Λέσχη Δορυφορομανών

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΛΗΨΗ - ΕΠΙΓΕΙΑ ΛΗΨΗ - ΕΔΩ ΚΥΠΡΟΣ - ΞΕΝΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ => Επίγειες Λήψεις - Ψηφιακή Τηλεόραση OLD => Μήνυμα ξεκίνησε από: Sakis077 στις 20:29:03 pm, Τρι, 12 Σεπ 2017

Τίτλος: Και οι 7 άδειες το… 2017!!!!
Αποστολή από: Sakis077 στις 20:29:03 pm, Τρι, 12 Σεπ 2017

Λύση θέλει η κυβέρνηση- Διαφωνεί η ΕΙΤΗΣΕΕ

Παραμένει ανοικτό για τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών το ενδεχόμενο της προσφυγής στο ΣτΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εδώ και πολύ καιρό συντάξει τα κείμενα και αναμένουν την εξέλιξη των άτυπων συζητήσεων με την κυβέρνηση, για να αποφασίσουν αν θα συγκρουστούν ή όχι.

Οι κινήσεις του ΕΣΡ προκειμένου να ανοίξει το παιχνίδι και οι άδειες από τέσσερις να γίνουν επτά, σε συνδυασμό με την επιλογή της κυβέρνησης για δέκα δόσεις επί του τιμήματος των 35 εκατ. ευρώ (τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία), άλλαξαν τα δεδομένα. Η λήψη της δεκαετούς άδειας έγινε ελκυστική υπόθεση, καθώς το τίμημα, επί της ουσίας, μειώθηκε για όλους. Η κουβέντα όμως που γίνεται είναι για τη μείωση του ειδικού φόρου τηλεόρασης (από το 20% που είναι σήμερα) και τη διάθεση μέρους του (4%) ως ασφαλιστικού πόρου, επαναφέροντας επί της ουσίας το αγγελιόσημο. Οι ιδιοκτήτες ζητούν να ξεκαθαριστεί πλήρως και αυτό το θέμα για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, χωρίς προσφυγές.

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση και ειδικά το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το ΕΣΡ, το οποίο δείχνει πρόθυμο να ανταποκριθεί σε τυχόν νομικά ζητήματα που θα διαπιστώσουν τα μέλη του επί της διαδικασίας. Στόχος είναι η προκήρυξη να βγει το συντομότερο δυνατόν και η αδειοδότηση μέσω της δημοπρασίας να ολοκληρωθεί ως τον Δεκέμβριο του 2017. Υπάρχει, επίσης, η εκτίμηση πως στον διαγωνισμό αυτόν θα υπάρξει ενδιαφέρον και από το εξωτερικό.


Πηγή:typologies