδη μέσα από την στήλη της Media News, μας αναλύει για ποιους λόγους ναυάγησε ο διαγωνισμός των πομπών της ΕΡΤ, καθώς και όλες τις τηλεοπτικές εξελίξεις στην Κύπρο.

Όπως κάθε μήνα τα καλύτερα προϊόντα περνάνε από το εργαστήριο της Ψηφιακής Τηλεόρασης. Ο ολοκαίνουργιος EVO EZTV LAN είναι κάτι περισσότερο από ένας πλήρης δορυφορικός δέκτης. Διαθέτει ισχυρό τμήμα IPTV παρέχοντας πρόσβαση σε πολλές και διαφορετικές IPTV υπηρεσίες.

Η Edision ξαναχτυπά με νέο οικονομικό δορυφορικό δέκτη. Ο Proton αποτελεί τον νέο δορυφορικό μοντέλο της εταιρίας και όπως όλα τα νέα πρωτοκλασάτα μοντέλα της αγοράς, περνούν πρώτα από το κανάλι της Ψηφιακής Τηλεόρασης.

Τα τεστ του μήνα ολοκληρώνονται με το πακέτο εν κινήσει λήψης Trimotion της ισπανικής Televes. Ιδανικό για πούλμαν, τροχόσπιτα κτλ, αφού επιτρέπει αδιάλειπτη επίγεια τηλεοπτική λήψη εν κινήσει. Πρόκειται για ένα σύστημα κεραίας – δέκτη που λαμβάνει σήμα ταυτόχρονα από τρεις διαφορετικά σημεία μετάδοσης και το ισχυρότερο από αυτά το απεικονίζει στην οθόνη.

Και αυτό το μήνα το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση έρχεται ζωντανό, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις και με όλα τα νέα προϊόντα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της αγοράς.

Ελπίζουμε το νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης, να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Καλές λήψεις!by sotos65, 17 Dec 2015, Comments(0), read all
Κυκλοφορούν τα ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ Δεκεμβρίου

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ 12-2015Πλησιάζοντας οι γιορτές των Χριστουγέννων, «ξυπνούν» πολλές επιθυμίες που είχαμε κατά καιρούς στο μυαλό μας. Σχετικά με τα δικά μας, υπάρχει μία επιθυμία την οποία έχουμε ακούσει πολλές φορές, είτε υπό τη μορφή ερώτησης αναγνωστών μέσω τηλεφώνου, είτε από συζητήσεις με γνωστούς και είναι η εξής: «Πολύ θα ήθελα να βλέπω τα κανάλια μου και σε άλλα δωμάτια, αλλά πώς γίνεται αυτό;»

Σε αυτό ακριβώς το ερώτημα, απαντάμε στο τεύχος που κρατάτε και πιο συγκεκριμένα, σας παραθέτουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μεταφέρετε εικόνα, ήχο, αλλά και το τηλεκοντρόλ σας, σε άλλα δωμάτια του σπιτιού. Οι τρόποι που σας περιγράφουμε, σε γενικές γραμμές παρέχουν εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ήχου, ενώ μπορείτε απλώς να πάρετε μαζί σας το τηλεκοντρόλ στο άλλο δωμάτιο και να χειρίζεστε τις συσκευές σας που βρίσκονται στο σαλόνι, σαν να βρίσκονται μπροστά σας!

Μιλώντας για κανάλια, μία ακόμη έντονη επιθυμία πολλών αναγνωστών, αφορά τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να "κόβουμε" τις διαφημίσεις από τις εγγραφές στο PVR. Για μία ακόμη φορά, την λύση δίνουν οι δέκτες Linux E2 και η στήλη Βήμα-Βήμα, σας περιγράφει αναλυτικά πώς μπορείτε να απαλλαγείτε εύκολα από τις διαφημίσεις, χωρίς τη χρήση υπολογιστή!

Επειδή - ως γνωστόν - το λογισμικό είναι το Α και το Ω σε έναν δέκτη Linux, η στήλη Reload αναφέρεται στις νέες εκδόσεις λογισμικών από την ελληνική ομάδα SatDreamGr, για τους βασικότερους δέκτες Linux της αγοράς. Η αξιοπιστία των εν λόγω λογισμικών είναι δοκιμασμένη, ενώ άξια αναφοράς είναι και η ενσωματωμένη δυνατότητα IPTV με θέαση ελληνικών καναλιών online!

Στην εγκατάσταση του μήνα, θα βρείτε την περιγραφή ενός ιδιαίτερα δημοφιλούς συνδυασμού λήψεων από τον τεχνικό μας συνεργάτη Παράσχο Θεοδοσιάδη, με χρήση ενός Wave T90 με 5 LNB, αλλά και ενός κινητού Gibertini 1μ με μοτέρ DiSEqC 1.2.

Ο Βασίλης Γκόλτσιος, Σύμβουλος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, με την πολύχρονη εμπειρία του, αναφέρεται στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και εξηγεί γιατί η Εθνική στρατηγική και ο απόλυτος συντονισμός στον συγκεκριμένο τομέα, είναι επιβεβλημένα περισσότερο από κάθε άλλη φορά!

Στον αθλητικό τομέα, ο Νίκος Μαυρομάτης σας ενημερώνει - όπως πάντα - εύστοχα, για το πώς θα διαχειριστούν τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο τις διοργανώσεις του 2016 μετά το «χτύπημα» στην Γαλλία, για την αισιοδοξία ΟΤΕ για την Πρέμιερ Λιγκ, για το μέρος του Euro που έχει κλείσει η ΕΡΤ, για την νέα εταιρική ταυτότητα του Eurosport αλλά και την εξαιρετική κάλυψη των χειμερινών σπορ, καθώς και για το πρόγραμμα του Fox Sports HD!

Στις παρουσιάσεις-δοκιμές του μήνα, θα βρείτε αξιόλογα νέα προϊόντα, όπως ο Sab Titan III Combo με Web server, ο Medi@link Smarthome με ογκώδες iptv περιεχόμενο, ο νέος Bluetooth προγραμματιζόμενος ενισχυτής Engel AM3100 και το νέο combo μοντέλο SatLink WS-6980, για μέτρηση DVB-S/S2/T/T2/C αλλά και ένδειξη φάσματος.

Επίσης, θα βρείτε την ενότητα "Digital Smart Home", που καλύπτει το πλήρες φάσμα της Smart τεχνολογίας και των Home Electronics, στην οποία ο Παναγιώτης Μαρκίδης αναφέρεται σε ενδιαφέροντα θέματα.

Αυτό το μήνα, διαβάστε με ποιο τρόπο η επαυξημένη πραγματικότητα βρίσκει εφαρμογή στον χώρο εργασίας με τα γυαλιά AR, για την πρόσφατη διεθνή έρευνα που καταδεικνύει το ζωηρό ενδιαφέρον των περισσότερων καταναλωτών γύρω από τις λύσεις και τις υπηρεσίες της έξυπνης οικιακής δικτύωσης, καθώς και πού στοχεύει η Apple με το νέο μεγάλο iPad και τι μπορείς να κάνεις με ένα tablet που έχει το μέγεθος φορητού υπολογιστή, ενώ εφοδιάζεται και με ψηφιακό μολύβι, το οποίο τόσο απεχθανόταν ο ιδρυτής της!

Τέλος, θα βρείτε ενημερώσεις για νέα προϊόντα, ειδήσεις για τα κανάλια και τα συνδρομητικά πακέτα, σχολιασμό του τηλεοπτικού γίγνεσθαι, τις αθλητικές εξελίξεις στο χώρο των δικαιωμάτων μετάδοσης, καθώς και τις ανανεωμένες συχνότητες εκπομπής των καναλιών από όλους τους δορυφόρους.

Από εμάς, Καλές Γιορτές!

Μείνετε συντονισμένοι

Περικλής Παντολέων

Διευθυντής Σύνταξηςby sakis.kom, 10 Dec 2015, Comments(0), read all
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Δεκεμβρίου στα περίπτερα!

digital 87Κυκλοφόρησε στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής, το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση Δεκεμβρίου, πάνταενημερωμένο με τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου. Μαζί του, το επίσης κλαδικό περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Στο νέο τεύχος σας περιμένει μια πολύ μεγάλη αποκλειστικότητα. Ο VU+ Solo 4K, βρίσκεται ήδη στη χώρα μας και ο Παναγιώτης Μαλακούδης είναι ο πρώτος έλληνας τεστέρ που τον βλέπει από κοντά. Εξπέρ στο χώρο των δεκτών Linux/enigma2, ο Παναγιώτης Μαλακούδης ξετινάζει τον δέκτη και αναλύει τις καλές, αλλά και τις κακές στιγμές του πρώτου 4Κ enigma2 δέκτη της αγοράς.

Οι καταιγιστικές εξελίξεις στην Γαλλία, έχουν στρέψει τα βλέμματα όλων των φίλων της δορυφορικής στα γαλλόφωνα δορυφορικά κανάλια, που μεταφέρουν πρώτα στον κόσμο όλες τις τελευταίες ειδήσεις. Ο γαλλόφωνος Γιάννης Φίλιππος Δημητριάδης, ειδικός στις δορυφορικές λήψεις, μας ενημερώνει πώς θα συντονιστούμε στα δορυφορικά κανάλια, καθώς και για το περιεχόμενο που προβάλλουν.

Η Ματίνα Παπαχριστούδη, κάθε μήνα μας εκπλήσσει ευχάριστα με ολόφρεσκες ειδήσεις, αποκλειστικά για την Ψηφιακή Τηλεόραση. Διαβάστε για τα νέα κανάλια που ετοιμάζουν ΕΡΤ, Nova και Σκάι ενόψει τηλεοπτικών αδειών, για τον γάμο (;) των παρόχων δικτύου ΕΡΤ και Digea, για τον διαγωνισμό των πομπών της ΕΡΤ και πολλά ακόμη. Ένα ξέσπασμα αποκλειστικών και άκρως ενδιαφερόντων ειδήσεων που δημοσιεύονται για πρώτη φορά σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Ο Σωτήρης Χατζηστρατής αυτό το μήνα καταπιάνεται με τα προβλήματα της δορυφορικής λήψης και μέσα από το σχετικό άρθρο του σας αναλύει όχι μόνο πώς να τα εντοπίσετε, αλλά και πώς να τα επιλύσετε.

Το Tivusat είναι ένα πακέτο με τα επίγεια ψηφιακά κανάλια της Ιταλίας, που μεταδίδεται δορυφορικά για να καλύψει τις ανάγκες των λευκών περιοχών της ιταλικής ψηφιακής TV. Το Tivusat διατίθεται εδώ και χρόνια υποχρεωτικά μαζί με δορυφορικό δέκτη, τον οποίο έχουμε παρουσιάσει στο παρελθόν. Συνεχίζοντας στο δρόμο της σωστής και ποιοτικής ενημέρωσης, το περιοδικό μας σας παρουσιάζει την νέα μορφή του πακέτου, στην οποία η κάρτα διατίθεται πλέον με CAM και όχι με δέκτη, κάτι που καθιστά την χρήση της ευκολότερη και την τιμή της ακόμη πιο προσεγγίσιμη.

Εκτός βέβαια από την ιταλική επίγεια ψηφιακή, στους δορυφόρους βρίσκεται και η ελληνική επίγεια ψηφιακή. Ακριβώς για το λόγο αυτόν, προορίζεται ο δορυφορικός δέκτης Power Plus HD800S, ο οποίος φέρνει στην οθόνη σας όλα τα ελληνικά κανάλια από τις 3 ανατολικά, χωρίς να κάνετε απολύτως τίποτε....by sotos65, 18 Nov 2015, Comments(0), read all
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Νοεμβρίου στα περίπτερα!

digital 86Άκρως ενημερωμένο, με τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου κυκλοφορεί στα περίπτερα το νέο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report.

Όπως είθισται σε κάθε τεύχος, η Ματίνα Παπαχριστούδη μέσα από την στήλη της Media Transmitter, σας ενημερώνει με αποκλειστικές ειδήσεις για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Και αυτό το μήνα οι ειδήσεις είναι πολλές και 100% αποκλειστικές. Διαβάστε όλο το παρασκήνιο για τον διαγωνισμό των πομπών της ΕΡΤ, για την νέα εταιρία – πάροχο δικτύου θυγατρική της ΕΡΤ, για την αντίδραση της επιτροπής ανταγωνισμού, για τον νέο τεχνικό διευθυντή της Digea, και πολλά ακόμη…

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Νίκος Δρικάκης, σας προσφέρει μια αποκλειστική περιήγηση στο μαγικό κόσμο των blockbusters. Διαβάστε όλες τις νέες κινηματογραφικές ταινίες, που θα προβληθούν σε Α τηλεοπτική προβολή στη χώρα μας από τα συνδρομητικά πακέτα Nova και OTE TV.

O Παύλος Κερασίδης, ειδικός στις επαγγελματικές εγκαταστάσεις, μπήκε για λογαριασμό του περιοδικού στο ξενοδοχείο Sofitel και σας παρουσιάζει για πρώτη φορά μια επαγγελματική εγκατάσταση IPTV σε πλήρη λειτουργία, η οποία προκύπτει από την αρμονική συνεργασία της πλατφόρμας IPTV της Entertainment Solutions, με hardware το εκρηκτικό Ikusi Flow.

Ο Αργύρης Νομικός, ενόψει του νέου δέκτη, αλλά και των νέων υπηρεσιών της Nova, προχώρησε σε αποκλειστική συνέντευξη του τεχνικού διευθυντή της πλατφόρμας Κώστα Μωραΐτη. Ο κος Μωραΐτης αποκαλύπτει στους αναγνώστες της Ψηφιακής Τηλεόρασης όχι μόνο αυτά που θα προσφέρει άμεσα στους συνδρομητές της η ελληνική πλατφόρμα, αλλά και αυτά που πρόκειται να συμβούν στο άμεσο μέλλον. Διαβάστε για τη λειτουργία PVR, τα νέα μενού και τη θύρα Ethernet των δεκτών, καθώς και τη νέα υπηρεσία Multiview.

Τα πιο hot προϊόντα του μήνα δεν είναι άλλα από τους δύο νέους δέκτες της Nova. Ο γνωστός Novabox HD 831, με νέο μενού και δυνατότητες που τον αλλάζουν ριζικά και ο νέος combo δέκτης Novabox εξετάζονται διεξοδικά από τον Γιάννη Φίλιππο Δημητριάδη. Πρόκειται για το πρώτο τεστ που παρουσιάζεται στην αγορά, για τους νέους δέκτες της Nova.

Ολοκαίνουργιος και πρωτοεμφανιζόμενος στην ελληνική αγορά, είναι και ο νέος δέκτης Amiko Impulse. Πρόκειται για ένα άκρως εντυπωσιακό δέκτη, ο οποίος εφόσον συνδεθεί στο internet με ένα USB Wi-Fi stick αποκαλύπτει μια τεράστια γκάμα διαδικτυακών δυνατοτήτων.

Μικρότερο από ένα κινητό τηλέφωνο iphone έρχεται το νέο media player TVIP. Υποστηρίζει είτε λογισμικό Android, είτε λογισμικό Stalker και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε εφαρμογή IPTV σας ενδιαφέρει.

Η νέα επίγεια κεραία Optica της ιταλικής Emme Esse, διαφημίζεται ότι διαθέτει τον μικρότερο οπτικό συντελεστή της αγοράς. Εμείς την δοκιμάσαμε σε πραγματικές συνθήκες λήψης και επιβεβαιώσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, του λόγου το αληθές.

Ένας νέος, οικονομικός και ταυτόχρονα διάσημος DVB-T modulator κατέφθασε στην ελληνική αγορά. Ο HTT 102 της Fagor αποτελεί μια σύγχρονη υλοποίηση, που φέρει την γνωστή ποιότητα της διάσημης ισπανικής εταιρίας.

Οι δοκιμές του μήνα ολοκληρώνονται με το ερωτικό συνδρομητικό κανάλι SexySat XXX. Από τον Astra 19,2E τα όμορφα μοντέλα του νέου ερωτικού καναλιού, αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας τα πάντα, αρκεί να τους το ζητήσετε τηλεφωνικά. Ένα κανάλι ροζ τηλεφώνου με interactive video.

Παρά την συνεχιζόμενη κρίση στην Ελλάδα, που κάνει τις ανάγκες να περιορίζονται και την ζήτηση να εξαφανίζεται, προσπαθούμε κάθε μήνα να κρατήσουμε ζωντανό το ενδιαφέρον σας με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικό ρεπορτάζ και έγκυρη σύνοψη της ειδησεογραφίας του μήνα.

Ελπίζουμε το νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης, να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Καλές λήψεις!by sotos65, 22 Oct 2015, Comments(0), read all
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Οκτωβρίου στα περίπτερα!

digital 85Άκρως ενημερωμένο, με τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου κυκλοφορεί στα περίπτερα το νέο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report.

Όπως είθισται σε κάθε τεύχος, η Ματίνα Παπαχριστούδη μέσα από την στήλη της Media Transmitter, σας ενημερώνει με αποκλειστικές ειδήσεις για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Και το παράδοξο αυτό το μήνα είναι ότι παρότι βρισκόμασταν σε προεκλογική περίοδο, οι εξελίξεις ήταν πολλές. Διαβάστε για την θυγατρική εταιρία που ετοιμάζει η ΕΡΤ, αλλά και όλες τις διαπραγματεύσεις κράτους – καναλιών για τις ψηφιακές άδειες, τις λευκές περιοχές, τον ρόλο του ΕΣΡ και πολλά ακόμη.

Κάθε χρόνο τέτοιο καιρό είθισται να σας παρουσιάζουμε όλες τις νέες τηλεοπτικές σειρές, που θα παιχτούν μέσα στην νέα σαιζόν. Βλέπετε εκτός από το Game of thrones υπάρχουν πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες σειρές για όλα τα γούστα. Ο Νίκος Δρικάκης καταγράφει το σενάριο από κάθε νέα σειρά ή νέο κύκλο που θα προβληθεί μέσα από τα συνδρομητικά ελληνικά πακέτα Nova και OTE TV. Και όπως είθισται πλέον, οι πιο δημοφιλείς από αυτές θα προβληθούν σχεδόν ταυτόχρονα με την επίσημη πρεμιέρα στην Αμερική.

Πολλά και γνωστά κανάλια από όλον τον πλανήτη, με πλούσιο περιεχόμενο, προστατεύουν «τυπικά» το περιεχόμενό τους, με το «χαλαρό» σύστημα κρυπτογράφησης BISS. Ο Σωτήρης Χατζηστρατής σας παρουσιάζει τον χάρτη των καλύτερων καναλιών με κρυπτογράφηση BISS. Διαβάστε λίγα λόγια για το περιεχόμενο του κάθε καναλιού και κρατήστε όλα όσα χρειάζεστε για την λήψη και τηλεθέασή του.

Ο Marton Leyngel, export manager της Amiko ήταν στη χώρα μας και μάλιστα σε μια δύσκολη περίοδο όπου στην αγορά βασίλευαν τα capital controls. Ήταν μια πρώτη τάξεως αφορμή για μια μίνι συνέντευξη. Διαβάστε αποκλειστικά στην Ψηφιακή Τηλεόραση, τι απάντησε στις ερωτήσεις «δύσκολης θέσης» που του έθεσε ο Αργύρης Νομικός.

Πριν προχωρήσουμε στα τεστ του μήνα, θέλουμε να σας τονίσουμε ότι το sat team του περιοδικού και ειδικότερα οι βασικοί μας testers Παύλος Κερασίδης και Παναγιώτης Μαλακούδης, γράφουν πάντα και τα μειονεκτήματα, που δείχνει ο έλεγχος των προϊόντων. Γιατί όπως σας έχουμε ξαναγράψει, το τεστ των προϊόντων δεν μπορεί να είναι μόνο διαφήμιση, αλλά και ενημέρωση....by sotos65, 23 Sep 2015, Comments(0), read all
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Σεπτεμβρίου στα περίπτερα!

digital 84Άκρως ενημερωμένο, με τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου κυκλοφορεί στα περίπτερα το νέο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report.

Και αυτό το μήνα η επικαιρότητα γύρω από την επίγεια τηλεόραση είναι ανεξάντλητη, όπως μας ενημερώνει η Ματίνα Παπαχριστούδη. Η παράταση στο σχέδιο νόμου για την αδειοδότηση των καναλιών, οι αντιδράσεις της ΕΙΤΗΣΕΕ, η νέα κόντρα του υπουργού μεταφορών Χ. Σπίρτζη με τα ιδιωτικά κανάλια, αναλύονται αποκλειστικά στο νέο τεύχος Σεπτεμβρίου της Ψηφιακής Τηλεόρασης.

Η αγορά Ultra HD είναι πιο ώριμη από ποτέ. Ο Σωτήρης Χατζηστρατής μας ενημερώνει για την τεχνολογία πίσω από την τηλεόραση Ultra HD, για τον εξοπλισμό δορυφορικής λήψης που ήδη διατίθεται στην αγορά, αλλά και για τα μαγευτικά δορυφορικά κανάλια Ultra HD, που εκπέμπουν από τη ζώνη Clarke.

Όπως κάθε χρόνο, τέτοια εποχή σας παρουσιάζουμε τον αθλητικό χάρτη της σαιζόν 2015/2016. Ο Νίκος Δρικάκης καταγράφει όλες τις προτάσεις της αγοράς σε συνδρομητικά αθλητικά πακέτα, παρουσιάζει τις διαφορές τους, αλλά και αναλυτικό πίνακα με τα δικαιώματα που διαθέτει το καθένα.

Παρότι η αδειδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, πήρε παράταση για μετά τις εκλογές και… βλέπουμε!, το περιοδικό μας Ψηφιακή Τηλεόραση, διάβασε αναλυτικά το νομοσχέδιο και κατέθεσε τις δικές του προτάσεις – βελτιώσεις για αυτό. Διαβάστε αναλυτικά τι θέση πήρε η Ψηφιακή Τηλεόραση στη δημόσια διαβούλευση.

Οι αντιξοότητες των capital controls δεν ευνόησαν την ελληνική αγορά, αφού υπήρχε σοβαρή έλλειψη σε νέα προϊόντα. Παρόλα αυτά σας παρουσιάζουμε τον νέο δέκτη combo Max DVB-T2&S2, που διαθέτει όλα όσα χρειάζεται ο καθημερινός χρήστης και διατίθεται σε άκρως οικονομική τιμή.

Ο Johansson 8600 δεν είναι ένας απλός transmodulator DVB-T/IPTV. Είναι ο πρώτος universal transomodulator που στην είσοδό του δέχεται σήματα DVB-S/S2 και DVB-T/T2 και τα αποδίδει στην έξοδό του σε σήματα DVB-T και IPTV....

 by sotos65, 26 Aug 2015, Comments(0), read all
Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Αυγούστου-Σεπτεμβρίου

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑΚυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Αυγούστου-Σεπτεμβρίου

Καλοκαίρι για τα καλά και τα Δορυφορικά Νέα πιστά στο ραντεβού με τους αναγνώστες, βρίσκονται στα χέρια σας με ένα τεύχος για Αύγουστο-Σεπτέμβριο.
Μετά από αρκετό καιρό, επανερχόμαστε με κεντρικό θέμα σχετικά με την δορυφορική τηλεθέαση, η οποία - όπως επιβεβαιώσαμε – μπορεί να μας χαρίσει έναν μεγάλο αριθμό ελεύθερων
HD καναλιών, με τον κατάλληλο εξοπλισμό.
Ένα μοτέρ
DiSEqC 1.2 κι ένα κάτοπτρο 90 – 100 εκ, αρκούν για να μπορέσετε να συγκεντρώσετε 150 HD κανάλια χωρίς συνδρομή, σε όλο το γεωστατικό τόξο.
Στην κεντρική αναφορά μας, θα βρείτε όλες τις πληροφορίες λήψης, ποια είναι τα εφικτά κανάλια ανά συχνότητα, ποσοστό ποιότητας σήματος ανά συχνότητα και είμαστε σίγουροι, ότι θα βρείτε κάποια από αυτά πολύ ενδιαφέροντα.

Στον αθλητικό τομέα, ο Νίκος Μαυρομάτης σας ετοίμασε τον χάρτη των ελληνικών συνδρομητικών και ελεύθερων καναλιών για την επόμενη σεζόν, με την πάντα έγκυρη πληροφόρησή του. Αυτό σημαίνει ότι μέσα από τη στήλη Sport News, θα μάθετε τι θα δείτε και από ποιο κανάλι, για όλα τα αθλήματα!

Η στήλη TV Channel αυτόν τον μήνα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στο νέο περιεχόμενο του OTE TV, καθώς έχουμε πολλά ευχάριστα τόσο στα αθλητικά, όσο και γενικότερα.

Ο Βασίλης Γκόλτσιος, Σύμβουλος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, με την πολύχρονη εμπειρία του, αναφέρεται στην «Ελλάδα των αναβολών και των παρατάσεων» με επίκεντρο τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, την αδειοδότησή τους και πολλά άλλα αξιοσημείωτα γεγονότα.

Τι θα λέγατε, εάν μαθαίνατε ότι δύο «πιάτα» μπορούν να αποτελέσουν στην πράξη ένα μεγαλύτερο; Στο δίκτυο Deep Space Network της NASA, το παραπάνω γεγονός αποτελεί μία …κοινή πρακτική, ενώ εξελίσσεται διαρκώς, με νέα projects. Στην 4σέλιδη αναφορά στη συγκεκριμένη τεχνολογία, θα μπείτε στα άδυτα της λήψης από το …διάστημα!

Ακόμη, μάθετε τι σημαίνουν τα λεγόμενα footprints και πως εξάγουμε συμπεράσματα για την δυνατότητα λήψης δορυφόρων, ανάλογα με το εκάστοτε «ιχνοδιάγραμμα», ενώ από πλευράς εγκαταστάσεων, ο συνεργάτης μας Παράσχος Θεοδοσιάδης, σας παραθέτει χρήσιμα στοιχεία για την εγκατάσταση των ιδιαίτερα επιτυχημένων κατόπτρωνWavefrontier T90 & T55.

Οι παρουσιάσεις-δοκιμές αυτού του μήνα, περιλαμβάνουν νέα και ιδιαίτερα αξιόλογα προϊόντα, όπως:
EDISION PROGRESSIV hybrid για επίγεια ψηφιακή και καλωδιακή λήψη,MAX DVB-T2&S2 COMBO σε άκρως προσιτή τιμή, OCTAGON SF 108 E2 HD με Enigma2 και επεξεργαστή Dual Core στα 750 MHz, το νέο HD DVB-T modulator FENGER FHD-1102 με εξαιρετική ποιότητα και αξιοπιστία και τέλος το «διπλό» επαγγελματικό φίλτρο FLTE601 της IKUSI, με δύο συχνότητες αποκοπής κατ’ επιλογή.

Επίσης, θα βρείτε την ενότητα “
Digital Smart Home”, που καλύπτει το πλήρες φάσμα της Smart τεχνολογίας και των Home Electronics, στην οποία ο Παναγιώτης Μαρκίδης αναφέρεται σε ενδιαφέροντα θέματα.

Αυτό το μήνα, διαβάστε με ποιο τρόπο η Apple μπήκε στα... χωράφια του Spotify, λανσάροντας τη δική της υπηρεσία streaming μουσικού περιεχομένου, για τον Γιώργο Ζάχαρη, τον Έλληνα που πίστεψε πρώτος στα τιτιβίσματα του Twitter, αλλά και για το δορυφορικό Internet Tooway που κερδίζει διαρκώς έδαφος.

Τέλος, θα βρείτε ενημερώσεις για νέα προϊόντα, ειδήσεις για τα κανάλια και τα συνδρομητικά πακέτα, σχολιασμό του τηλεοπτικού γίγνεσθαι, τις αθλητικές εξελίξεις στο χώρο των δικαιωμάτων μετάδοσης, καθώς και τις ανανεωμένες συχνότητες εκπομπής των καναλιών από όλους τους δορυφόρους.

Καλές διακοπές και ραντεβού τον Οκτώβρη

Περικλής Παντολέωνby KDavris, 09 Aug 2015, Comments(0), read all
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Αυγούστου στα περίπτερα!

digital 83Άκρως ενημερωμένο, με τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου κυκλοφορεί στα περίπτερα το νέο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report.

Και αυτό το μήνα η επικαιρότητα γύρω από την επίγεια τηλεόραση είναι ανεξάντλητη. Νέο σχέδιο νόμου για την αδειοδότηση των καναλιών, συνέχεια της κόντρας Χ. Σπίρτζη με ΕΕΤΤ, σχέδιο για ΕΡΤ πάροχο δικτύου, και πολλά ακόμη, για τα οποία μας ενημερώνει αναλυτικά η Ματίνα Παπαχριστούδη μέσα από τις στήλες της Media News και Editorial.

O Γιάννης – Φίλιππος Δημητριάδης μας ενημερώνει τον τρόπο που θα παρακολουθήσουμε ποιοτική τηλεόραση χωρίς να πληρώσουμε καμία συνδρομή. Βλέπετε στους διάφορους δορυφόρους υπάρχουν πολλά ελεύθερα και κυρίως ποιοτικά κανάλια, για όλα τα γούστα. Περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, όπως αθλητικά, ταινίες, μουσική, καρτούν, ντοκιμαντέρ, μπορείτε να το βρείτε στα καλύτερα ελεύθερα δορυφορικά κανάλια.

Σε πιο τεχνικό επίπεδο, ο Μάκης Παπαδόπουλος αναλύει το tuner ενός δορυφορικού δέκτη. Διαβάστε για τον τρόπο λειτουργίας των σύγχρονων δορυφορικών tuners, καθώς και τις βαθμίδες που το απαρτίζουν.

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ της Anga COM που είχαμε παρουσιάσει τον προηγούμενο μήνα, αυτό το μήνα σας παρουσιάζουμε τα περίπτερα των αντιπροσωπειών της AMF Electronics. Βλέπετε η ελληνική εταιρία AMF Electronics αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα μια σειρά από διάσημους ευρωπαϊκούς οίκους, οι οποίοι είχαν μια πολύ δυναμική παρουσία στην διεθνή έκθεση Anga COM, όπως μας αναλύει ο Αργύρης Νομικός.

Αν νομίζετε ότι τα capital controls άφησαν πίσω σε νέα προϊόντα την αγορά τότε κάνετε μεγάλο λάθος. Για καλή μας τύχη, οι εισαγωγείς της αγοράς δορυφορικής και ψηφιακής TV, αυτό το μήνα είχαν συνολικά 8 νέα ποιοτικά προϊόντα, τα οποία δοκιμάζουμε στο νέο τεύχος.

Στην κορυφή των δοκιμών έχουμε σε αποκλειστικότητα τον δέκτη VU+ Solo SE Version 2, τον οποίο δοκιμάζει εξονυχιστικά ο μετρ των δεκτών Linux/Enigma2, Παναγιώτης Μαλακούδης.

Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ξεκινούν και αν θέλετε να τα έχετε όλα, τότε το αθλητικό πακέτο beIN Sports Arabia είναι η καλύτερη λύση σε απόδοση - τιμή. Άφθονο αθλητικό περιεχόμενο, με υψηλή ποιότητα εικόνας, πολλά κανάλια HD και πολύ προσιτή τιμή.

....by sotos65, 30 Jul 2015, Comments(0), read all
Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Ιουλίου

 

Δορυφορικά Νέα

Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Ιουλίου

Εν μέσω όλων των εξελίξεων στη πολιτική σκηνή του τόπου, τα Δορυφορικά Νέα βρίσκονται στα χέρια σας, με σημαντικά θέματα και ύλη για τα δορυφορικά, την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, τα δικαιώματα μετάδοσης αθλητικών διοργανώσεων, την iptv, αλλά και τον χώρο του Smart Home.

Πρόσφατα επιστρέψαμε από την Κολωνία και συγκεκριμένα από την έκθεση
AngaCom 2015, η οποία μας δείχνει το δρόμο για το μέλλον τόσο των δορυφορικών, όσο και της τεχνολογίας γενικότερα. Αυτή τη φορά, το UltraHD επιτίθεται για τα καλά και μας ειδοποιεί να ετοιμαστούμε για μοναδικές εμπειρίες τηλεθέασης.
Στο τεύχος που κρατάτε, θα βρείτε ένα πλήρες ρεπορτάζ από την
Angacom, με τα νέα προϊόντα για πάνω από 35 εταιρίες του χώρου μας αλλά και ευρύτερα.
Δέκτες
UltraHD από τα μεγάλα και γνωστά ονόματα κατασκευαστριών, headends, οπτικά συστήματα διανομής, DVB-T modulators, κάτοπτρα αλλά και παροχή υπηρεσιών IPTV, ήταν μερικά από τα highlights της έκθεσης, ενώ στα συνέδρια κυριάρχησαν οι ομιλίες για τις νέες τεχνολογίες.

Παραμένοντας σε κλίμα υψηλής τεχνολογίας, είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε στην Αθήνα, τον Απόστολο Τριανταφύλλου, έμπειρο στέλεχος του Eutelsat, ο οποίος μας παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη για την πορεία του Eutelsat, τον νέο δορυφόρο Eutelsat 9B, το Triple Play μέσω δορυφόρου, αλλά και την εξέλιξη του Ultra HD!

Ο αθλητικογράφος μας Νίκος Μαυρομάτης, αναφέρεται στη νέα σεζόν του Τσάμπιονς Λιγκ και του Europa League, στο «κλείδωμα» του UEFA Euro 2016, στους 13 αγώνες της ΕΡΤ και τον Τελικό, στους προκριματικούς και τα φιλικά που αποτελούν φιλέτο για τα συνδρομητικά, στη Football League, αλλά και στο NBA!

Ακόμη, ο Βασίλης Γκόλτσιος – Σύμβουλος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, καταθέτει σταθερά κάθε μήνα τις απόψεις του για το τηλεοπτικό γίγνεσθαι, με την εμπειρία μίας μακράς πορείας στον συγκεκριμένο χώρο, ενώ σε αυτό το τεύχος αναφέρεται στην όλη πορεία της ψηφιακής μετάβασης μέχρι σήμερα.

Οι ενθουσιώδεις των δεκτών Linux, μην παραλείψετε να ανατρέξετε στη στήλη Reload, καθώς η ομάδα Black Hole, κυκλοφόρησε ένα νέο λογισμικό, αλλά αυτή τη φορά βασιζόμενο στο OpenPLi, που αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα ιδιαίτερα αξιόλογα λογισμικά για Vuplus.

Οι τεχνικοί μας συνεργάτες Παράσχος Θεοδοσιάδης και Κώστας Ζιάκανος, σας παραθέτουν την εμπειρία τους με μία εγκατάσταση που πραγματοποίησαν σε 2 κάτοπτρα με κίνηση DiSEqC 1.2 για 1μ και actuator για 1,60μ, αναφέροντας και όλες τις ιδιαίτερες περιπτώσεις που συνάντησαν.

Οι παρουσιάσεις-δοκιμές του μήνα, περιλαμβάνουν τον νέο IPTV δέκτη MAG 275 της Infomir με ενσωματωμένο δέκτη DVB-T2, το νέο quad modulator Anttron TM4HDV, τη δοκιμή και σετάρισμα 2 modulators της Edision με Nova/OTETV, αλλά και το πρώτο έξυπνο headend της Ikusi, το περίφημο Ikusiflow.

Επίσης, θα βρείτε την ενότητα “Digital Smart Home”, που καλύπτει το πλήρες φάσμα της Smart τεχνολογίας και των Home Electronics, στην οποία ο Παναγιώτης Μαρκίδης αναφέρεται σε ενδιαφέροντα θέματα.

Αυτό το μήνα, διαβάστε πώς είναι να ψωνίζεις σήμερα στο σούπερ μάρκετ του αύριο, αλλά και τη συνέντευξη του Αντώνη Τζωρτζακάκη, γενικού διευθυντή Σταθερής Τηλεφωνίας και Επιχειρησιακής Ανάπτυξης της WIND Ελλάς, ο οποίος μιλά για τις λύσεις “connected home” που προσφέρει η εταιρεία μέσα από την υπηρεσία triple play και εξηγεί γιατί η οικιακή διασύνδεση είναι σήμερα μια πραγματικά υλοποιήσιμη πρόταση. Ακόμη, μη παραλείψετε να μάθετε γιατί είναι ισχυρή η ζήτηση για λύσεις «smart home» στην Ευρώπη.

Τέλος, θα βρείτε ενημερώσεις για νέα προϊόντα, ειδήσεις για τα κανάλια και τα συνδρομητικά πακέτα, σχολιασμό του τηλεοπτικού γίγνεσθαι, τις αθλητικές εξελίξεις στο χώρο των δικαιωμάτων μετάδοσης, καθώς και τις ανανεωμένες συχνότητες εκπομπής των καναλιών από όλους τους δορυφόρους.

Μείνετε συντονισμένοι

by KDavris, 17 Jul 2015, Comments(0), read all

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Ιουλίου στα περίπτερα!

digital 82Άκρως ενημερωμένο, με τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου κυκλοφορεί στα περίπτερα το νέο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report.

Μπορεί τα switch off να τελείωσαν στη χώρα μας, όμως η αναλογική TV συνεχίζει ακόμη και μάλιστα πήρε και παράταση μέχρι το 2016, όπως μας αποκαλύπτει η Ματίνα Παπαχριστούδη μέσα από την στήλη της Media News. Στην ίδια στήλη θα βρείτε για τον νέο ψηφιακό χάρτη συχνοτήτων που ετοιμάζεται, για την συμμόρφωση της ΕΕΤΤ και πολλές ακόμη αποκλειστικές ειδήσεις.

Βέβαια το σημαντικότερο γεγονός αυτού του μήνα ήταν η διεθνής έκθεση Anga COM. Ο Αργύρης Νομικός ήταν παρών και στις τρεις ημέρες της έκθεσης και σας μεταφέρει τον παλμό και τα trends της διεθνούς σκηνής, αλλά και πλούσιο φωτορεπορτάζ με τα νέα προϊόντα, με πιο σημαντικά τους τρεις νέους δορυφορικούς δέκτες για λήψη 4Κ.

Το άλλοτε απόρθητο αμερικάνικο σύστημα κρυπτογράφησης PowerVu, πλέον έχει καταρρεύσει, δίνοντας την δυνατότητα παρακολούθησης πολλών ποιοτικών καναλιών και μάλιστα στην αγγλική γλώσσα. Ο Σωτήρης Χατζηστρατής σας παρουσιάζει τα κανάλια που κλειδώνουν σε PowerVu, καθώς και ό,τι χρειάζεστε για να τα δείτε στην οθόνη σας.

Σε καθαρά τεχνικό επίπεδο, ο Γιώργος Ζώτος σας παρουσιάζει τις συχνότερες βλάβες των επίγειων ψηφιακών δεκτών, καθώς και τους τρόπους επιδιόρθωσής τους, ώστε να αναστήσετε τους χαλασμένους δέκτες σας!

Το καλοκαίρι πλησιάζει και όπως κάθε χρόνο τα νέα προϊόντα της αγοράς είναι λιγότερα. Παρόλα αυτά, ως είθισται, ότι νέο κυκλοφορεί στην αγορά παρουσιάζεται πάντα πρώτα από της σελίδες του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση και στη συνέχεια από την ιστοσελίδα digitaltvinfo.gr.

Αυτό το μήνα ξεχωρίζουν ο νέος καθαρόαιμος δέκτης Linux/ Enigma2 Max+ SoloPro με επεξεργαστή Broadcom, ο περιζήτητος επίγειος ψηφιακός δέκτης σε μορφή Scart Fagor Tedi 4000 HD, ο νέος διαμορφωτής HDMI σε DVB-T της Lemco Electronics που έκανε ρεκόρ ζήτησης στην Anga COM και το νέο πανίσχυρο headend της IKUSI ikusiflow.

Παρά την συνεχιζόμενη κρίση στην Ελλάδα, που κάνει τις ανάγκες να περιορίζονται και την ζήτηση να εξαφανίζεται, προσπαθούμε κάθε μήνα να κρατήσουμε ζωντανό το ενδιαφέρον σας με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικό ρεπορτάζ και έγκυρη σύνοψη της ειδησεογραφίας του μήνα.

Ελπίζουμε το νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης, να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Καλές λήψεις!by sotos65, 25 Jun 2015, Comments(0), read all
Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Ιουνίου

Δορυφορικά Νέα

Ενώ το τηλεοπτικό τοπίο βρίσκεται σε αναβρασμό από πολλές πλευρές, τα Δορυφορικά Νέα βρίσκονται στα χέρια σας, με τα «δικά μας» θέματα, τόσο για τους οικιακούς χρήστες, όσο και για τους επαγγελματίες.
Τα οικιακά
DVB-T modulators κερδίζουν διαρκώς έδαφος, μιας και προσφέρουν εξαιρετικά χρήσιμες υπηρεσίες, σχετικά με τη διανομή εικόνας, ενώ ειδικότερα τα HD, προσφέρουν επιπλέον υψηλές αναλύσεις μέχρι και 1080p, με άμεση συνέπεια την απόλαυση εικόνας υψηλής ευκρίνειας, σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει ομοαξονική παροχή.
Εμείς συγκεντρώσαμε έναν αριθμό χαρακτηριστικών μοντέλων
HD διαμορφωτών DVB-T και σας παρουσιάζουμε τα χαρακτηριστικά τους και τον τρόπο προγραμματισμού τους, με σκοπό να αποκτήσετε μία καλύτερη εικόνα για τη λειτουργία τους.

Στην αθλητική ενημέρωση, ο Νίκος Μαυρομάτης σας αποκαλύπτει τα πλάνα του
OTE TV για 10 αθλητικά κανάλια, τις εξελίξεις στην αγοραπωλησία Nova, το πάγωμα των δικαιωμάτων για Euro 2016 και Μουντιάλ 2018, αλλά και για την πορεία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των μεγάλων ξένων Κυπέλλων.

Ακόμη, ο Βασίλης Γκόλτσιος – Σύμβουλος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, καταθέτει σταθερά κάθε μήνα τις απόψεις του για το τηλεοπτικό γίγνεσθαι, με την εμπειρία μίας μακράς πορείας στον συγκεκριμένο χώρο.

Η τηλεθέαση ακολουθεί την εποχή και αναζητά πεδίο εφαρμογής σε ευρύτερο φάσμα συσκευών, όπως τα κινητά τηλέφωνα και τα
tablet. Πρόσφατα, δοκιμάσαμε την νέα υπηρεσία OTE TV GO και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας για τη λειτουργία της, την αμεσότητά της, καθώς και για τον τρόπο ενεργοποίησης.

Στο χώρο των εγκαταστάσεων, οι τεχνικοί μας συνεργάτες, Παράσχος Θεοδοσιάδης και Κώστας Ζιάκανος, σας περιγράφουν την ολοκλήρωση μίας ενδιαφέρουσας υλοποίησης για συνδυασμένη δορυφορική λήψη σε 3 ανεξάρτητες οικίες, με πλήρες σχέδιο συνδεσμολογιών και λειτουργίας.

Σε αυτό το τεύχος, σας περιμένουν – όπως κάθε μήνα – οι παρουσιάσεις-δοκιμές νέων προϊόντων, με τις οποίες άλλωστε περνάμε ευχάριστες ώρες ενασχόλησης, γι’ αυτό αναζητήστε τον πρωτότυπο δέκτη Xtrend ET-8500 με ενσωματωμένη έγχρωμη οθόνη, τον νέο δέκτη Progressiv HD c nano plus με ενσωματωμένο WiFi, Card reader και λίστα IPTV καναλιών, το smartwatch ORA Shpera με δυνατότητες επικοινωνίας με το κινητό σας τηλέφωνο, τον παλμογράφο αφής Micsig TO102 με πάχος μόνο 6 εκ και το εξαιρετικό Sat Finder HW 7180SF με πληρότητα λειτουργιών και ταυτοποίηση δορυφόρων μέσω NIT.

Επίσης, θα βρείτε την ενότητα “Digital Smart Home”, που καλύπτει το πλήρες φάσμα της Smart τεχνολογίας και των Home Electronics, στην οποία ο Παναγιώτης Μαρκίδης αναφέρεται σε ενδιαφέροντα θέματα.
Αυτό το μήνα, διαβάστε τι κρύβει το (έξυπνο) σπίτι του αύριο, με ποιο τρόπο ο Έλον Μασκ (της Tesla Motors) θέλει να μας απαλλάξει από τον λογαριασμό του ηλεκτρικού, καθώς και για το νέο μοντέλο τηλεθέασης “
On The Go”.

Τέλος, θα βρείτε ενημερώσεις για νέα προϊόντα, ειδήσεις για τα κανάλια και τα συνδρομητικά πακέτα, σχολιασμό του τηλεοπτικού γίγνεσθαι, τις αθλητικές εξελίξεις στο χώρο των δικαιωμάτων μετάδοσης, καθώς και τις ανανεωμένες συχνότητες εκπομπής των καναλιών από όλους τους δορυφόρους.

Μείνετε συντονισμένοι

Περικλής Παντολέωνby KDavris, 19 Jun 2015, Comments(0), read all
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Ιουνίου στα περίπτερα!

digital 81

Πλούσια ενημέρωση, αποκλειστική και πρωτότυπη θεματολογία και ενισχυμένη ύλη, είναι τα βασικά συστατικά που απαρτίζουν το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, που κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report.

Κανείς από εμάς που βρισκόμαστε σε αυτό, το κατά βάση τεχνικό περιοδικό, δεν θα μπορούσε να φανταστεί πριν από 7 χρόνια ότι η ψηφιακή τηλεόραση και πιο συγκεκριμένα η ψηφιακή μετάβαση, θα ήταν κάτι περισσότερο από ένα απλό τεχνικό θέμα. Οι ίντριγκες, οι αναβολές, τα σκάνδαλα, το κλείσιμο της ΕΡΤ και πολλά ακόμη ευρωπαϊκά και ελληνικά παράδοξα, έστρεψαν το ενδιαφέρον όλης της χώρας στην ψηφιακή μετάβαση, καθιστώντας την ένα μείζων πολιτικό θέμα. Όλα αυτά καθιστούν την ψηφιακή μετάβαση, μια πλούσια πηγή ειδησεογραφίας, την οποία σας μεταφέρειη «ειδική» στο συγκεκριμένο χώρο Ματίνα Παπαχριστούδη, μέσα από τις στήλες της editorial και Media News.

Η πρώτη συνέντευξη σε τεχνικό έντυπο του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστου Σπίρτζη είναι γεγονός. Η Ματίνα Παπαχριστούδη επισκέφτηκε το γραφείο του υπουργού εκ μέρους της αγοράς μας και του μεταβίβασε μια σειρά από ερωτήσεις, χωρίς κανέναν συμβιβασμό ή περικοπή. Ο κος Σπίρτζης ήταν πραγματικά εντυπωσιακός. Άκρως ενημερωμένος, απάντησε ξεκάθαρα σε όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν, ενώ ταυτόχρονα ήταν και πολύ αποκαλυπτικός. Διαβάστε τις πολύ σημαντικές δηλώσεις του υπουργού και ταυτόχρονα «τεχνικού» κου Σπίρτζη στο τεύχος Ιουνίου της Ψηφιακής Τηλεόρασης.

Ο Σωτήρης Χατζηστρατής αυτό το μήνα αναλαμβάνει να συνδέσει την δορυφορική τηλεόραση με τον κόσμο των tablets και έξυπνων συσκευών, με λογισμικό android ή iOS. Μια σειρά από εφαρμογές apps για δορυφορική TV είναι ελεύθερες για επαγγελματική χρήση, για εκπαίδευση, για ψυχαγωγία, αλλά και για διασκέδαση! Όσοι έχετε smartphone δοκιμάστε τις!

Ο Γιάννης – Φίλιππος Δημητριάδης για άλλη μια φορά αναλαμβάνει να σας ενημερώσει με τα πάμπολλα γερμανικά κανάλια που εκπέμπουν ελεύθερα, κυρίως από το εύκολης λήψης σύμπλεγμα δορυφόρων Astra 19,2E. Όλα τα κρατικά, ιδιωτικά και τοπικά κανάλια της Γερμανίας λένε ΝΑΙ, στην δορυφορική μετάδοση και όσοι γνωρίζετε την γλώσσα, είναι σίγουρο ότι θα μείνετε άκρως ευχαριστημένοι.

Το OTE TV go είναι εδώ και ο Νίκος Δρικάκης σας παρουσιάζει την πρώτη δοκιμή της σε έντυπο μέσο. Διαβάστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της νέας υπηρεσίας του OTE TV, που επιτρέπει παρακολούθηση σε κινητό, και μάθετε μυστικά και tips για την ενεργοποίησή της...by sotos65, 21 May 2015, Comments(0), read all
Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Μαΐου

 

Δορυφορικά Νέα

Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Μαΐου

Με πολλά και ενδιαφέροντα γεγονότα εν εξελίξει, όπως η ΕΡΤ και τα περί παρόχου δικτύου, το θέμα των Gap Fillers αλλά και εν αναμονή της μεγάλης έκθεσης AngaCom 2015, τα Δορυφορικά Νέα κυκλοφορούν με πλούσια ύλη και hot παρουσιάσεις.
Η εξέλιξη στους δέκτες Linux E2 HD, επέτρεψε την ανάπτυξη μικρότερων και πιο προσιτών μοντέλων δεκτών - με ισχυρές ωστόσο δυνατότητες - προς όφελος του τελικού καταναλωτή, γι’ αυτό συγκεντρώσαμε και σάς παρουσιάζουμε τους προσιτούς δέκτες Linux E2 HD και είμαστε σίγουροι, ότι θα βρείτε αυτό που σάς ταιριάζει.

Η παραγωγή, μετάδοση και λήψη περιεχομένου διέρχεται από έντονες αλλαγές, καθώς νέα μέσα αλλά και νέες συνήθειες εισέρχονται στη καθημερινότητα του τηλεθεατή. Ο Σωτήρης Βασιλειάδης, Head of TV & Media Management Practice Hub South Eastern Europe της Ericsson μιλάει στα Δορυφορικά Νέα για τις αλλαγές που έρχονται και μας δίνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες στατιστικές.

Το αθλητικό ρεπορτάζ – όπως κάθε μήνα – πέφτει 100% μέσα, ενώ σ’ αυτό το τεύχος διαβάστε για την ολοκλήρωση του χάρτη
Champions League και Europa League, για το ξεκαθάρισμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Πριμέρα Νιβιζιόν, για το Κόπα Αμέρικα 2015, το οποίο θα γίνει από 11 Ιουνίου μέχρι 4 Ιουλίου στην Χιλή, για τη μετάδοση του τελικού του αγγλικού Κυπέλλου, για τα τηλεοπτικά του NBA, καθώς και για το Ρολάν Γκαρός με Eurosport.

Οι φανατικοί των δεκτών Linux, ανατρέξτε στη παρουσίαση της πέμπτης έκδοσης του λογισμικού OpenXTA, καθώς θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό image που θα ανανεώσει σημαντικά τον δέκτη σας.

Από πλευράς εγκαταστάσεων, οι τεχνικοί συνεργάτες μας Κώστας Ζιάκανος και Παράσχος Θεοδοσιάδης, σας περιγράφουν την εγκατάσταση απομακρυσμένης τηλεθέασης
Bein Sports μέσω του γνωστού και επιτυχημένου Slingbox, με χρήση του εξαιρετικού και προσιτού media player WD TV.

Οι παρουσιάσεις-δοκιμές του μήνα, σας επιφυλάσσουν εξαιρετικά ενδιαφέροντα προϊόντα, όπως ο επίγειος ψηφιακός
Synaps T-50 με RF modulator, το νέο «εργαλείο» Linux Formuler F1, ο LTE κεντρικός ενισχυτής με 5 UHF φίλτρα AVANT-3 της Televes, ο νέος HD DVB-T διαμορφωτής TM180HD της Anttron και τα εξαιρετικά Access Points της Xclaim Wireless.

Επίσης, θα βρείτε τη νέα μας ενότητα “Digital Smart Home”, που καλύπτει το πλήρες φάσμα της Smart τεχνολογίας και των Home Electronics, στην οποία ο Παναγιώτης Μαρκίδης αναφέρεται σε ενδιαφέροντα θέματα.
Αυτό το μήνα, διαβάστε πώς τα
smartphones και οι εφαρμογές γίνονται οι νέοι σύμμαχοι υγείας, πώς θα κρατήσετε μακριά κάθε επίδοξο εισβολέα του WiFi δικτύου σας και με ποιο τρόπο οι UltraHD και οι Curved τηλεοράσεις, κερδίζουν μερίδια στην ελληνική αγορά.

Τέλος, θα βρείτε ενημερώσεις για νέα προϊόντα, ειδήσεις για τα κανάλια και τα συνδρομητικά πακέτα, τις αθλητικές εξελίξεις στο χώρο των δικαιωμάτων μετάδοσης, καθώς και τις ανανεωμένες συχνότητες εκπομπής των καναλιών από όλους τους δορυφόρους.

Μείνετε συντονισμένοι

Περικλής Παντολέων

Δντής Σύνταξης

 by KDavris, 15 May 2015, Comments(0), read all
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Μαΐου στα περίπτερα!

digital 80Με αποκλειστικές ειδήσεις, πλούσια θεματογραφία και πρωτότυπη ύλη κυκλοφορεί στα περίπτερα το νέο τεύχος Μαΐου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report. Να θυμίσουμε ότι το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση είναι το κατ’ εξοχήν περιοδικό της αγοράς για την ψηφιακή τηλεόραση, με την δορυφορική τηλεόραση και ότι αφορά τη λήψη της, να καταλαμβάνει σταθερά το μεγαλύτερο μέρος της ύλης του (μαζί με τους μηνιαία ανανεωμένους πίνακες).

Η νέα κυβέρνηση από ότι φαίνεται έχει βάλει ως στόχο να χτυπήσει την διαφθορά στη ιδιωτική TV και ο πόλεμος τρέχει σε όλα τα επίπεδα. Η Ματίνα Παπαχριστούδη σας ενημερώνει αποκλειστικά για τον έλεγχο στην ΕΕΤΤ, τις συνεχείς επερωτήσεις βουλευτών στην Βουλή για την σύμβαση με την Digea, τον ρόλο της νέας ΕΡΤ, αλλά και για την προσπάθεια συμμαζέματος της κατάστασης με την εγκατάσταση 80 αναμεταδοτών τύπου Gap Fillers.

Εκτός από την επίγεια τηλεόραση, το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση, όπως προαναφέραμε καλύπτει πάντα με πληρότητα και την δορυφορική τηλεόραση. Έτσι αυτό το μήνα ο ειδικός στις δορυφορικές λήψεις Γιάννης Φίλιππος Δημητριάδης σας παρουσιάζει τα ιχνοδιαγράμματα κάλυψης των πιο σημαντικών δορυφόρων που λαμβάνονται στην Ελλάδα. Διαβάστε πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η δέσμη του κάθε δορυφόρου και τι διάσταση κατόπτρου απαιτείται για την λήψη της στην χώρα μας...by sotos65, 22 Apr 2015, Comments(0), read all
Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Απριλίου


Δορυφορικά ΝέαΚυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Απριλίου

Οι home συσκευές AV αυξάνονται σταθερά και πλέον δεν υπάρχει πιο βολική λύση από ένα …HDMI Switch. Με 2 έως και 8 εισόδους HDMI, μπορούν να εξυπηρετήσουν στο μέγιστο τη εύκολη διαχείριση των συσκευών μας, μέσω τηλεχειρισμού, αλλά και αυτόματης μεταγωγής με την ενεργοποίηση συσκευής. Σε αυτό το τεύχος, συγκεντρώσαμε 15 HDMI switches και σας παρουσιάζουμε τις δυνατότητες τους.

Στα πλαίσια των συνεντεύξεων που πραγματοποιούμε στα Δορυφορικά Νέα, αυτό το μήνα μας μιλά ο Pietro Guerrieri, General Manager της SES Astra Italia και μας δηλώνει: «Θέλουμε να γίνουμε το εργαλείο των ελληνικών καναλιών στη μετάβασή τους στον μελλοντικό κόσμο των media», ενώ απαντά σε ερωτήματα για όλες τις νέες τεχνολογίες, το δορυφορικό internet αλλά και το …UltraHD!

Ο αθλητικογράφος μας Νίκος Μαυρομάτης, σας έχει όπως πάντα καυτές ειδήσεις και «προβλέψεις». Διαβάστε γιατί «κρίνεται» η Σούπερ Λίγκα, ποιος είναι ο κίνδυνος για το Champions League, τι θα γίνει με τα αθλητικά της ΕΡΤ, για τα δικαιώματα του MLS και για τη μετάδοση της Formula 1.

Η λειτουργία PVR έχει πλέον γίνει ευρύτερα γνωστή, τόσο μέσω των επίγειων ψηφιακών δεκτών, όσο και μέσω των συνδρομητικών υπηρεσιών Nova και OTETV. Πουθενά όμως δεν θα βρείτε λειτουργία αυτόματης εγγραφής σειρών με τόσο πλήρη παραμετροποίηση, όση σε έναν δέκτη με Linux Enigma 2. Σε αυτό το τεύχος, μπορείτε να μάθετε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε την αυτόματη εγγραφή του αγαπημένου σας σήριαλ, ακόμη κι αν αυτό αλλάξει ημέρα και ώρα μετάδοσης!

Από πλευράς εγκαταστάσεων, σας έχουμε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίπτωση εγκατάστασης παραβολικού κατόπτρου κεντρικής εστίασης διαμέτρου 2,40μ, την οποία πραγματοποίησαν οι συνεργάτες μας Παράσχος Θεοδοσιάδης και Κώστας Ζιάκανος στα Γλυκά Νερά, περιγράφοντας μας τα υλικά και τον τρόπο της υλοποίησης!Συνεχίζοντας την αναφορά μας στο τόσο χρήσιμο Wi-Fi, σε αυτό το τεύχος θα βρείτε μία χρήσιμη αναφορά του Τάσου Κώνστα για τους τρόπους επέκτασης του δικτύου Wi-Fi. Τι είναι ένα repeater, πώς μετατρέπουμε ένα router σε repeater, πώς χρησιμοποιούμε τους powerline adapters, τι σημαίνει 2.4 & 5 GΗz και άλλα, μπορείτε να ανακαλύψετε στη στήλη Εάν θέλεις μπορείς!

Στις παρουσιάσεις-δοκιμές του μήνα, περιλαμβάνονται άκρως ενδιαφέροντα προϊόντα, όπως ο νέος δορυφορικός δέκτης EDISION PROGRESSIV HD c nano, το νέο διπλό transmodulator της Ikusi HTL-ST2, το dLAN® 1200+ WiFi ac Starter kit της devolo, το DigitalTV Anywhere της Marmitek και σε αποκλειστικότητα το εξαιρετικό νέο DVB-T modulator DAISAT HD-100.

Επίσης, θα βρείτε τη νέα μας ενότητα “Digital Smart Home”, που καλύπτει το πλήρες φάσμα της Smart τεχνολογίας και των Home Electronics, στην οποία ο Παναγιώτης Μαρκίδης αναφέρεται σε ενδιαφέροντα θέματα.

Αυτό το μήνα, διαβάστε πώς ο δολοπλόκος Φρανκ Άντεργουντ, άλλαξε τις τηλεοπτικές μας συνήθειες και ώθησε την αναζήτηση των torrents του House Of Cards να χτυπήσει «κόκκινο» , για το πώς η εξέλιξη οχημάτων που διαβάζουν τον δρόμο και μιλάνε μεταξύ τους, είναι το μεγάλο βήμα στην κατεύθυνση της αυτόνομης οδήγησης και για την επανάσταση των Wearables, δηλαδή για τα έξυπνα ρολόγια, περικάρπια, ακουστικά και άλλες συσκευές που φοριούνται και δημιουργούν ένα νέο οικοσύστημα αυξημένης αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον μας.


Τέλος, θα βρείτε ενημερώσεις για νέα προϊόντα, ειδήσεις για τα κανάλια και τα συνδρομητικά πακέτα, τις αθλητικές εξελίξεις στο χώρο των δικαιωμάτων μετάδοσης, καθώς και τις ανανεωμένες συχνότητες εκπομπής των καναλιών από όλους τους δορυφόρους.

Μείνετε συντονισμένοι

Περικλής Παντολέων

Δ/ντής Σύνταξηby KDavris, 17 Apr 2015, Comments(0), read all
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Απριλίου στα περίπτερα!

digital 79Κυκλοφόρησε σε όλη την Ελλάδα, το τεύχος Απριλίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report. Αυτό το μήνα, η ύλη του περιοδικού απαρτίζεται από αποκλειστικά τεστ ολοκαίνουργιων συσκευών, καθώς και από νέα και πρωτότυπα θέματα, σε συνδυασμό πάντα με πλούσια και αποκλειστική ειδησεογραφία μέσα από μία πλήρη συντακτική ομάδα.

Κατά την διέλευση από αναλογική σε ψηφιακή TV, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας, παρατηρήθηκαν πολλές ανακατατάξεις στα περιφερειακά κανάλια. Το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση, για άλλη μια φορά καινοτομεί και ο Σωτήρης Χατζηστρατής αναλαμβάνει να σας παρουσιάσει τα 103 περιφερειακά ψηφιακά κανάλια, από όλη την Ελλάδα που εκπέμπουν μέσα από το δίκτυο της Digea.

Και αυτό το μήνα η Ματίνα Παπαχριστούδη, μέσα από τη στήλη της Media News, σας φέρνει πολλές αποκλειστικές ειδήσεις που μόνο στο περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση θα βρείτε. Διαβάστε τι έχει να αντιμετωπίσει νέος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών, ΤΑ θέματα που περιμένουν την νέα ηγεσία της ΕΕΤΤ και του ΕΣΡ, καθώς και για το πόλεμο Δήμων – ΕΕΤΤ για τα Gap Fillers. Τέλος, διαβάστε σε αποκλειστικότητα το θα γίνει με τον πάροχο δικτύου ψηφιακής τηλεόρασης ΕΡΤ.

Ο Παύλος Κερασίδης ξανακάθεται στα θρανία, χάρη του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος Space Systems Design, το πρώτο μεταπτυχιακό στην Ελλάδα που ασχολείται με το διάστημα. Διαβάστε αναλυτικά το όλο project που έχει ως στόχο την κατασκευή και εκτόξευση ελληνικού μικροδορυφόρου στο διάστημα...by sotos65, 19 Mar 2015, Comments(0), read all
Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Μαρτίου

 

Δορυφορικά Νέα

Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Μαρτίου

 

Ολοκληρώθηκαν τα προγραμματισμένα Switch Off και πλέον βρισκόμαστε καθαρά σε ψηφιακή εποχή της τηλεόρασης, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιοχές που έχουν πρόβλημα λήψης. Τα Δορυφορικά Νέα βρίσκονται και πάλι στα χέρια σας με την ύλη που αναζητάτε κάθε μήνα και ξεκινάμε αμέσως! 
Η βέλτιστη ρύθμιση μιας επίγειας κεραίας για λήψη ψηφιακών σημάτων, δεν αποτελεί πλέον δυνατότητα μόνο ακριβών οργάνων, διότι η τεχνολογία έχει επιτρέψει την ανάπτυξη signal meters χαμηλότερου κόστους. 
Σε αυτό το τεύχος, συγκεντρώσαμε και δοκιμάσαμε 8
DVB-T meters με ποικίλα χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων και χαρακτηριστικά που κρίνονται ιδιαίτερα αξιόλογα, όπως ένδειξη φάσματος, εικόνα MPEG-4/HD σε ελεύθερα κανάλια, μέτρηση απόλυτης τιμής BER πριν και μετά τη διόρθωση σφαλμάτων, constellation και άλλα. Το σίγουρο είναι ότι η μέτρηση της κεραίας σας, έχει γίνει πιο εύκολη από ποτέ.

Σε αυτό το τεύχος, ο Ιωακείμ Παπαδόπουλος, υπεύθυνος τεχνικού τμήματος της Edision Hellas, αναλύει την
αλυσίδα της ψηφιακής τηλεόρασης, ξεκινώντας από τα βασικά στάδια, δηλαδή το transport stream, την πολυπλεξία και την αποπολυπλεξία. Όσοι πιστοί της εκμάθησης, δεν έχετε παρά να ανατρέξετε στη στήλη «Ενισχυτική Διδασκαλία».

Όπως κάθε μήνα, ο αθλητικογράφος μας Νίκος Μαυρομάτης, «πέφτει μέσα» στα γραφόμενά του, ενώ αυτό το μήνα διαβάστε για τη κορύφωση της μάχης προσέλκυσης συνδρομητών με
ελκυστικές επιλογές από τον OTE TV και τη Nova, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της τελικής φάσης του Euro 2016, για τα νέα υπερσύχρονα στούντιο απ’ τα οποία βγαίνουν οι εκπομπές των αθλητικών καναλιών του ΟΤΕ TV, για το ισπανικό, το ιταλικό και το γαλλικό πρωτάθλημα, για την «ελεύθερη» Φόρμουλα 1, αλλά και για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Καμπιονάτο.

Οι χομπίστες των Linux δεκτών, μην παραλείψετε να ανατρέξετε στη στήλη Reload, διότι σας περιμένει μία αναφορά στο εξαιρετικό
λογισμικό OpenATV και τις δυνατότητές του, ενώ οι τεχνικοί μας συνεργάτες Παράσχος Θεοδοσιάδης και Κώστα Ζιάκανος, σας περιγράφουν μία εγκατάσταση που έλαβε χώρα στη Βόρεια Εύβοια και περιλαμβάνει την τροφοδότηση με σήμα 4 πριζών TV/SAT και τη δημιουργία μίας επιπλέον παροχής επίγειου σήματος.

Οι παρουσιάσεις-δοκιμές του μήνα, περιλαμβάνουν ιδιαίτερα «δυνατά» προϊόντα, καθώς θα βρείτε τον μικρό αδερφό του 7080, τον Dreambox
DM820HD, το εξαιρετικό SATFINDER 5 HD Slim με μετρήσεις, φάσμα και NIT αναγνώριση δορυφόρου, τον καινοτόμο κεντρικό ενισχυτή Engel PRO AM1000, ο οποίος προγραμματίζεται μέσω Bluetooth και εφαρμογής Android, από κινητό ή tablet και το εξαιρετικά επαγγελματικό σύστημα δικτύου WiFi της Ruckus Wireless με τον ισχυρό controller ZoneDirector 1200.

Ακόμη, θα βρείτε τη νέα μας ενότητα
“Digital Smart Home”, που καλύπτει το πλήρες φάσμα της Smart τεχνολογίας και των Home Electronics, στην οποία ο Παναγιώτης Μαρκίδης αναφέρεται σε ενδιαφέροντα θέματα.
Αυτό το μήνα, διαβάστε για την πλατφόρμα SmartThings και το λειτουργικό σύστημα
Tizen της Samsung, για το πώς θα κερδίσετε χώρο μεταφέροντας τη βιβλιοθήκη του iTunes και για το Air Video HD, την εφαρμογή που κάνει το streaming παιχνιδάκι.

Τέλος, θα βρείτε ενημερώσεις για νέα προϊόντα, ειδήσεις για τα κανάλια και τα συνδρομητικά πακέτα, τις αθλητικές εξελίξεις στο χώρο των δικαιωμάτων μετάδοσης, καθώς και τις ανανεωμένες συχνότητες εκπομπής των καναλιών από όλους τους δορυφόρους.

Μείνετε συντονισμένοι
Περικλής Παντολέων
Δντής Σύνταξηςby KDavris, 10 Mar 2015, Comments(0), read all
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Μαρτίου στα περίπτερα!

digital 78

Κυκλοφόρησε σε όλη την Ελλάδα, το τεύχος Μαρτίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report. Και αυτό το μήνα, έχουμε ένα πλουραλισμό νέων και ενδιαφερόντων θεμάτων, σε συνδυασμό με αποκλειστικά τεστ και πλούσια ειδησεογραφία μέσα από μία υπερπλήρη συντακτική ομάδα.

Τα switch off τελείωσαν, η ψηφιακή τηλεόραση ήρθε, αλλά ψηφιακή TV δεν βλέπουμε. Αντίθετα, βλέπουμε αναλογική TV με ψηφιακό τρόπο εκπομπής, αφού οι interactive και οι άλλες αμφίδρομες υπηρεσίες που χαρακτηρίζουν την ψηφιακή τηλεόραση, έμειναν… στον δρόμο! Ακριβώς για αυτό το λόγο σας παρουσιάζουμε το ανοικτό πρότυπο HbbTV που επιτρέπει την ανάδειξη αμφίδρομων υπηρεσιών μέσω ψηφιακής TV. Ο Σωτήρης Χατζηστρατής σας παρουσιάζει την εξάπλωσή του HbbTV σε όλη την Ευρώπη (είναι κάτι σαν standard) και τις υπηρεσίες που υπόσχεται.

Με την ψηφιακή τηλεόραση, αλλά σε πιο ρυθμιστικό επίπεδο, σχετίζεται και το επόμενο θέμα, με την Ματίνα Παπαχριστούδη αυτή τη φορά να ζητά το λογαριασμό από την ΕΕΤΤ. Η Ρυθμιστική αρχή, όχι μόνο στρίμωξε σε 156 σημεία τον χάρτη Κανατά, αφήνοντας μεγάλο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού χωρίς ψηφιακή TV (αλήθεια αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους έλληνες πολίτες;), αλλά αγνόησε να ρυθμίσει και τους 2.000 αναμεταδότες μικρής ισχύος (Gap Fillers) που πρόκειται να το καλύψει. Και σαν να μην έφθανε αυτό επιθυμεί τώρα την τηλεοπτική απομόνωση των περιοχών αυτών, αφού ζητά να σταματήσει η αναλογική TV. Οι υπεύθυνοι πίσω από αυτό το σκάνδαλο σίγουρα έχουν ονοματεπώνυμο!

Ο Λάκης Παπαδόπουλος ή κατά τους πολλούς Λάκης με τα Ψηλά Ρεβέρ, βλέπει δορυφορική TV και μιλά για τις σχέσεις του με την τεχνολογία στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Αργύρη Νομικό για το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση...by sotos65, 19 Feb 2015, Comments(0), read all
Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Φεβρουαρίου

Δορυφορικά Νέα

Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Φεβρουαρίου

Μετεκλογικό κλίμα μεν, προ-Switch Off κλίμα δε, με τα Δορυφορικά Νέα να βρίσκονται στα χέρια σας με πρωτότυπη και έγκυρη ύλη.
Αυτή τη φορά, μας παρέσυρε η τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων και συγκεκριμένα το
Android, καθώς κυκλοφορούν πολλές εφαρμογές που μας επιτρέπουν να μετατρέψουμε το κινητό μας τηλέφωνο σε ένα πραγματικά χρήσιμο εργαλείο.
Συγκεντρώσαμε 15
Android Apps με εφαρμογή στα δορυφορικά, τα δοκιμάσαμε ένα-ένα και σας μεταφέρουμε την αξιολόγησή μας, καθώς και το τι μπορούν να κάνουν. Το σίγουρο είναι ότι μπορούν να κάνουν πολλά, όπως επισκόπηση ορατότητας με δορυφόρους, μέτρηση σήματος, εύρεση γωνιών σκόπευσης, θέαση καναλιών μέσω streaming, ανάκτηση EPG και πολλά άλλα, με τα οποία περάσαμε ευχάριστες ώρες στο αντικείμενό μας!
Το κοινό χαρακτηριστικό και των 15
Apps που σας παρουσιάζουμε, είναι ότι διατίθενται δωρεάν!

Κι επειδή ένα κινητό τηλέφωνο πρέπει να «μπαίνει» σε ένα ισχυρό δίκτυο WiFi, σας παραθέτουμε έναν πλήρη οδηγό με 7 «μυστικά», τα οποία εάν αξιοποιήσετε κατάλληλα, σίγουρα θα βελτιώσετε το σήμα στον χώρο σας, ενώ κι εδώ δεν λείπουν android apps που μπορούν να βοηθήσουν στο μέγιστο!

Ο αθλητικογράφος μας Νίκος Μαυρομάτης, σας ενημερώνει για τα τηλεοπτικά του αγγλικού Κυπέλλου, για την Premier League και τις Παρασκευές το βράδυ, για τη προσθήκη του Χρήστου Σωτηρακόπουλου στη δημοσιογραφική ομάδα του OTE TV, αλλά και για το πώς θα βλέπουμε Φόρμουλα 1 από τον Μάρτιο.

Οι χομπίστες του είδους, μην παραλείψετε να ανατρέξετε στο άρθρο του DrDream για τη χρήση emu στον PrismCube, καθώς είναι απόλυτα εφικτή και μάλιστα με αξιόλογα αποτελέσματα.

Ακόμη, σας περιγράφουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να έχετε δορυφορική λήψη στην οικία σας, καθώς δεν είναι ένας αλλά πολλοί. Οι δυνατότητες που έχετε ξεκινούν από ένα απλό και σταθερό κάτοπτρο, μέχρι ένα κινητό κάτοπτρο μεγάλης διαμέτρου.

Οι τεχνικοί συνεργάτες μας από την MSG – όπως σε κάθε τεύχος – μοιράζονται μαζί μας τις εργασίες που υλοποιούν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με ποικίλες εφαρμογές. Αυτή τη φορά, μάς ταξιδεύουν στις Σπέτσες σε ένα οικογενειακό ξενοδοχείο και μας περιγράφουν πως υλοποίησαν μία διανομή δορυφορικών και επίγειων καναλιών σε DVB-T, καθώς και τι είδους εξοπλισμό χρησιμοποίησαν.

Οι παρουσιάσεις-δοκιμές αυτόν τον μήνα, περιλαμβάνουν ιδιαίτερα αξιόλογα προϊόντα, διότι θα βρείτε: τον ενισχυτή ιστού με τροφοδοτικό 567802 και τον κεντρικό MiniKom easy της Televes, τον νέο δέκτη Amiko HD8150 με δυνατότητες FullHD, online υπηρεσίες, media player, Mobile Streaming, τον προσιτό δέκτη Enigma 2 Xtrend ET-7000 και τον αυτόνομο DVB-T HD διαμορφωτή της Edision με πρόβλεψη LTE!

Ακόμη, θα βρείτε τη νέα μας ενότητα “Digital Smart Home”, που καλύπτει το πλήρες φάσμα της Smart τεχνολογίας και των Home Electronics, στην οποία ο Παναγιώτης Μαρκίδης αναφέρεται σε ενδιαφέροντα θέματα.
Αυτό το μήνα, διαβάστε την αναφορά στην
CES2015 και πως μέσω της οικιακής διασύνδεσης, περισσότεροι θα είναι εκείνοι που θα θέλουν να μπουν στο σπίτι μας μέσω του δικτύου, παρά από την πόρτα και τα παράθυρα. Ακόμη, ανατρέξτε στην αναφορά για το Xbox One, το οποίο κυκλοφόρησε επίσημα και στα μέρη μας πριν από μερικούς μήνες. Η αναμονή αποζημίωσε εν μέρει όσους επιμένουν να βλέπουν στο Xbox κάτι περισσότερο από μια …παιχνιδοκονσόλα!

Τέλος, θα βρείτε ενημερώσεις για νέα προϊόντα, ειδήσεις για τα κανάλια και τα συνδρομητικά πακέτα, τις αθλητικές εξελίξεις στο χώρο των δικαιωμάτων μετάδοσης, καθώς και τις ανανεωμένες συχνότητες εκπομπής των καναλιών από όλους τους δορυφόρους.

Μείνετε συντονισμένοι

Περικλής Παντολέων
Δντής Σύνταξηςby KDavris, 03 Feb 2015, Comments(0), read all
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Φεβρουαρίου στα περίπτερα!

digital 77Κυκλοφόρησε σε όλη την Ελλάδα, το τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, το οποίο συνοδεύεται πάντα από το ένθετο περιοδικό Security Report. Το ισχυρό sat team του περιοδικού, λειτούργησε άριστα και αυτό το μήνα, παράγοντας για άλλη μια φορά το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Στο νέο τεύχος το κεντρικό θέμα αφορά την παρακολούθηση video streaming και καναλιών IP μέσα από ένα Linux δέκτη. O Γιάννης Φίλιππος Δημητριάδης δοκιμάζει τα σημαντικότερα plugins για δέκτες Enigma2 και μας γράφει τα συμπεράσματά του, που αφορούν τόσο την εγκατάσταση και λειτουργία των plugins, όσο και τα κανάλια – περιεχόμενο που μας δίνουν πρόσβαση.

Ο Σωτήρης Χατζηστρατής αναλαμβάνει να ροκάρει μαζί σας, παρουσιάζοντας δορυφορικά μουσικά κανάλια, που στο κυρίως μενού του προγράμματός τους, δεσπόζει η μουσική Ροκ. Διαβάστε τι πρόκειται να παρακολουθήσετε μέσα από κάθε καθαρόαιμο ροκ κανάλι, καθώς και τους τρόπους που απαιτούνται για την λήψη του.

Η συνέχεια ανήκει στην επίγεια ψηφιακή TV και συγκεκριμένα στο μεγάλο switch off του Νοτιανατολικού Αιγαίου και Κρήτης, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου. Το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση, φιλοξενεί και αυτό το μήνα, ένα άρθρο – οδηγό, με τα πανελλαδικά και περιφερειακά κανάλια, τις συχνότητες εκπομπής τους σε κάθε περιοχή και τους χάρτες κάλυψης του κάθε Κέντρου Εκπομπής που θα γίνει η μετάβαση...

 by sotos65, 22 Jan 2015, Comments(0), read all
Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Ιανουαρίου 2015

ΔΟΥΡΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Ιανουαρίου 2015

Μέσα σε γιορτινές μέρες αλλά και με «λειψά» switch off, τα Δορυφορικά Νέα βρίσκονται στα χέρια σας, γεμάτα με ύλη για τη δορυφορική και επίγεια ψηφιακή, ενώ αυτή τη φορά το κυρίαρχο λόγο έχουν οι παρουσιάσεις-δοκιμές νέων προϊόντων.
Η οικονομική κρίση καλά κρατεί, γι’ αυτό αποφασίσαμε και φέτος να υλοποιήσουμε μια συνολική αναφορά σε προσφορές προϊόντων, με σκοπό τη διευκόλυνση κάποιων αγορών που θα επιθυμούσατε να πραγματοποιήσετε. Τα προϊόντα προέρχονται κυρίως από το χώρο της δορυφορικής και επίγειας ψηφιακής λήψης-διανομής, αλλά και ευρύτερα από το χώρο των
Home Electronics.
Επιδιώξαμε να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν ολοκληρωμένα συστήματα επίγειας ψηφιακής, δορυφορικής ή και συνδυασμένης λήψης, ωστόσο λόγω της εποχής - εν αναμονή του
LTE - κυριάρχησαν τα επίγεια συστήματα, όπως κεραίες και ενισχυτές.

Στα πλαίσια των συνεντεύξεων που υλοποιούμε σε κάθε τεύχος, ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, CEO της Hellas Sat, μιλάει στα Δορυφορικά Νέα για τους νέους δορυφόρους Hellas Sat-3/4, την εκτόξευση τους, τα χαρακτηριστικά τους, τις προσδοκίες της Hellas Sat, αλλά και για το κατά πόσο θα είναι εφικτό να «ανέβουν» ελληνικά κανάλια στους νέους δορυφόρους.

Ο αθλητικογράφος μας Νίκος Μαυρομάτης – όπως σε κάθε τεύχος – σας έχει άκρως ενδιαφέρουσες αναφορές, οι οποίες πολλές φορές προβλέπουν τις εξελίξεις πάντα με επιτυχία. Διαβάστε για τους «αστερίσκους» των αθλητικών μεταδόσεων της Nerit, για το Κόπα Άφρικα, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του NBA της επόμενης τριετίας, για τις εκκρεμότητες του Πριμέρα Ντιβιζιόν και του Καμπιονάτο, για το τι μέλλει γενέσθαι με τα Κύπελλα Ισπανίας, Ιταλίας και Γαλλίας, αλλά και για την τηλεοπτική μετάδοση του Superbowl (NFL).

Όσοι ασχολείστε με εγγραφές δορυφορικών και επίγειων ψηφιακών καναλιών, ανατρέξτε στη στήλη «Εάν θέλεις μπορείς», διότι θα βρείτε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορείτε να μετατρέπετε μία εγγραφή Mpeg-4 TS, τόσο SD όσο και HD σε mp4 σε μερικά δευτερόλεπτα, χωρίς τη παραμικρή απώλεια ποιότητας σε σχέση με την original μετάδοση.

Σε επίπεδο εγκαταστάσεων, οι τεχνικοί μας συνεργάτες Παράσχος Θεοδοσιάδης και Κώστας Ζιάκανος, σας περιγράφουν μία εγκατάσταση στην Αράχωβα, στην οποία χρησιμοποιήθηκε multiswitch για τη διανομή επίγειου και δορυφορικού σήματος από Hot Bird & Eurobird 9A, σε 5 χώρους οικίας.

Σε αυτό το τεύχος, την τιμητική τους έχουν οι παρουσιάσεις νέων και αξιόλογων προϊόντων, με κυρίαρχο τον νέο Dreambox DM7080HD, ο οποίος ήρθε για να επανακτήσει τον χαμένο θρόνο, καθώς διαθέτει state of the art τεχνολογία και δυνατότητες. Ακόμη, θα βρείτε τον νέο «μικρό» της VU+, το μοντέλο Zero με δυνατά χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα προσιτή τιμή, τον νέο Combo HD δέκτη Voyager II της Golden Interstar

by KDavris, 12 Jan 2015, Comments(0), read all
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Ιανουαρίου, στα περίπτερα!

psifiaki 76Πρώτο τεύχος Ιανουαρίου για το 2015 και πρώτο τεύχος με νέο όνομα. Το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση κυκλοφορείστα περίπτερα, αφού όπως σας είχαμε ενημερώσει προχωρήσαμε σε ελληνική ονομασία αντί του Digital TV info.

Και στο νέο τεύχος διατηρούμε την υψηλή ποσότητα ύλης, διαθέτοντας συνολικά 132 σελίδες, με ποιοτικά θέματα που καταπιάνονται στο 100% με την αγορά της δορυφορικής και ψηφιακής τηλεόρασης. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις 84 σελίδες του Security Report, δημιουργείται ένα καλό πακέτο 216 σελίδων που σπανίζει σήμερα στην αγορά του περιοδικού τύπου. Και όσοι από εσάς είστε συνδρομητές, αυτό το μήνα θα αποκτήσετε εντελώς δωρεάν και το Ημερολόγιο 2015, των περιοδικών Ψηφιακή Τηλεόραση και Security Report.

Και αυτό το μήνα η ισχυρή συντακτική ομάδα ήταν στα φόρτε της με Γιάννη Φίλιππο Δημητριάδη, Παύλο Κερασίδη, Σωτήρη Χατζηστρατή, Νίκο Δρικάκη, Παναγιώτη Μαλακούδη, Ματίνα Παπαχριστούδη, Αγγελή Μιχαλόπουλο και Αργύρη Νομικό, δείχνοντας ότι παρά τις δυσκολίες των καιρών το sat team παραμένει αναλλοίωτο.

Ενόψει του αυριανού switch off, αλλά και αυτών που θα ακολουθήσουν στις επόμενες ημέρες, το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση, έχει ετοιμάσει πλήρη αφιέρωμα για τις περιοχές εκπομπής και την λήψη τους, ενώ μέσα από την στήλη Media News μπορείτε να ενημερωθείτε με αποκλειστικές ειδήσεις γύρω από τις εξελίξεις στην επίγεια ψηφιακή TV.

Τα ελεύθερα κανάλια High Definition αποτελούν ακόμη και σήμερα μια όαση για τους κατόχους τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας. Η σάρωση των δορυφορικών ουρανών έδειξε πλούσιο θέαμα, με αρκετά αθλητικά σε εικόνα HD!

 by sotos65, 19 Dec 2014, Comments(0), read all
Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Δεκεμβρίου

Δορυφορικά Νέα Δεκεμβρίου 2014Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Δεκεμβρίου

Τα Δορυφορικά Νέα συμβαδίζοντας με τις εξελίξεις, κυκλοφορούν με πλούσια και έγκυρη ύλη όπως κάθε μήνα, για όλα τα θέματα που αφορούν τη δορυφορική, την επίγεια ψηφιακή και την iptv.

Πλησιάζει ο καιρός όπου το φάσμα 790-862 MHz θα χρησιμοποιηθεί από την κινητή τηλεφωνία και σύντομα θα πραγματοποιηθούν εκπομπές και σε αυτό το τμήμα του φάσματος. Ποιες αλλαγές θα επέλθουν και τι πρέπει να προσέξουμε στις εγκαταστάσεις επίγειας λήψης; Εμείς συγκεντρώσαμε έναν αριθμό από αντιπροσωπευτικά μοντέλα εξωτερικών κεραιών LTE και σας τις παρουσιάζουμε, τόσο από πλευράς κατασκευαστικών στοιχείων, όσο και από πλευράς χαρακτηριστικών, προκειμένου να αποκτήσετε μία εικόνα της αγοράς.

Στα πλαίσια των συνεντεύξεων που υλοποιούμε σε κάθε τεύχος, αυτό το μήνα ο Αντιπρόεδρος της EETT, Δρ Ν.Παπαουλάκης μιλάει στα Δορυφορικά Νέα για τα οφέλη από τη ψηφιακή εκπομπή, την πληθυσμιακή κάλυψη, για το Ψηφιακό Μέρισμα, αλλά και για τις παρεμβολές στις δορυφορικές μπάντες.

Ο αθλητικογράφος μας Νίκος Μαυρομάτης – όπως σε κάθε τεύχος – σας έχει άκρως ενδιαφέρουσες αναφορές, οι οποίες πολλές φορές προβλέπουν τις εξελίξεις πάντα με επιτυχία. Διαβάστε για τη στρατηγική Nova – OTE TV του 2015, για την απόκτηση των δικαιωμάτων της Πριμέρα Ντιβιζιόν, για τα νέα αθλητικά κανάλια HD του OTE TV, για το Κύπελλο Ελλάδας, το αγγλικό Κύπελλο αλλά και τη Bundesliga.

Η νέα «μόδα» στον χώρο των δορυφορικών ακούει στο όνομα IPTV, καθώς ολοένα και περισσότεροι δέκτες μπορούν να δεχτούν plugin ή λίστες καναλιών IPTV. Από όλο αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει ο PrismCube ο οποίος είναι ο πρώτος δέκτης που ενσωμάτωσε το XBMC στο λειτουργικό του. Αυτόν τον μήνα, ο DrDream σας περιγράφει πως μπορούμε να δούμε IPTV στον PrismCube.

Η στήλη «Εάν θέλεις μπορείς» σας αποδεικνύει ότι με ένα κάτοπτρο 80 εκ. μπορείτε να πραγματοποιήσετε πολυάριθμες λήψεις σε όλο το γεωτόξο, αρκεί να εγκαταστήσετε ένα μοτέρ DiSEqC. Μάθετε ποιους δορυφόρους θα λαμβάνετε εύκολα!

Σε επίπεδο εγκαταστάσεων, οι τεχνικοί μας συνεργάτες Παράσχος Θεοδοσιάδης και Κώστας Ζιάκανος, σας περιγράφουν τις ενέργειες που πραγματοποίησαν για λήψη και διανομή των δορυφόρων Astra 2, Astra 1, Hot Bird και Eurobird 9A, για μία εγκατάσταση με συγκεκριμένες απαιτήσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Οι παρουσιάσεις-δοκιμές του μήνα, περιλαμβάνουν αξιόλογα νέα προϊόντα, όπως ο EDISION Piccollo 3in1 Plus CI, ένας σύγχρονος Combo HD με Mobile Streaming, ο AMIKO Alien Mini με λογισμικό Spark, Enigma 2 και ιδιαίτερα μικρό μέγεθος, η νέα ναυαρχίδα GIGaBLUe HD QUAD PLUS στα 1305 MHz, Color TFT πρόσοψης και 4 tuners, οι επίγειοι ψηφιακοί δέκτες DigitalWorld HDMI 200 & DigitalWorld HDT-990 οι οποίοι γίνονται «αόρατοι» και το νέο οργανάκι Edision Digital Sat Finder DSF-1 για ρύθμιση δορυφορικού κατόπτρου.

Ακόμη, θα βρείτε τη νέα μας ενότητα “Digital<

by KDavris, 05 Dec 2014, Comments(0), read all
Το Digital TV info (Ψηφιακή Τηλεόραση) Δεκεμβρίου στα περίπτερα

Digital TV 75Το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Digital TV info βρίσκεται ήδη στα περίπτερα, αφού όπως σας έχουμε ενημερώσει εδώ και ένα 6μηνο από το επόμενο τεύχος αλλάζουμε όνομα σε Ψηφιακή Τηλεόραση.

Και στο νέο τεύχος διατηρούμε την υψηλή ποσότητα ύλης, διαθέτοντας συνολικά 132 σελίδες, με ποιοτικά θέματα που καταπιάνονται στο 100% με την αγορά της δορυφορικής και ψηφιακής τηλεόρασης. Αντίστοιχα διατηρείται και η αύξηση της ύλης του έτερου ήμισυ περιοδικού Security Report, που με 84 σελίδες πλούσιας ύλης, μετατρέπεται σε ένα πλήρες περιοδικό.

Η ισχυρή συντακτική ομάδα του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση (Digital TV info), με 11 ενεργούς συντάκτες, τους περισσότερους από τους οποίους γνωρίζετε και προσωπικά, σας εξασφαλίζει και αυτό το μήνα, έγκυρη, έγκαιρη και κυρίως ποιητική ενημέρωση.

Πρώτα από όλα η Ματίνα Παπαχριστούδη μέσα από την στήλη της Media News, σας μεταφέρει όλες τις τελευταίες εξελίξεις για το επικείμενο switch off της 21ης Οκτωβρίου, τις εξελίξεις με τα περιφερειακά κανάλια, το κατά πόσο είναι «βιώσιμο» το νέο χρονοδιάγραμμα των switch off, το τι θα γίνει με τα Gap Fillers και τις «Λευκές Περιοχές» και πολλά ακόμη, αποκλειστικά μέσα από το κανάλι του Digital TV info.

Ο πρόσφατος διαγωνισμός που προκήρυξε η ΝΕΡΙΤ και τελικά ακυρώθηκε, άνοιξε την όρεξη για λήψη των καναλιών με την τεχνική μετάδοσης Multistream. Ο Σωτήρης Χατζηστρατής αφού πρώτα αναλύει τα τεχνικά χαρακτηριστικά της τεχνικής Multistream, στην συνέχεια περνάει στους τρόπους λήψης περιγράφοντας παράλληλα και τον απαραίτητο εξοπλισμό λήψης, ενώ στο τέλος αναφέρει και τα κανάλια που μπορείτε να κατεβάσετε. Ένα πλήρες άρθρο – οδηγός για το Multistream, με θεωρία, πράξη και επιβράβευση… την παρακολούθηση ποιοτικών καναλιών.

...by sotos65, 20 Nov 2014, Comments(0), read all
Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Νοεμβρίου

ΔΟΥΡΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Τελικά έχουμε για μία ακόμη φορά νέα ημερομηνία για το Switch Off Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και τμήματος της Στερεάς Ελλάδας, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, η οποία ελπίζουμε να ισχύσει.

Η συνδρομητική τηλεόραση δεν αποτελεί πλέον πολυτέλεια για λίγους, όπως σε παλαιότερες εποχές, καθώς έχει καταφέρει να ενσωματωθεί στη καθημερινή ζωή των Ελλήνων καταναλωτών, για πολλούς και διάφορους λόγους, οικονομικής και κοινωνικής φύσης.

Εμείς, συγκεντρώσαμε ένα σύνολο συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών και σας τις παρουσιάζουμε αναλυτικά, από πλευράς περιεχομένου, υπηρεσιών και τρόπων απόκτησης, ενώ σας προτρέπουμε να μπείτε και στα αντίστοιχα sites, για τιμές και τρέχουσες προσφορές οι οποίες διαφοροποιούνται συχνά, με προφανή στόχο τη προσέλκυση νέων συνδρομητών.

Ταυτόχρονα, ο Παναγιώτης Μαυραγάνης, Retail Commercial Executive Director της Forthnet, μιλάει στα Δορυφορικά Νέα για την πορεία της Nova, την αύξηση της συνδρομητικής της βάσης, τη στρατηγική marketing, τον ανταγωνισμό αλλά και τα περιθώρια ανάπτυξης της συνδρομητικής τηλεόρασης σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που μας παραχώρησε.

Μη παραλείψετε επίσης να ανατρέξετε στην στήλη του αθλητικογράφου μας Νίκου Μαυρομάτη, καθώς σας ενημερώνει για μια σειρά θεμάτων με μεγάλο ενδιαφέρον, όπως τα τηλεοπτικά των πρωταθλημάτων Πριμέρα Ντιβιζιόν και Μπουντεσλίγκα, της Φόρμουλα 1, του Champions League, του NBA και πολλά άλλα.

Σε πιο εξειδικευμένη βάση, οι τεχνικοί συνεργάτες μας Παράσχος Θεοδοσιάδης και Κώστας Ζιάκανος, σας περιγράφουν μία ενδιαφέρουσα περίπτωση εγκατάστασης, στην οποία εμπλέκεται επίγεια και δορυφορική λήψη, με χρήση Stacker-DeStacker, σε 3 ανεξάρτητες παροχές. Το αρχικό αίτημα για τη συγκεκριμένη εγκατάσταση, ήταν να παρασχεθεί επίγειο και δορυφορικό σήμα από 4 δορυφόρους σε 3 ανεξάρτητες παροχές.

Η στήλη «Εάν θέλεις μπορείς» αυτόν τον μήνα, ασχολείται με τον έλεγχο κίνησης κατόπτρων, καθώς τα ερωτήματα που δεχόμαστε είναι πολλά και συχνά. Όταν αποκτήσει κανείς ένα κινητό κάτοπτρο, στη συνέχεια θα κληθεί να εξοικειωθεί με τη καθημερινή χρήση του μοτέρ. Τι πρέπει να προσέχετε στα μοτέρ και διάφορες συμβουλές για τη κινητή λήψη, είναι μερικά από τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται το άρθρο «Τα πάντα για τον έλεγχο κίνησης κατόπτρων».

Οι παρουσιάσεις-δοκιμές του μήνα, περιλαμβάνουν μια σειρά άκρως αξιόλογων προϊόντων, όπως το νέο multimedia Set Top Box Α3 της Amiko, το IPTV box MAG 254 της Infomir, η επίγεια κεραία LTE της Anttron HD 28L και ο δορυφορικός Edision Tyran HD με επεξεργαστή MStar.

Ακόμη, θα βρείτε τη νέα μας ενότητα “Digital Smart Home”, η οποία καλύπτει το πλήρες φάσμα της smart τεχνολογίας και των home electronics, στην οποία ο Παναγιώτης Μαρκίδης αναφέρεται σε ενδιαφέροντα θέματα όπως η οικιακή δικτύωση, το Spotify που σας δίνει on-demand πρόσβαση σε περισσότερα από 20 εκατομμύρια μουσικά κομμάτια, αλλά και τις εφαρμογές Apple TV & Air Video HD.

Τέλος, θα βρείτε ενημερώσε

by KDavris, 07 Nov 2014, Comments(0), read all
Το Digital TV info (Ψηφιακή Τηλεόραση) Νοεμβρίου στα περίπτερα

Digital TV 74Η προσπάθεια εμπλουτισμού του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση συνεχίζεται και αυτόν το μήνα, με τη προσθήκη έξτρα ύλης, εκτοξεύοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των σελίδων του περιοδικού στις 130, πόσο μάλιστα όταν οι σελίδες αυτές απευθύνονται 100% στην δορυφορική και ψηφιακή TV. Αντίστοιχη αύξηση κατά 22 σελίδες έχουμε και στο έτερο ήμισυ περιοδικό Security Report, το οποίο και αυτό μεγάλωσε και αποτελεί πλέον ένα πλήρες μηνιαίο περιοδικό, που έφτασε πλέον τις 84 σελίδες. Όπως αντιλαμβάνεστε με την προσθήκη όλων αυτών των έξτρα σελίδων, έχουμε μία από τις πλουσιότερες σε ύλη εκδόσεις της χρονιάς.

Η θεματογραφία ξεκινά με τις αποκλειστικές ειδήσεις της Ματίνας Παπαχριστούδη, που ανάμεσα στα πολλά μας ενημερώνει για τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ψηφιακή μετάβαση στην συμπρωτεύουσα, κάτι που βάζει σε κίνδυνο το εγχείρημα του όλου switch off της 31ης Οκτωβρίου.

Παρόλα αυτά ο Σωτήρης Χατζηστρατής έχει ετοιμάσει ένα πλήρες αφιέρωμα για το switch off της Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, δημοσιεύοντας τα ιχνοδιαγράμματα κάλυψης του κάθε αναμεταδότη, ώστε να γνωρίζετε αν η περιοχή σας θα βλέπει ψηφιακή τηλεόραση ή θα ανήκει στις λεγόμενες λευκές περιοχές (οι οποίες θα αποκτήσουν τηλεοπτική πρόσβαση μετά την εγκατάσταση των λεγόμενων Gap Fillers).

Σε επίπεδο τηλεθέασης αυτό το μήνα σας παρουσιάζουμε τις νέες ταινίες που θα παιχθούν σε Α τηλεοπτική προβολή από τα δύο μεγάλα ελληνικά συνδρομητικά πακέτα Nova και OTE TV. Διαβάστε το σχετικό άρθρο και κρατήστε ποια από τα blockbusters της νέας σεζόν σκοπεύετε να παρακολουθήσετε.

 by sotos65, 23 Oct 2014, Comments(0), read all
Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Οκτωβρίου

 

 

ΔΟΥΡΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Οκτωβρίου

Εν αναμονή του επόμενου Switch Off Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, τα Δορυφορικά Νέα βρίσκονται στα χέρια σας, με μια σημαντική εξέλιξη: Πλέον βρισκόμαστε υπό τη στέγη της γνωστής εταιρίας Smart Press, με ότι θετικό αυτό συνεπάγεται, όπως σας εξηγεί και ο ίδιος ο εκδότης Κώστας Νόστης στο εκδοτικό του σημείωμα.

Εμείς ξεκινάμε με τα θέματα της ύλης, όπως κάνουμε πάντα, προκειμένου να σας ενημερώσουμε συνολικά.

Μπορεί η επίγεια ψηφιακή να αποτελεί κυρίαρχο θέμα, ωστόσο όταν κανείς έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει επίγεια ψηφιακά κανάλια και δορυφορικά με τον ίδιο δέκτη, σίγουρα δεν μπορεί να μείνει «ασυγκίνητος». Για του λόγου το αληθές, συγκεντρώσαμε 13 χαρακτηριστικά μοντέλα δεκτών τα οποία λαμβάνουν επίγεια και δορυφορικά ψηφιακά κανάλια και σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τις δυνατότητές τους!

Σε αυτό το τεύχος, η Σόνια Χαϊμαντά θέτει καθοριστικά ερωτήματα στον CEO της Digea, κ. Γιώργο Μαθιό αναφορικά με την επόμενη στάση της μετάβασης, την επάρκεια και το στοκ των αποκωδικοποιητών, τις συγχωνεύσεις των καναλιών και την αναγκαιότητά τους, το άγχος των περιφερειακών σταθμών για την επιβίωσή τους και πολλά άλλα άκρως ενδιαφέροντα.

Οι φανς των εξελιγμένων δορυφορικών δεκτών, μην παραλείψετε να ανατρέξετε στη στήλη Reload, όπου ο DrDream σας παρουσιάζει το νέο λογισμικό Blackhole Prism 1.7.7 για τον PrismCube Ruby, όπου πραγματικά ο δέκτης επιτέλους απογειώνεται και δείχνει τις πραγματικές αρετές του, τόσο από πλευράς λειτουργίας, όσο κι από πλευράς δυνατοτήτων.

Η ανίχνευση καναλιών είναι από τις πιο σημαντικές λειτουργίες σε έναν δορυφορικό δέκτη και αυτή τη φορά, η στήλη «Εάν θέλεις μπορείς», σας παραθέτει τί μπορείτε να κάνετε, προκειμένου να «κατεβάζετε» τον μέγιστο αριθμό καναλιών στον δέκτη σας, ακόμη και αυτά για τα οποία δεν γνωρίζετε κανένα απολύτως στοιχείο συντονισμού.

Σε πιο τεχνικό επίπεδο, ο Κωνσταντίνος Λεμπιδάκης συνεχίζει τη σειρά των εξαιρετικών άρθρων του για την Ψηφιακή τηλεόραση, ενώ αυτή τη φορά εξετάζει τα πολύ γνωστά PID (Packet Identifiers) που συναντάμε μέσα σ’ ένα MPTS (Multi Program Transport Stream), καθώς και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται από ένα δέκτη, προκειμένου ο τελευταίος να συνθέσει ξανά τα διάφορα κομμάτια του αρχικού MPTS.

Στις παρουσιάσεις του μήνα, σας έχουμε τη ναυαρχίδα Xtrend ET-10000 με τις πολυάριθμες δυνατότητες όπως η είσοδος HDMI in, τον νέο «μικρό» της Vu Plus, τον Solo SE στο 1.3 GHz, την έτοιμη σύνθεση Gap Filler IKUGaF-S2/1 την οποία μοντάραμε, δοκιμάσαμε και μετρήσαμε και το εξαιρετικό transmodulator Anttron TRM3x2CI με 2 εισόδους SAT, 2 εξόδους DVB-T streams και μία θύρα CI.

Ακόμη, θα βρείτε τη νέα μας ενότητα “Digital Smart Home”, η οποία καλύπτει το πλήρες φάσμα της smart τεχνολογίας και των home electronics, ενώ καλωσορίζουμε στο δυναμικό μας, τον Παναγιώτη Μαρκίδη που θα επιμελείται της συγκεκριμένης ενότητας.

Τέλος, θα βρείτε ενημερώσεις για νέα προϊόντα, ειδήσεις για τα κανάλια και τα συνδρομητικά πακέτα, τις αθλητικές εξελίξεις στο χώρο των δικαιωμάτων μετάδοσης, καθώς και τα updates από το χώρο του Enigma 2.

Μείνετε συντονισμένοι

Περικλής Παντολέων

Δντής Σύνταξηςby KDavris, 01 Oct 2014, Comments(0), read all
Το Digital TV info Οκτωβρίου στα περίπτερα

Digital TV 73Το Digital TV info (Ψηφιακή Τηλεόραση) εξελίσσεται, εμπλουτίζεται, μεγαλώνει.Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε τους προηγούμενους μήνες με τον εμπλουτισμό της ποιότητας παραγωγής του περιοδικού, συνεχίζεται! Αφού πρώτα σταθεροποιήθηκε οριστικά η αύξηση του αριθμού σελίδων, πλέον εξελίσσουμε και την αρθογραφία. Μέσα από το portal μας www.digitaltvinfo.gr μπορείτε να ενημερώνεστε για την ειδησεογραφία σε καθημερινή βάση. Από την άλλη, το έντυπό μαςέχει μετεξελιχθεί, καλύπτοντας πλέον έγκυρα και σε σταθερή βάση, όχι μόνο την δορυφορική τηλεόραση, αλλά και την επίγεια ψηφιακή TV και οποιαδήποτε νέα μορφή τηλεόρασης όπως IPTV, 4K TV, καθώς και TV σε Smart Phones και Tablets.

Επίσης, όπως θα δείτε και μόνοι σας, στο εξώφυλλο του νέου τεύχους φαίνεται πλέον το νέο λογότυπο του περιοδικού, που από το τεύχος Ιανουαρίου πηγαίνει σε ελληνικό τίτλο και θα ονομάζεται πλέον Ψηφιακή Τηλεόραση. Ένας τίτλος που θα δημιουργήσει καλύτερη αναγνωρισιμότητα του περιοδικού στην ελληνική αγορά.

Και φυσικά μην ξεχνάτε το περιοδικό Security Report, ειδικό για τους τεχνικούς των συστημάτων ασφαλείας και πλέον όχι μόνο, που συνυπάρχει δυναμικά στο ίδιο πακέτο με το Digital TV info και φυσικά εξελίσσεται μαζί του, με καλύτερη ποιότητα παραγωγής και με μεγάλη αύξηση στον αριθμό σελίδων του.

Την εποχή αυτή, κάθε χρόνο, ξεκινά η νέα τηλεοπτική σεζόν και μετά τα αθλητικά γεγονότα, την μερίδα στην πίτα της τηλεθέασης κερδίζουν οι τηλεοπτικές σειρές. Και μπορεί η ελληνική τηλεόραση, συνδρομητική και μη, να μη θεωρείται ό,τι πιο ….top στον παγκόσμιο ή και ευρωπαϊκό χάρτη, στις σειρές όμως δεν έχουν να ζηλέψουμε τίποτε από τα ξένα δίκτυα. Οι πιο πρόσφατες, οι πιο διάσημες και οι πιο βραβευμένες τηλεοπτικές σειρές, προβάλλονται στη χώρα μας από 24 ώρες μέχρι και μία εβδομάδα μετά την επίσημη προβολή τους στην Αμερική. Το Digital TV info αυτό το μήνα σας παρουσιάζει ένα ακόμη χάρτη, τον τηλεοπτικό χάρτη των σειρών που θα προβληθούν στην Ελλάδα. Διαβάστε ποιες σειρές προβάλλονται αυτή τη στιγμή, ποιες ξεκινούν άμεσα μέσα στο μήνα και ποιες θα προβληθούν μέσα στο 2015, από τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα NOVA και OTE TV, με την υποστήριξη των τηλεοπτικών καναλιών FOX και FOX life.by sotos65, 25 Sep 2014, Comments(0), read all
Το Digital TV info Σεπτεμβρίου στα περίπτερα

Digital TV 72Με πλούσια και αποκλειστική ειδησεογραφία, ενισχυμένη αρθρογραφία και πάντα με πρωτότυπη ύλη, κυκλοφορεί στα περίπτερα το τεύχος Σεπτεμβρίου του Digital TV info, μαζί με το περιοδικό Security Report, ειδικό για τους τεχνικούς των συστημάτων ασφαλείας και πλέον όχι μόνο!

Όπως θα δείτε και μόνοι σας στο εξώφυλλο, από το τεύχος Ιανουαρίου, το περιοδικό μας πηγαίνει σε ελληνικό τίτλο και θα ονομάζεται πλέον Ψηφιακή Τηλεόραση.

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή έτσι και φέτος σας παρουσιάζουμε τον αθλητικό χάρτη της σαιζόν 2014-2015. Διαβάστε αναλυτικά ποια αθλητικά γεγονότα θα προβάλλει το κάθε πακέτο. Champions League, Europa League, Primera Division, Bundesliga, Premiere League, NBA, Euroleague, Formula1, και πολλά ακόμη, αποκλειστικά και μόνο μέσω δορυφορικής TV.

Η συνέχεια περνά στην ψηφιακή τηλεόραση και στην Ματίνα Παπαχριστούδη, με πολλές αποκλειστικές ειδήσεις, η οποία σας ενημερώνει για το άκρως επιτυχημένο switch off της Αττικής, αλλά και για τον πόλεμο που έχει ξεκινήσει μεταξύ περιφερειακών σταθμών και Digea.

Σε ρυθμό επίγειας ψηφιακής TV κινείται και ο Σωτήρης Χατζηστρατής, ο οποίος σας παρουσιάζει τους ψηφιακούς χάρτες του τηλεοπτικού σήματος σε Θράκη, Ανατολική Μακεδονία και Βορειοανατολικό Αιγαίo, ώστε να γνωρίζετε επακριβώς πόσο σήμα λαμβάνετε και από ποια κατεύθυνση (Κέντρο Εκπομπής) έρχεται αυτό, λόγω του επερχόμενου switch off της αναλογικής TV, στις 5 Σεπτεμβρίου.

Επιστροφή στα δορυφορικά θέματα, όπου ο Γιάννης Φίλιππος Δημητριάδης, σας παρουσιάζει τις δυνατότητες λήψης που έχουν σε όλη την Ελλάδα μια σειρά νέων δορυφόρων, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ιδιαίτερα σημαντικοί, όπως οι Turksat 4A – 42Ε, Eutelsat 3B – 3Ε, Astra 5B – 31,5Ε κ.ά.by sotos65, 28 Aug 2014, Comments(0), read all
Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Αυγούστου-Σεπτεμβρίου

 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.17934 seconds with 74 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters