Eutelsat: Νέα πλατφόρμα δορυφορικών διαδικτυακών υπηρεσιών

News->Προϊόντα διάφορα->Eutelsat: Νέα πλατφόρμα δορυφορικών διαδικτυακών υπηρεσιών [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email Eutelsat: Νέα πλατφόρμα δορυφορικών διαδικτυακών υπηρεσιών

Δελτίο Τύπου

Η Eutelsat και η OneAccess παρουσιάζουν μια καινοτόμο τεχνολογία για προηγμένες υπηρεσίες εταιρικών δικτύων επικοινωνίας μέσω του δορυφόρου KA-SAT

image-6e0b_514031cb1_400

Νέα γενιά δορυφορικών υπηρεσιών VPN υψηλής απόδοσης, άμεσα διαθέσιμες σε ολόκληρη την περιοχή κάλυψης του KA-SAT, σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική

Η Eutelsat Communications και η OneAccess, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές multi-service router και συσκευών πρόσβασης σε δίκτυα Carrier Ethernet, ένωσαν τις δυνάμεις τους και προχώρησαν στην ανάπτυξη μιας πλατφόρμας υψηλής απόδοσης, η οποία έχει σχεδιαστεί με στόχο την παροχή υπηρεσιών ασφαλούς VPN σε επιχειρήσεις, μέσω του High Throughput δορυφόρου KA-SAT της Eutelsat.

Η νέα υπηρεσία, η οποία έχει προγραμματιστεί να λανσαριστεί μέσα στον Μάρτιο του 2013 και θα είναι αμέσως διαθέσιμη σε ολόκληρη την περιοχή κάλυψης του KA-SAT, καθιστά τη δορυφορική επικοινωνία ακόμη πιο προσιτή για τις επιχειρήσεις, προσφέροντας διασύνδεση επιπέδου DSL, σε τιμές επιπέδου DSL.

Από το 2011 και χάρη στον KA-SAT της Eutelsat, το τοπίο των ευρυζωνικών δορυφορικών υπηρεσιών μετασχηματίζεται με σταθερά βήματα προς όφελος οικιακών και εταιρικών πελατών από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Με στόχο να βελτιώσει και να διευρύνει την γκάμα των παρεχόμενων υπηρεσιών για επιχειρήσεις, η OneAccess προχώρησε στη συνεργασία με την Eutelsat και στην ανάπτυξη του One1520, ενός εξειδικευμένου δορυφορικού router, στο οποίο ενσωματώνεται λογισμικό traffic acceleration, IP routing και IP-VPN secure transport, εξασφαλίζοντας ταχύτητες 20Mbps στη λήψη (download) και 6Mbps στην εκπομπή (upload). Μέσα από ένα μόνο κουτί, το One1520 προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση δορυφορικής επικοινωνίας, περιορίζοντας δραστικά το κόστος κτήσης και λειτουργίας, τόσο για τους συνδρομητές, όσο και για τους παρόχους της υπηρεσίας. Η καινοτόμος αυτή πλατφόρμα οδηγεί σε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, καθώς είναι ιδανική για επιχειρήσεις που διαθέτουν διάσπαρτες εγκαταστάσεις, ενώ παράλληλα η πρόσβαση στο Ίντερνετ και η λειτουργία ενός ασφαλούς και γρήγορου εταιρικού δικτύου έχει ζωτική σημασία για τη δραστηριότητά τους. Έτσι, έχουν πλέον τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα ιδιωτικό ευρυζωνικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας, είτε για λόγους εφεδρείας, είτε για λόγους αποσυμφόρησης της κίνησης άλλων υποδομών, μέσα σε ένα περιβάλλον υψηλής ασφάλειας.

Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη συνεργασία, ο κ. Jean-François Fenech, Γενικός Διευθυντής του τμήματος Broadband Business της Eutelsat, ανέφερε τα εξής: «Με την κορυφαία τεχνολογία KA-SAT έχουμε ήδη δείξει την ικανότητά μας αναφορικά με την παροχή εταιρικής ευρυζωνικής πρόσβασης υψηλής ποιότητας και μεγάλης χωρητικότητας, μέσα από υπηρεσίες οι οποίες εκτείνονται σε ολόκληρη την περιοχή κάλυψης του δορυφόρου πολλαπλών δεσμών KA-SAT της Eutelsat. H συνεργασία μεταξύ Eutelsat και OneAccess ανεβάζει τις υπηρεσίες μας προς τους επιχειρηματικούς πελάτες σε ένα νέο επίπεδο, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε στις επιχειρήσεις πραγματικές λύσεις VPN επόμενης γενιάς, μέσα από την αξιοποίηση της δορυφορικής τεχνολογίας KA-SAT και των καινοτόμων router της OneAccess».

Ο κ. Bertrand Meis, Διευθύνων Σύμβουλος της OneAccess προσέθεσε: «Αυτή η συνεργασία είναι μοναδική και αποτελεί σημαντική εξέλιξη για το χώρο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Τα custom διπύρηνα router της OneAccess ενσωματώνουν ειδικό λογισμικό για τη βέλτιστη λειτουργία και την ασφάλεια των δικτύων WAN, εξασφαλίζοντας μειωμένο latency και δυναμική βελτιστοποίηση της κίνησης. Το One1520 είναι μια ολοκληρωμένη λύση που εξασφαλίζει πρόσβαση, διαφάνεια και υψηλή απόδοση. Αξιοποιώντας τη δύναμη του KA-SAT, αποτελεί μια one-box λύση για τις επιχειρήσεις που αναζητούν υπηρεσίες ασφαλούς επικοινωνίας υψηλής ποιότητας, προσφέροντας μια πραγματική συμπληρωματική πρόταση για οποιαδήποτε από τις υπηρεσίες DSL που τους είναι διαθέσιμες σήμερα».


Σχετικά με την Eutelsat Communications (www.eutelsat.com)

Η Eutelsat Communications είναι η εταιρεία χαρτοφυλακίου της Eutelsat SA. Με εμπορικά αξιοποιήσιμη χωρητικότητα σε 30 δορυφόρους, οι οποίοι παρέχουν κάλυψη σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ινδία και σε σημαντικά τμήματα της Αμερικής και της περιοχής Ασίας/Ειρηνικού, η Eutelsat Communications (Euronext Paris: ETL, ISIN code: FR0010221234) αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παρόχους δορυφορικών υπηρεσιών παγκοσμίως. Σύμφωνα με στοιχεία της 31ης Δεκεμβρίου 2012, οι δορυφόροι της Eutelsat εκπέμπουν 4.500 τηλεοπτικά κανάλια σε περισσότερους από 200 εκατομμύρια οικιακούς χρήστες καλωδιακής και δορυφορικής τηλεόρασης στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Επίσης, οι δορυφόροι του ομίλου παρέχουν μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών σε εταιρείες μετάδοσης και διανομής τηλεοπτικού σήματος, εταιρικά δίκτυα και παρόχους κινητών και σταθερών επικοινωνιών. Με έδρα στο Παρίσι, η Eutelsat και οι θυγατρικές της απασχολούν τεχνικό, εμπορικό και διοικητικό προσωπικό άνω των 780 ατόμων, με καταγωγή από 30 χώρες

Σχετικά με την OneAccess

Με έτος ίδρυσης το 2001, η OneAccess κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των multi-service ρούτερ και των συσκευών πρόσβασης carrier Ethernet δικτύων, δίνοντας τη δυνατότητα σε μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς να έχουν κέρδη από την παροχή managed services σε εταιρικούς πελάτες. Η OneAccess προμηθεύει με ρούτερ περισσότερους από 140 παρόχους επικοινωνίας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται 4 από τους 5 μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς της Ευρώπης. Αξιοποιώντας τεχνικές mass customisation τα ρούτερ της OneAccess μπορούν να προσφέρουν λύσεις που προσαρμόζονται με ακρίβεια στις αυστηρές απαιτήσεις της αγοράς των managed services για επιχειρήσεις, εξασφαλίζοντας καινοτόμες υπηρεσίες, υψηλές επιδόσεις, εύκολη διαχείριση και μεγάλη αξιοπιστία. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.oneaccess-net.com.

 

Το SDTV είχε ενημερώσει τα μέλη του στο http://www.sdtv.gr/smf/index.php?topic=33494
by Γεωρ. Μοσχίδης, 13 Mar 2013, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.49931 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters