16ο Συνέδριο Infocom

News->Ειδήσεις Γενικά->16ο Συνέδριο Infocom [ Find ]  
Στείλε το άρθρο με Email 16ο Συνέδριο Infocom

 

infocom

16o Συνέδριο Infocom

Ψηφιακή Μετάβαση: Η επόμενη μέρα! (10:30 - 12:30)

Στη πρώτη ενότητα του Omni TV θα εξετάσουμε την επόμενη μέρα της ψηφιακής τηλεόρασης, τις επερχόμενες τεχνολογίες και το τι αυτές σημαίνουν, τόσο για τους παρόχους περιεχομένου και δικτύου, όσο και για την αγορά (καταστήματα – τεχνικοί κτλ).
Θα εξετάσουμε επίσης την εμπειρία του τηλεθεατή, την καμπύλη μάθησης και την ανταπόκρισή του στις νέες υπηρεσίες.

Μερικά από τα βασικά θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι:

*Η Ψηφιακή μετάβαση τείνει να ολοκληρωθεί δημιουργώντας παράλληλα πολλά ερωτηματικά, προσδοκίες, ευκαιρίες αλλά και προοπτικές. Τι θα γίνει με τα Gap Fillers; Πως και πότε θα καλυφθούν οι «κενές» περιοχές. Με ποια διαδικασία; Ποιες είναι οι προδιαγραφές για τον εξοπλισμό; Ποιοι θα αναλάβουν την υλοποίηση;

*Τι θα ακολουθήσει την εμφάνιση HD καναλιών και το ενδεχόμενο παρουσίας συνδρομητικών και διαδραστικών υπηρεσιών, μέσω της Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης.

*Ποιες είναι οι ενδεχόμενες παρενέργειες στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις από την ενεργοποίηση των νέων φασματικών περιοχών που αποδόθηκαν με το ψηφιακό μέρισμα;

*Ποια είναι τα ειδικά προϊόντα που υπάρχουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ποια είναι η εφαρμογή τους, ποιες είναι οι προτεινόμενες λύσεις και τεχνολογίες;

To «περιεχόμενο» στη νέα ψηφιακή εποχή:
The Content is the King!
(13:00 - 14:30)

Τι είδους περιεχόμενο θέλει ο τηλεθεατής και με ποιο τρόπο; Στην ενότητα αυτή τα εξετάσουμε το περιεχόμενο, την εγχώρια παραγωγή, τις συνέργιες, τις τεχνικές δυνατότητες (mobility, διαδραστικότητα κ.α.).
Θα παρουσιαστεί επίσης η αλλαγή παραδείγματος στη διαφήμιση, αλλά και οι προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιπροσωπεύει η WEB TV.
Πως η ψηφιακή μετάβαση και η τεχνική αναβάθμιση των συσκευών κάθε είδους (TV, tablet, mobile) σε συνδυασμό με την τροπολογία για τη διευκόλυνση των συγχωνεύσεων στην αγορά των ΜΜΕ – και με δεδομένο το εκπεφρασμένο ενδιαφέρον για απορρόφηση της μιας συνδρομητικής πλατφόρμας - αλλάζει εντελώς τη φυσιογνωμία του περιεχομένου υπέρ του πλουραλισμού της ενημέρωσης, της ποσότητας και ποιότητας του Content και τελικά προς όφελος του τηλεθεατή και Διαφημιζόμενου.

Η Διαφήμιση στο σταυροδρόμι ρηξικέλευθων αλλαγών
Επιβιώνοντας σε έναν διαδραστικό κόσμο (14:30 - 16:00)

Είναι η Διαφήμιση ο κυματοθραύστης μεταξύ ΜΜΕ και διαφημιζομένων;

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της ψηφιακής μετάβασης στον τρόπο προβολής των προϊόντων και υπηρεσιών, στον χρόνο έκθεσής τους στα ηλεκτρονικά Μέσα και στην κοστολόγηση των διαφημιστικών ζωνών/ διαφημιστικών δευτερολέπτων.

Οι δρομολογούμενες συγχωνεύσεις μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και περιφερειακών καναλιών, προκαλούν οικονομίες κλίμακας, ενώ διαμορφώνουν νέες σχέσεις με τη διαφήμιση. Ποιες είναι αυτές και πως επηρεάζεται το τοπίο της αγοράς;

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της εφαρμογής της τροπολογίας από τον Ιούνιο του 2015 για την απαγόρευση της διαμεσολάβησης των media agencies, την κατάργηση του θεσμού των επιστροφών και την υιοθέτηση της διαχειριστικής αμοιβής στο 4% επί των εξοφλημένων τιμολογίων.

Προβληματισμοί και ερωτηματικά για τη λειτουργία της δημοκρατίας στην πράξη, τη δεοντολογία, για το μέλλον της αγοράς των media units, για την τύχη του νέου θεσμού της διαχειριστικής αμοιβής, για τις επιπτώσεις του γκρεμίσματος του κυματοθραύστη (διαφημιστικών) στις σχέσεις διαφημιζομένων – ΜΜΕ, για τις εκπτώσεις, το αγγελιόσημο, τις ειδικές συμφωνίες, τον αριθμό των εργαζομένων, την οργάνωση των τμημάτων marketing των διαφημιζομένων, των ΜΜΕ, τη φυσιογνωμία των spec κυρίως του Δημοσίου μετά την απόσυρση των media unit.

ΠΗΓΗ: info-com.gr
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου 2014.

Για να δηλώσετε συμμετοχή σε αυτό το δωρεάν event κάντε κλικ εδώ

Για συμμετοχή στα δωρεάν workshops κάντε κλικ εδώ
by KDavris, 15 Oct 2014, Comments(0)


Comments
Διακαίωμα σχολιασμού των ειδήσεων έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη


MKPNews ©2004-2005 All rights reserved
 
 

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it
Page generated in 0.03736 seconds with 15 queries
MKCorporate 1 template by visiblesoul
free counters