Λέσχη Δορυφορομανών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ για δορυφορικά & τεχνολογικά θέματα => Ειδήσεις - Φήμες ... => Μήνυμα ξεκίνησε από: adonis1 στις 11:09:01 am, Σαβ, 2 Δεκ 2017

Τίτλος: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του δορυφόρου Hellas-Sat-4/SaudiGeoSat-1 @ 39°
Αποστολή από: adonis1 στις 11:09:01 am, Σαβ, 2 Δεκ 2017
(http://www.sdtv.gr/photoshare/image-84AF_5A226DA4.jpg) (http://www.sdtv.gr/photoshare/share-84AF_5A226DA4.html)
Οι τεχνικοί της Lockheed Martin φόρτωσαν τον τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο Hellas-Sat-4/SaudiGeoSat-1 στο εμπορευματοκιβώτιό του ώστε να παραδοθεί για τις περιβαλλοντικές του δοκιμές στην Καλιφόρνια.


Η Lockheed Martin ολοκλήρωσε έχει ολοκληρώσει τη κατασκευή του δορυφόρου  Hellas-Sat-4 / SaudiGeoSat-1 και τον στέλνει στις εγκαταστάσεις στο  Sunnyvale της Καλιφόρνιας για να υποβληθεί στις κρίσιμες περιβαλλοντικές δοκιμές.
Ο πρώτος από τους εκσυγχρονισμένους δορυφόρους LM 2100, Hellas-Sat-4 / SaudiGeoSat-1, κατασκευάστηκε για την Arabsat / Hellas Sat και τη πόλη για την επιστήμη και την τεχνολογία του βασιλιά Abdulaziz.  Θα παρέχει προηγμένες τηλεπικοινωνιακές δυνατότητες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι τηλεοπτικές, διαδίκτυο, τηλεφωνικές καθώς και ασφαλών στρατιωτικών επικοινωνιών σε πελάτες στη Μέση Ανατολή , της Αφρικής και της Ευρώπης .

Ο Hellas-Sat4 / SaudiGeoSat-1 είναι ο πρώτος από τους δύο δορυφόρους LM 2100 για το πρόγραμμα Arabsat-6G. Ο δεύτερος είναι ο Arabsat-6A.
Κατά τη διάρκεια των περιβαλλοντικών του δοκιμών, ο δορυφόρος θα υποβληθεί σε μια σειρά δοκιμών σε προσομοίωση των συνθηκών εκτόξευσης του αλλά και του διαστήματος ώστε να εξασφαλιστεί μια επιτυχημένη αποστολή. Η δοκιμή αυτή περιλαμβάνει την προσομοίωση σε περιβάλλον εκτόξευσης, δοκιμές ακουστικών και κραδασμών, προσομοίωση του σκληρού διαστημικού περιβάλλοντος με δοκιμές κενού και ακραίων θερμοκρασιών, συμβατότητας ραδιοσυχνοτήτων και απόδοση δεσμών για την επιβεβαίωση του ωφέλιμου φορτίου,ότι ανταποκρίνεται θετικά.

"Οι περιβαλλοντικοί έλεγχοι είναι ένα ουσιαστικό σύνολο δραστηριοτήτων ώστε να εξασφαλιστεί ότι ο δορυφόρος θα μπορεί να λειτουργεί όπως έχει σχεδιαστεί στις ακραίες συνθήκες του διαστήματος και θα ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών μας", δήλωσε ο Joe Rickers , διευθυντής προγράμματος Arabsat-6G της Lockheed Martin. "Τώρα που η συναρμολόγηση του δορυφόρου Hellas-Sat-4 / SaudiGeoSat-1 έχει ολοκληρωθεί και οι περιβαλλοντικοί έλεγχοι βρίσκονται στον ορίζοντα, είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην παροχή εξαιρετικά βελτιωμένων δυνατοτήτων επικοινωνίας για τους πελάτες μας".

Ο δορυφόρος πέρασε πρόσφατα ολοκληρωμένες δοκιμές ως μέρος μιας ολοκληρωμένης βασικής δοκιμής των συστημάτων του στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Littleton του Κολοράντο, όπου ο δορυφόρος σχεδιάστηκε, συναρμολογήθηκε και ενσωματώθηκε το ωφέλιμο φορτίο του. Οι υπόλοιπες δοκιμές αναφοράς θα ολοκληρωθούν πριν από την περιβαλλοντική δοκιμή. Η αυστηρή δοκιμή εξασφαλίζει ότι ο πλήρως ενσωματωμένος δορυφόρος λειτουργεί σωστά πριν προχωρήσει για τις περιβαλλοντικές του δοκιμές.

Στην Καλιφόρνια, αλλά πριν από τις περιβαλλοντικές δοκιμές του δορυφόρου, θα τοποθετηθούν οι μεγάλες τηλεπικοινωνιακές κεραίες του δορυφόρου και οι μεγάλες ευέλικτες ηλιακές συστοιχίες του. Οι τέσσερις αναπτυσσόμενες κεραίες χρησιμοποιούν ένα νέο σχέδιο που τους επιτρέπει να συντονίζονται με μεγαλύτερη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Οι δομοστοιχειωτές ηλιακές συστοιχίες πολλαπλών αποστολών ενσωματώνουν τρία βασικά χαρακτηριστικά: μεγαλύτερη ισχύ, λιγότερη μάζα και συμπαγή στοιβασία. Αυτός ο συμπαγής σχεδιασμός ευέλικτων συστοιχιών προσφέρει 50% περισσότερη ισχύ από τα προηγούμενα σχέδια άκαμπτης συστοιχίας με 30% λιγότερη μάζα.

Ο δορυφόρος έχει προγραμματιστεί για παράδοση στον χώρο εκτόξευσης το τρίτο τρίμηνο του 2018.

lockheedmartin.com (http://news.lockheedmartin.com/2017-11-30-Lockheed-Martin-Completes-Hellas-Sat-4-SaudiGeoSat-1-Satellite-Assembly-and-Ships-to-Environmental-Testing#assets_117)