Λέσχη Δορυφορομανών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ για δορυφορικά & τεχνολογικά θέματα => SDTV Ειδησάρια => Μήνυμα ξεκίνησε από: Sakis077 στις 21:34:36 pm, Πεμ, 8 Φεβ 2018

Τίτλος: Οριστικό τέλος για το Mega..; Κλείνει το κανάλι..;
Αποστολή από: Sakis077 στις 21:34:36 pm, Πεμ, 8 Φεβ 2018
Το σημερινό ΔΣ της Τηλέτυπος ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο του 2017, μετά από τις αλλαγές που έγιναν στο μετοχικό σχήμα της εταιρίας. Οι βασικοί μέτοχοι την περίοδο αυτή ήταν εταιρίες συνδεδεμένες με την Οικογένεια Βαρδινογιάννη, η εταιρία Alter Ego ιδιοκτησίας του Ε. Μαρινάκη (που αγόρασε τις μετοχές του ΔΟΛ), η εταιρία Dimera του Ι. Σαββίδη (που αγόρασε μέρος των μετοχών του Πήγασου) και η εταιρία Πήγασος του Φ. Μπόμπολα.

Το νέο ΔΣ αναλαμβάνοντας τη διοίκηση είχε ως μοναδικό στόχο την εξυγίανση  και τη συνέχιση της λειτουργιάς του τηλεοπτικού σταθμού Μέγκα.

Διαπιστώσαμε ότι παρόλα τα λάθη και τις λανθασμένες επιλογές της προηγούμενης διοίκησης (υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο ΔΣ είχε ως Πρόεδρο τον Πρόεδρο του ΔΟΛ και Διευθύνοντα Σύμβουλο, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΟΛ) , εάν είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως η εγκεκριμένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για το ποσό  των ευρώ 15 εκ (άρνηση καταβολής από πλευράς ΔΟΛ και Πήγασος) και οι συνδεμένες εταιρείες Πήγασος και ΔΟΛ εξοφλούσαν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους ποσού περίπου € 9.200.000  προς την Τηλέτυπος ΑΕ η εταιρία δεν θα είχε οδηγηθεί σε οικονομικό  αδιέξοδο.

Η νέα Διοίκηση με την στήριξη αρχικά των βασικών μετόχων εταιριών Οικογενείας Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη και Σαββίδη (ο τελευταίος μεταβίβασε τις μετοχές του σε τρίτον τον Οκτώβριο ο οποίος γνωστοποίησε ότι δεν θα συμμετέχει από εκείνη την χρονική στιγμή στην οικονομική στήριξη του σταθμού) ανέθεσε στην εταιρία Grant Thornton την εκπόνηση Επιχειρησιακού Σχεδίου για την εξυγίανση της εταιρίας, στην νομική εταιρία Ποταμίτης-Βεκρής την νομική υποστήριξη και άρχισε αμέσως τις διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες για την εξεύρεση μίας βιώσιμης λύσης στο πλαίσιο του άρθρου 106 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Οι Τράπεζες επιβεβαίωσαν προφορικά την συμφωνία τους με τους βασικούς όρους του Επιχειρησιακού Σχεδίου την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018, αφού έλαβαν την σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλαδή δύο μέρες πριν την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιοτήτων για την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.

Την περίοδο αυτή οι βασικοί μέτοχοι που στήριζαν τον σταθμό κατέβαλλαν περίπου € 2 εκ για την συνέχιση της λειτουργίας του σταθμού και την πληρωμή μισθοδοσίας και δεσμεύθηκαν στην καταβολή επιπλέον € 15 εκ σε προσεχή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού σχεδίου διάσωσης της εταιρίας.

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών δυσκόλεψε σημαντικά την δυνατότητα επαναλειτουργίας του Μέγκα.

Τον Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2017 τροποποιείται ο Ν  4319/2015 και δημοσιεύεται η προκήρυξη του ΕΣΡ για την αδειοδότηση των Τηλεοπτικών σταθμών Εθνικής Εμβέλειας Γενικής Στόχευσης. Με βάση τον νόμο και την προκήρυξη η Τηλέτυπος Α.Ε δεν μπορούσε να συμμετέχει στον διαγωνισμό, και όποιος σταθμός δεν συμμετείχε στον διαγωνισμό θα έπρεπε να σταματήσει την εκπομπή του προγράμματος του 3 μήνες από την δημοσίευση της προκήρυξης του διαγωνισμού, δηλαδή την 27η Φεβρουαρίου 2018. Λόγω αυτού του αδιεξόδου εξετάστηκε η εναλλακτική λύση μία νέα εταιρία να συμμετάσχει στον διαγωνισμό και μετά την επικύρωση της συμφωνίας αναδιάρθρωσης της Τηλέτυπος από το δικαστήριο να απορροφήσει την δραστηριότητα του τηλεοπτικού σταθμού Μέγκα.

Για να μπορέσει να υλοποιηθεί η ενναλακτική αυτή λύση θα έπρεπε να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού Μέγκα. Δηλαδή να μην διακοπεί η λειτουργία του, είτε την 27/2/2018, όπως όριζε ο νόμος για τους σταθμούς που δεν συμμετείχαν στην διαδικασία, είτε όταν γινόταν η απορρόφηση του σταθμού από την νέα εταιρία και συγχρόνως ακυρωνόταν ο διαγωνισμός από το ΣτΕ (λόγω των προσφυγών που έχουν γίνει από τους εμπλεκόμενους). Για να αρθεί η συγκεκριμένη νομική αβεβαιότητα η εταιρία απηύθυνε γραπτό ερώτημα στο Ε.Σ.Ρ.

Το τελειωτικό χτύπημα δόθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και απαντώντας ότι ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ουσιαστικά δεν  δέχθηκε την πρόταση των μετόχων για την δημιουργία νέας εταιρείας που ως συνέχεια της παλαιάς θα αναλάμβανε τα υφιστάμενα βάρη και την ευθύνη  λειτουργίας του σταθμού μελλοντικά.

Η τοποθέτηση αυτή του ΕΣΡ, δημιούργησε σοβαρή νομική αβεβαιότητα για την δυνατότητα συνέχισης της αδιάλειπτης λειτουργίας του σταθμού και πρακτικά δεν επέτρεψε στους μετόχους της εταιρίας να προχωρήσουν τις σχετικές διαβουλεύσεις με τους πιστωτές και στην κατάθεση υποψηφιότητας νέας εταιρίας στον διαγωνισμό. Η αβεβαιότητα αυτή δεν έχει αρθεί μέχρι σήμερα, αλλά τουναντίον έχει αυξηθεί μετά από τις διαρροές που έγιναν από πηγές του ΕΣΡ στα Μέσα Ενημέρωσης.

Η Ascope Trading Ltd, Eταιρεία μέτοχος που συνδέεται με την οικογένεια Βαρδινογιάννη με επιστολή της προς το Δ.Σ ενημέρωσε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν προτίθεται να συνεχίσει  τις διαβουλεύσεις με τους πιστωτές. Επισημαίνουμε δε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί άλλος μέτοχος που ενδιαφέρεται να υλοποιήσει το Επιχειρησιακό Σχέδιο της εταιρίας.

Ο ίδιος μέτοχος  ενημέρωσε  το ΔΣ της εταιρίας ότι εκτιμά ότι το σύνολο των μετόχων θα πρέπει να συνεισφέρουν στην πληρωμή των οφειλών της εταιρίας προς τους εργαζόμενους με βάση το ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχουν η κατείχαν και την περίοδο που κατείχαν τις μετοχές. Δηλαδή να καταβάλουν το ποσοστό που τους αναλογεί της καθαρής μισθοδοσίας που αντιστοιχεί στην περίοδο 1/7/2016 έως 31/12/2017, αφού αφαιρεθεί το ποσό των € 3,375,000 που εκτιμά η μελέτη της Grant Thornton ότι θα εισπράξουν οι εργαζόμενοι από την εκκαθάριση της εταιρίας και των ποσών που έχουν ήδη καταβάλει μέχρι σήμερα για καταβολή μισθοδοσίας

Η Ascope Trading Ltd μαζί με άλλες εταιρίες μετόχους της Τηλέτυπος διατίθεται να καταβάλει εξ ελευθεριότητας  συνολικά το 35% του ποσού των € 9.28 εκ, ήτοι € 3,25 εκ μείον τα ποσά που έχουν καταβάλλει μέχρι σήμερα, ήτοι € 2.5 εκ. Συνεπώς θα καταβληθούν εξ ελευθεριότητας το ποσό των € 750 χιλ. για την μερική εξόφληση της μισθοδοσίας. Η εταιρία Alter Ego έχει ήδη καταβάλει τα ποσά που της αντιστοιχούν.

Το Δ.Σ της εταιρίας προτίθεται να απευθυνθεί άμεσα στους άλλους μετόχους, δηλαδή στις εταιρίες Dimera, Elenovo και στους μετόχους των εταιριών Πήγασος και ΔΟΛ της περιόδου του έτους 2016 για να ζητήσει την εξ ελευθεριότητας καταβολή των ποσών που τους αναλογεί, δηλαδή συνολικά του ποσού των € 2.5 εκ

Παράλληλα το Δ.Σ θα ζητήσει από τους Ομολογιούχους που έχουν δεσμεύσει τους λογαριασμούς της εταιρίας να απελευθερώσουν το ποσό των € 3,375,000 που αντιστοιχεί στο ποσό που εκτιμά  η μελέτη της Grant Thornton ότι θα καταβληθεί στο προσωπικό σε περίπτωση εκκαθάρισης της εταιρίας, για να χρησιμοποιηθεί για την καταβολή της μισθοδοσίας.

Το Δ.Σ θεωρεί ότι εξάντλησε όλες τις ενέργειες που θα μπορούσε να κάνει κάτω από τις προαναφερόμενες πολύ δύσκολες συνθήκες και θα προχωρήσει από εδώ και πέρα με βάσει τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία.


Ανακοίνωση του ΔΣ του Mega


Τίτλος: Απ: Οριστικό τέλος για το Mega..; Κλείνει το κανάλι..;
Αποστολή από: sakis.kom στις 00:40:47 am, Παρ, 9 Φεβ 2018
(https://vignette.wikia.nocookie.net/logopedia/images/8/86/Mega_Channel_%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_1989-1999.jpg)

Χωρίς να μετράω το ποιοι έκαναν λάθη, το ποιοι δεν ενδιαφέρονται πλεον καθόλου για το κανάλι,
το ποιοι πληρώνονταν και μπορεί να μην έκαναν σωστά στην δουλειά τους, και, και, και...

λέω πως είναι κρίμα να κλείσει ένα κανάλι, που πριν από 28 χρόνια, τον Νοέμβριο του 1989,
κάποιοι από εμάς καθόμασταν κολλημένοι μπροστά από την τηλεόραση στις 15:00 το μεσημέρι
και περιμέναμε να ξεκινήσει ένα νέο κανάλι, που από τότε θα άλλαζε τελείως τον τρόπο που θα βλέπαμε τηλεόραση.  :(
Τίτλος: Απ: Οριστικό τέλος για το Mega..; Κλείνει το κανάλι..;
Αποστολή από: ferouzem στις 10:45:31 am, Παρ, 9 Φεβ 2018
"Το τελειωτικό χτύπημα δόθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και απαντώντας ότι ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ουσιαστικά δεν  δέχθηκε την πρόταση των μετόχων για την δημιουργία νέας εταιρείας που ως συνέχεια της παλαιάς θα αναλάμβανε τα υφιστάμενα βάρη και την ευθύνη  λειτουργίας του σταθμού μελλοντικά."

Τραγική τοποθέτηση του Δ.Σ. γιατί ρίχνει το μπαλάκι στο ΕΣΡ χωρίς να μας λέει πώς ακριβώς θέλουν να γίνει η μετάβαση ...
Σωστό το ΕΣΡ γιατί δεν είναι αρμόδιο να γνωρίζει θέματα μετασχηματισμών επιχειρήσεων (τεχνικά και νομικά)
Από όσο κατάλαβα θέλουν να πάρουν την άδεια, να απορροφήσουν τα περιουσιακά στοιχεία του καναλιού και να πληρώσουν μελλοντικά τις οφειλές...
Δηλαδή και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο....
Στο καλό MEGA....χαρήκαμε για τη γνωριμία...
Τίτλος: Απ: Οριστικό τέλος για το Mega..; Κλείνει το κανάλι..;
Αποστολή από: kastorianos στις 10:56:40 am, Παρ, 9 Φεβ 2018
Κριμα για τους εργαζομενους στο καναλι και τους μικρους ρεπορτερς γιατι οι μεγαλοι........
Πληρωνει σημερα την συγκρουση συμφεροντων.
Τίτλος: Απ: Οριστικό τέλος για το Mega..; Κλείνει το κανάλι..;
Αποστολή από: lap_ioan. στις 15:25:08 pm, Παρ, 9 Φεβ 2018
όλα αυτά που γράφετε ρε παιδιά είναι ωραία και σωστά
αλλα θα πρέπει να πούμε στα μελη  μας και σε όλα τα παιδιά
που διαβάζουν εδώ μέσα και την άλλη μιση αλήθεια (που ειναι γνωστη ακομα και στην κουτσι Μαρια)
και όπως όλη ξέρουμε η άλλη μιση είναι που κει και όχι τα εύκολα και τα ωραία λόγια
τόσα χρονια  βερεθηκαμε  αυτή την προπαγανδα
ειναι αυτο που λεμε ολοι πισω εχει η αχλαδα την ουρα
καποια στιγμη θα ερχοταν και αυτο ολοι λιγο πολυ το γνωριζαμε
εεεε τωρα θα μου πειτε τη φτεουν τα παιδια αλλα οπως ξερουμε ολοι στην ελλαδα παντα η μικρη φταινε για ολα
οι αλλη στα νησια κειμαν μπαι μπαι
Τίτλος: Τι έγινε χθες στο Mega;
Αποστολή από: adonis1 στις 20:03:57 pm, Παρ, 9 Φεβ 2018
(http://www.sdtv.gr/photoshare/image-6E24_5A7DE27E.jpg) (http://www.sdtv.gr/photoshare/share-6E24_5A7DE27E.html)

Σύγχυση επικρατεί τις τελευταίες ώρες για το μέλλον του Mega, καθώς υπάρχουν δύο ανακοίνωσεις για το μέλλον της τηλεοπτικής εταιρεία.

Η πρώτη που επικαλείται αποφάση του ΔΣ του Mega, η οποία στην πραγματικότητα δηλώνει πως ο όμιλος Βαρδινογιάννη θα πληρώσει το μερίδιο που της αναλογεί για τμήμα της μισθοδοσίας και δηλώνει πως πλέον δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες. Επί της ουσίας, αποσύρεται από το Mega και τώρα υπάρχει η δυνατότητα για τον Ιβάν Σαββίδη αν θέλει να σώσει το κανάλι. Η ανακοίνωση αυτή, αν και αναφερόταν στο ΔΣ του Mega, δεν είχε το λογότυπο της Τηλέτυπος και εστάλει από το mail του γραφείου Τύπου του Star.
Η δεύτερη ανακοίνωση εστάλη από το mail του Mega και  αφορά την απόφαση της Τηλέτυπος  να προσφύγει στο ΣτΕ, μαζί με τους υπόλοιπους σταθμούς, για να ακυρωθεί ο διαγωνισμός. Η απόφαση αυτή της εταιρείας συνιστά μια έμπρακτη δήλωση να συνεχίσει να λετουργεί το Mega.

Το παιχνίδι στο Mega ακόμη παίζεται. Η κατάσταση έχει δυσκολέψει κατά πολύ καθώς τα περιθώρια στενεύουν δραματικά και οι ελπίδες είναι ελάχιστες. Ο όμιλος Βαρδινογιάννη αποσύρεται και η τύχη του καναλιού θα κριθεί στο ΣτΕ. Το είχε προβλέψει ο Β.Μαρινάκης. Περιθώριο για κινήσεις έχει φυσικά και ο Ι. Σαββίδης ο οποίος στο παρελθόν είχε δηλώσει πως μπορεί να βάλει 25 εκατ. ευρώ.

typologies.gr (http://www.typologies.gr/ti-echi-gini-apopse-me-to-mega/)
Τίτλος: Απ: Οριστικό τέλος για το Mega..; Κλείνει το κανάλι..;
Αποστολή από: kastorianos στις 23:10:25 pm, Παρ, 9 Φεβ 2018
Θελει να πουλησει ο Βαρδινογιαννης?Αν ναι σε τι τιμη?Και φυσικα θελει να αγορασει ενας απο τους Μαρινακη και Σαββιδη?Για τον Σαββιδη το κοβω πιο δυσκολο μιας και αυτην την στιγμη εχει στην κατοχη του το Ε,αρα το ζητουμενο ειναι ο Μαρινακης.
Τίτλος: Απ: Οριστικό τέλος για το Mega..; Κλείνει το κανάλι..;
Αποστολή από: Farkadonitis στις 19:10:04 pm, Σαβ, 10 Φεβ 2018
Στα 17,5 εκ ευρώ η εκκίνηση για ταινιοθήκη και σήμα του MEGA Στα 17,5 εκ ευρώ υπολογίζεται η τιμή εκκίνησης για το πακέτο ταινιοθήκη και λόγκο του MEGA που θα πλειστηριάσουν οι τράπεζες το επόμενο διάστημα. Μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση, να πλειστηριάσουν δηλαδή τα δύο πιο ισχυρά χαρτιά του καναλιού, δημιουργεί σε πολλούς εκ των εργαζομένων την ελπίδα οτι θα μπορούσε να ξανα ανοίξει το κανάλι υπό νέα μορφή και ιδιοκτησία. Αφού κάποιος ενδιαφερόμενος και ειδικά μεταξύ του Ιβάν Σαββίδη, που στήνει απο την αρχή το Εψιλον, αλλα και του Φιλίππου Βρυώνη, που επίσης ετοιμάζει από μηδενική βάση κανάλι, θα μπορούσε να είναι υπερθεματιστές!
 
 enimerosi24.gr