Λέσχη Δορυφορομανών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ για δορυφορικά & τεχνολογικά θέματα => SDTV Ειδησάρια => Μήνυμα ξεκίνησε από: adonis1 στις 19:02:10 pm, Τετ, 10 Ιαν 2018

Τίτλος: «Σκοτάδι» έπεσε σήμερα σε έναν απο τους μεγαλύτερους παράνομους IPTV σέρβερς
Αποστολή από: adonis1 στις 19:02:10 pm, Τετ, 10 Ιαν 2018
(http://www.sdtv.gr/photoshare/image-C5A9_5A56470A.jpg) (http://www.sdtv.gr/photoshare/share-C5A9_5A56470A.html)


«Σκοτάδι» έπεσε σήμερα σε έναν από τους μεγαλύτερους παράνομους IPTV σέρβερς στον οποίο ήταν συνδεδεμένοι αρκετοί χιλιάδες χρήστες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για πρώτη φορά, συντονισμένες προσπάθειες τεχνικών τμημάτων παρόχων (από Ελλάδα & Ευρώπη), που θίγονται από το φαινόμενο της παράνομης θέασης τηλεοπτικού περιεχομένου, σε συνεργασία με τη Europol και τις διωκτικές αρχές, προχώρησαν σε επιχείρηση που οδήγησε στην εξάρθρωση ενός πολύ μεγάλου κυκλώματος πειρατείας.

Η ενέργεια αυτή δείχνει ξεκάθαρα και τις προθέσεις των παρόχων στο να μην επιτρέψουν από εδώ και στο εξής, την εξάπλωση του φαινομένου της παράνομης θέασης τηλεοπτικού περιεχομένου. Οι υπεύθυνοι φυσικά αναμένεται να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Όσο για τους χρήστες που εμπιστεύτηκαν τα χρήματα τους σε αυτά τα κυκλώματα; Τα κλαίνε ήδη για ακόμη μια φορά …

digitaltvinfο.gr (https://digitaltvinfο.gr/news/news/item/21335-iptv-servers)
Τίτλος: Σύλληψη 3 ατόμων για παροχή παράνομης συνδρομητικής τηλεόρασης
Αποστολή από: adonis1 στις 19:35:53 pm, Τετ, 10 Ιαν 2018
(http://www.sdtv.gr/photoshare/image-EB08_5A564EF1.jpg) (http://www.sdtv.gr/photoshare/share-EB08_5A564EF1.html)

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησε η Αστυνομία σχετικά με παράνομη παροχή συνδρομητικής τηλεόρασης τύπου Dreambox.

Το ένα άτομο συνελήφθη στη Λάρνακα και τα δύο στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε εννέα έρευνες, με τρία άτομα να έχουν συλληφθεί.

Η επιχείρηση έγινε παράλληλα σε τέσσερις χώρες: Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο και Ολλανδία.

Οι συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση. Εναντίον τους διερευνώνται οι ακόλουθες κατηγορίες: Παράνομος διαμοιρασμός σήματος συνδρομητικών καναλιών, παράνομη παροχή κεντρικών εξυπηρετικών server που διαμοιράζουν παράνομα σήμα συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη παρέμβαση σε δεδομένα συστήματος ηλεκτρονικών υπολογιστών, αδικήματα κατά παράβαση του περί της παρεμπόδισης και καταπολέμησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και παράνομη δημιουργία αρχείο προσωπικών δεδομένων χωρίς γνωστοποίηση προς τον Έφορο Προσωπικών Δεδομένων.

Στις 10.30 αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

philenews.com/ (http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/475492/syllipsi-3-atomon-ga-parochi-paranomis-syndromitikis-tileorasis)
Τίτλος: Αναμένονται κι άλλες έρευνες για τα πειρατικά κανάλια
Αποστολή από: adonis1 στις 19:39:19 pm, Τετ, 10 Ιαν 2018
(http://www.sdtv.gr/photoshare/image-00A1_5A564FBE.jpg) (http://www.sdtv.gr/photoshare/share-00A1_5A564FBE.html)

Δεν ολοκληρώθηκε η έρευνα για την υπόθεση των πειρατικών καναλιών αφού σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η Ευρωπαϊκή αρχή που συντόνιζε την επιχείρηση έχει δώσει στοιχεία και για άλλους παράνομους παρόχους πειρατικών καναλιών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και διαθέτουν server σε διάφορα σημεία του νησιού.

Σύμφωνα με όσα καταθέτει ο εξεταστής της υπόθεσης Μάριος Αριστείδου του Γραφείου Καταπολέμησης Αδικημάτων Κλοπής Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Αστυνομίας, πρόκειται για μια μεγάλη και σοβαρή υπόθεση. Συγκεκριμένα οι τρεις ύποπτοι, 43, 44 και 53 ετών από τη Λεμεσό και τη Λάρνακα, θεωρούνται μέλη διεθνούς κυκλώματος, το οποίο υπέκλεπτε και αναμετάδιδε παράνομα το τηλεοπτικό σήμα 1200 ευρωπαϊκών καναλιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία στο δικαστήριο διακόπηκε  γιατί ένας από τρεις υπόπτους ζήτησε διερμηνέα γιατί δεν μιλά καλά ελληνικά.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επελήφθη νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης αίτησης της Αστυνομίας, για την κράτηση των υπόπτων για 8 ημέρες για τη διευκόλυνση των ερευνών και ανακρίσεων. Μετά τις αγορεύσεις του δημόσιου κατήγορου και των συνηγόρων Υπεράσπισης, το Δικαστήριο ανέβαλε την έκδοση της απόφασης του για την 8ήμερη κράτηση για αύριο Πέμπτη το πρωί. Και διέταξε οι ύποπτοι να παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την Πέμπτη. Η διαδικασία άρχισε στη μία το μεσημέρι και συνεχίστηκε μετά τις 6 μ.μ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω της πολύωρης και εξαντλητικής διαδικασίας η πρώτη στενογράφος αντικαταστάθηκε λόγω υπερκόπωσης.

Το θέμα πάντως έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις, ενώ μέσα στη δικαστική αίθουσα, όπου βρίσκονται οι κατηγορούμενοι για απαγγελία κατηγοριών, βρίσκονται δύο Ολλανδοί ανακριτές της Europol, οι οποίοι έλαβαν μέρος και στη χθεσινή επιχείρηση. Μετά από έρευνα που ξεκίνησε από την Europol πριν από περίπου ένα χρόνο, Κύπρος, Ελλάδα, Βουλγαρία και Ολλανδία προχώρησαν την Τρίτη σε συλλήψεις υπόπτων. Συγκεκριμένα, στην Κύπρο συνελήφθησαν τρία άτομα, δύο από Λεμεσό και ένας στη Λάρνακα. Στις έρευνες που έγιναν στη χώρα μας, παρόντα ήταν και μέλη της Europol.

Σε δηλώσεις του ο Βοηθός Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού, ανέφερε πως από τον Φεβρουάριο του 2017 γινόταν αξιολόγηση πληροφοριών, σε συνεργασία με την Europοl προχώρησαν την Τρίτη σε ολοήμερη έρευνα που είχε ως αποτέλεσμα τρεις συλλήψεις.

O κεντρικός διακομιστής μέσω του οποίου γινόταν η παροχή των πειρατικών καναλιών εντοπίστηκε στην πόλη Πέτριτς της Βουλγαρίας.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το σήμα μεταδιδόταν από τη βάση ενός server στη Βουλγαρία, το οποίο αναμεταδιδόταν μέσω ενός εικονικού server στην Ολλανδία. Στη συνέχεια γινόταν η ανάλογη διαχείριση σε κάθε χώρα, ανάμεσά τους και η Κύπρος. Ανάμεσα στα κανάλια που έπεσαν θύμα της απάτης είναι η Cyta Kύπρου και η Nova.

Περίπου μισό εκατομμύριο πελάτες μένουν τις τελευταίες ώρες χωρίς πειρατικά κανάλια, μετά και την εξάρθρωση του δικτύου, το οποίο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα παράνομα δίκτυα παροχής παράνομης συνδρομητικής τηλεόρασης στον κόσμο.

Για τα παράνομα συνδρομητικά κανάλια, οι πελάτες πλήρωναν συνδρομή περίπου 100 με 150 ευρώ το χρόνο,, δηλαδή πέρα των 5 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο. Το κόστος της πρόσβασης στα 1200 κανάλια που πρόσφερε την παράνομη συχνότητα θα ήταν πολλαπλάσιο για τους συνδρομητές διά της νομίμου οδού.

philenews.com (http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/475689/anamenontai-ki-alles-erevnes-ga-ta-peiratika-kanalia)
Τίτλος: Τι αναφέρει η Nova Cyprus για τις «Πειρατικές» πλατφόρμες
Αποστολή από: adonis1 στις 19:19:33 pm, Πεμ, 11 Ιαν 2018
(http://www.sdtv.gr/photoshare/image-EEDF_5A579C7C.jpg) (http://www.sdtv.gr/photoshare/share-EEDF_5A579C7C.html)

Άμστερνταμ,11 Ιανουαρίου 2018 – Εγκληματική ομάδα ύποπτη για την παράνομη διακίνηση τηλεοπτικού περιεχομένου μέσω IPTV πλατφόρμας, διέκοψε τη δράση της μετά από την κοινή έρευνα της Europol, των τοπικών αστυνομικών αρχών σε Ελλάδα, Κύπρο, Ολλανδία, Γερμανία, Βουλγαρία και μελών της Audiovisual Anti-Piracy Alliance (AAPA). Το δίκτυο κατηγορείται για παράνομη διανομή συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό. Αυτές οι υπηρεσίες φέρονται να προσφέρονταν  παράνομα, μέσω μεταπωλητών,  σε όλη την Ευρώπη με τη μηνιαία συνδρομή των μόλις 20 ευρώ.

Μετά από συντονισμένες έρευνες των ελληνικών και κυπριακών αστυνομικών αρχών, πραγματοποιήθηκαν επιδρομές στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν αρκετοί ύποπτοι ενώ  δύο servers που παρείχαν παράνομη πρόσβαση σε κανάλια διέκοψαν τη λειτουργία τους. Η έρευνα αποκάλυψε, επίσης, εγκατεστημένους αυτοματοποιημένους ιστοτόπους οι οποίοι μέσω κεντρικού διακομιστή αναμετέδιδαν συνδρομητικά κανάλια. Οι επιχειρήσεις συντονίστηκαν από την Europol  και πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία των τοπικών αστυνομικών αρχών.

Τα μέλη της  AAPA, η Irdeto, παγκόσμιος ηγέτης στην ασφάλεια ψηφιακών εφαρμογών και η Nova, κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών οικιακής ψυχαγωγίας στην Ελλάδα, συνέβαλαν στις επιχειρήσεις ενώ η  Irdeto παρείχε την τεχνική και επιστημονική της εξειδίκευση.

«Οι επιχειρήσεις αυτές, που διεξήχθησαν από την Europol με τη συνεργασία των τοπικών αστυνομικών αρχών και των μελών μας, καταδεικνύουν τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου τα θέματα παραβίασης της πνευματικής ιδιοκτησίας και σηματοδοτούν ακόμα ένα βήμα στην αποστολή μας για την καταπολέμηση της πειρατείας», δήλωσε η Sheila Cassells, Εκτελεστική Διευθύντρια της AAPA. «Τα μέλη της AAPA, όπως η Irdeto και η Nova, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά της πειρατείας. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις νομικές ενέργειες και να πιέζουμε για αποτελεσματική και συνεπή νομοθεσία προς την ίδια κατεύθυνση», συμπλήρωσε.

«Η πειρατεία ήχου και εικόνας αποτελεί ένα αυξανόμενο πρόβλημα που επηρεάζει τους κατόχους περιεχομένου, τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και τους φορείς εκμετάλλευσης στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι νομικές ενέργειες που γίνονται από οργανισμούς όπως η Europol και τις συνεργαζόμενες αστυνομικές αρχές φανερώνουν τη σοβαρότητα αυτής της εγκληματικής δράσης», συμπλήρωσε ο Mark Mulready, Αντιπρόεδρος – υπεύθυνος υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας της Irdeto και  Αντιπρόεδρος της  AAPA. «Είμαστε ευθυγραμμισμένοι με την αποστολή που υπηρετεί η AAPA,  θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά και να υποστηρίζουμε τους πελάτες και τους συνεργάτες μας καθώς και τις διωκτικές αρχές για τον εντοπισμό, την ανάλυση, τη διερεύνηση και την αντιμετώπιση όλων των μορφών της πειρατείας», τόνισε.

sigmalive.com (http://www.sigmalive.com/news/local/481322/ti-anaferei-i-nova-cyprus-gia-tis-peiratikes-platformes)
Τίτλος: Γιατί οι Κύπριοι επιλέγουν τις «πειρατικές» πλατφόρμες
Αποστολή από: adonis1 στις 19:24:27 pm, Πεμ, 11 Ιαν 2018
(http://www.sdtv.gr/photoshare/image-46E6_5A579DC3.jpg) (http://www.sdtv.gr/photoshare/share-46E6_5A579DC3.html)

Με νόμιμη συνδρομή διέδιδαν παράνομα τις υπηρεσίες τηλεοπτικών πακέτων οι εγκέφαλοι των πειρατικών πλατφορμών.

Από την υπόθεση, όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, επηρεάζονται περίπου 1000 Κύπριοι, οι οποίοι εντοπίστηκαν στο πελατολόγιο του παρακλαδιού της ευρωπαϊκής σπείρας που εξαρθρώθηκε τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν και ενώπιον Δικαστηρίου, οι συνδρομητές της παράνομης συνδρομητικής πλήρωναν από 100 ως 150 ευρώ ως ετήσια συνδρομή και είχαν πρόσβαση σε περίπου 1200 κανάλια.

Από την έρευνα αποκαλύφθηκε ένα εξαιρετικά μεγάλο και καλά διακλαδωμένο δίκτυο, με εταιρείες, ηλεκτρονικές διευθύνσεις και εξυπηρετητές, τους γνωστούς ως servers, μέσω του οποίου γινόταν η διανομή των σημάτων στο μεγάλο πελατολόγιο.

Στο επίκεντρο του δικτύου ήταν τρεις servers στη Βουλγαρία, τα υποστατικά στην Κύπρο και ένας εικονικός server στην Ολλανδία, ο οποίος φέρεται να χρησιμοποιείτο για αποκοπή της σύνδεσης από τις διωκτικές αρχές των υποστατικών ελέγχου του κυκλώματος στην Κύπρο με τους servers στη Βουλγαρία.

Βήμα βήμα η μεταφορά του υποκλαπέντος σήματος

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εκ των εξεταστών της υπόθεσης Μάριος Αριστείδου από το Γραφείο Καταπολέμησης Αδικημάτων Κλοπής Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Παράνομων Στοιχημάτων, από τα τέλη Μαρτίου του 2017 λήφθηκε πληροφορία στο Γραφείο του και στις αντίστοιχες Υπηρεσίες της Βουλγαρίας, της Ολλανδίας και της Ελλάδας, από τη Νόβα Ελλάδος, ότι συγκεκριμένα άτομα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, σε συνεργασία με άτομα που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία και την Κύπρο, εγκατέστησαν πειρατικό δίκτυο που διαμοιράζει παράνομα με streaming, συνδρομητικό σήμα τηλεοπτικών πακέτων από Ελλάδα, Βρετανία, Ιταλία, όπως Nova, Ote, Sky UK, Bein Sports, Sky Italia, Sky DE και άλλων συνδρομητικών πακέτων.

Σύμφωνα με την πληροφορία που είχε το Γραφείο στην Κύπρο, o κεντρικός server ήταν εγκατεστημένος στη Βουλγαρία, ενώ ο δεύτερος εικονικός server στην Ολλανδία.

Ακόμα, η πληροφορία ανέφερε πως, εκτός από συνεργάτες στην Κύπρο, το παράνομο κύκλωμα συνεργαζόταν και με πειρατικό δίκτυο στη Λεμεσό, με συγκεκριμένα άτομα με τα οποία αντάλλαζε παράνομο διαμοιρασμό streaming των καναλιών τους. Περαιτέρω, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ανέπτυξαν μεγάλη τεχνολογία, που τους προστάτευε από τον εντοπισμό της εταιρείας με την οποία συνεργάζονταν αλλά και της δικής τους εταιρείας.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε στο Δικαστήριο ο κ. Αριστείδου, τον Φεβρουάριο και τον Μάιο του 2017, το παράνομο δίκτυο εγκατέστησε μέσω διαδικτύου προγράμματα της Cablenet και της CYTA. Η ΑΤΗΚ προχώρησε σε συγκεκριμένες ενέργειες και κατάφερε να επιβεβαιώσει την πληροφορία της Νόβα αναφορικά με το παράνομο δίκτυο και τη δράση του στην Κύπρο.

Το Γραφείο εξασφάλισε διατάγματα πρόσβασης σε τηλεπικοινωνιακά δεδομένα ηλεκτρονικών διευθύνσεων που είναι καταχωρημένες και λειτουργούν στην Κύπρο, οι οποίες διανέμουν ή και εμπορεύονται παράνομα μέσω διαδικτύου τηλεοπτικό περιεχόμενο ζωντανών μεταδόσεων αθλητικών διοργανώσεων της Cytavision.

sigmalive.com (http://www.sigmalive.com/news/local/481239/giati-oi-kyprioi-epilegoun-tis-peiratikes-platformes)
Τίτλος: Η επόμενη μέρα για συνδρομητές "πειρατικών" καναλιών
Αποστολή από: adonis1 στις 19:28:49 pm, Πεμ, 11 Ιαν 2018
Η επόμενη μέρα για συνδρομητές "πειρατικών" καναλιών (https://www.youtube.com/watch?v=Ywy7aOufB-8)  (Βίντεο Sigmalive)
Link Οι παραπομπές εμφανίζονται μόνο στα μέλη. Εγγραφή ή Είσοδος

Ενώπιον Δικαστηρίου στις 09.00 παρουσιάστηκαν εκ νέου σήμερα το πρωί οι τρεις συλληφθέντες για τις παράνομες πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης. Η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε χθες, λόγω του ότι υπήρξε καθυστέρηση στην εξεύρεση μεταφραστή για τον έναν εκ των τριών συλληφθέντων.

Από χθες, εκατοντάδες συνδρομητές των παράνομων αυτών πλατρφόρμων, βλέπουν «μαύρο», στις τηλεοράσεις τους, αφού τους έχει διακοπεί η παροχή υπηρεσιών.

Αρκετοί απ’ αυτούς χρησιμοποιούσαν την παλιά μέθοδο (της δορυφορικής) και έπαιρναν από εκεί το υποκλαπέν σήμα. Οι περισσότεροι όμως λαμβάνουν σήμα απευθείας μέσω διαδικτύου, απ΄όπου και γίνεται η υποκλοπή.

Η Αστυνομία θεωρεί ότι έχει εξαρθρωθεί ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα παράνομου διαμοιρασμού σήματος και αναμετάδοσης συνδρομητικών καναλιών σε όλη την Ευρώπη.

Ο τρόπος λειτουργίας του δικτύου ήταν εξαιρετικά εξεζητημένος και τεχνολογικά πολύπλοκος, αφού χρησιμοποιώντας νόμιμες συνδρομές, αναμετέδιδε παράνομα το σήμα σε μισό εκατομμύριο πελάτες με τα κέρδη να ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ

Το ετήσιο κόστος συνδρομής ανέρχετο στα 100 με 150 ευρώ αντί 1000 περίπου, που απαιτούνται για ένα τέτοιο πακέτο συνδρομητικής.

Σκοπός των Αρχών δεν είναι η δίωξη των 1000 περίπου ατόμων που επηρεάζονται στην Κύπρο, αλλά ο εντοπισμός των "εγκεφάλων" του κυκλώματος αυτού. Ωστόσο δεν αποκλείεται νέος γύρος συλλήψεων στη βάση νέων καταθέσεων. Όπως δηλώνεται από την Αστυνομία, δεν υπάρχει οποιοσδήποτε λόγος ανησυχίας για τους ιδιώτες συνδρομητές των καναλιών αυτών.

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω αρκετές παροχές, έχουν ήδη αποσυνδεθεί, κάποιες και για προληπτικούς λόγους. Όπως συνέβη και το 2014 σε παρόμοια επιχείρηση σκούπα που έγινε από τις Αρχές, αρκετοί πάροχοι διέκοψαν στους συνδρομητές τους το σήμα για σκοπούς κάλυψης, επαναφέροντάς το λίγες μέρες μετά.

sigmalive.com (http://www.sigmalive.com/news/local/481173/i-epomeni-mera-gia-syndromites-quotpeiratikonquot-kanalion)
Τίτλος: «Πειρατικές» πλατφόρμες – 400 καταθέσεις και από πελάτες
Αποστολή από: adonis1 στις 19:46:50 pm, Πεμ, 11 Ιαν 2018
(http://www.sdtv.gr/photoshare/image-EA66_5A57A2EE.jpg) (http://www.sdtv.gr/photoshare/share-EA66_5A57A2EE.html)

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα επταήμερο διάταγμα κράτησης τριών προσώπων, οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές, Τρίτη, ως ύποπτοι για υποθέσεις πώλησης παράνομου σήματος συνδρομητικών καναλιών σε διάφορες χώρες.

Το Δικαστήριο είχε συνέλθει χθες σε πολύωρη συνεδρία για εξέταση του αιτήματος της Αστυνομίας για κράτηση των τριών προσώπων και επιφύλαξε την ανακοίνωση της απόφασής του για σήμερα.

Οι τρεις συλληφθέντες, δύο άνδρες ηλικίας 48 και 52  χρόνων από τη Λεμεσό και ένας 38χρονος από τη Λάρνακα, θεωρήθηκαν ύποπτοι από την Αστυνομία για διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, παράνομης πρόσβασης σε μέρος συστήματος ηλεκτρονικών υπολογιστών, παράνομης παρέμβασης σε δεδομένα συστήματος ηλεκτρονικών υπολογιστών, κατάχρησης επινοήσεων, απάτης σχετιζόμενης με ηλεκτρονικό υπολογιστή, αδικήματα σχετιζόμενα με παραβιάσεις δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, αδικήματα κατά παράβαση του άρθρου 14Β του περί πνευματικής ιδιοκτησίας Νόμου, αδικήματα του περί της παρεμπόδισης και καταπολέμησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες Νόμου και αδικήματα κατά παράβαση του άρθρου 4 του περί της σύμβασης για τη νομική προστασία των υπηρεσιών που βασίζονται ή συνίστανται στην παροχή πρόσβασης υπό όρους.

Τα αδικήματα διαπράττονταν εδώ και χρόνια μέχρι και την 9η Ιανουαρίου του 2018, στην Κύπρο, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Ολλανδία.

Στην απόφασή του, το Δικαστήριο ανέφερε ότι από την παράθεση της υπόθεσης από την Αστυνομία διεφάνη ότι οι δύο ύποπτοι από τη Λεμεσό συνδέονται ευλόγως με τα αδικήματα που εξετάζονται εναντίον τους και πως οι υποψίες εναντίον τους είναι εύλογες και καλόπιστες.

«Πειρατικές» πλατφόρμες – 400 καταθέσεις και από πελάτες

Πρόσθεσε ότι η Αστυνομία οφείλει να διερευνήσει ενδελεχώς την υπόθεση, δεδομένου ότι θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να ληφθούν περίπου 400 καταθέσεις από πελάτες και το οικογενειακό περιβάλλον των υπόπτων, να γίνουν έρευνες προς εντοπισμό εξοπλισμού που σχετίζεται με τα υπό διερεύνηση αδικήματα και να γίνει οικονομική έρευνα των υπόπτων.

Η Αστυνομία ζήτησε χθες την έκδοση διατάγματος κράτησης των υπόπτων για οκτώ ημέρες, ωστόσο, σήμερα, το Δικαστήριο εξέδωσε σχετικό διάταγμα για 7 μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αναφέρθηκε χθες στο Δικαστήριο, το Γραφείο Καταπολέμησης Αδικημάτων Κλοπής Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Παράνομων Στοιχημάτων και οι αντίστοιχες Υπηρεσίες της Βουλγαρίας, της Ολλανδίας και της Ελλάδας έλαβαν από τα τέλη Μαρτίου 2017 πληροφορία από τη Νόβα Ελλάδος, ότι συγκεκριμένα άτομα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, σε συνεργασία με άτομα που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία και την Κύπρο, εγκατέστησαν πειρατικό δίκτυο που διαμοιράζει παράνομα με streaming, συνδρομητικό σήμα τηλεοπτικών πακέτων από Ελλάδα, Βρετανία, Ιταλία όπως Nova, Ote, Sky UK, Bein Sports, Sky Italia, Sky DE και άλλων συνδρομητικών πακέτων.

Σύμφωνα με την πληροφορία που είχε το Γραφείο στην Κύπρο, o κεντρικός server ήταν εγκατεστημένος στη Βουλγαρία, ενώ ο δεύτερος εικονικός server στην Ολλανδία.

Ακόμα, η πληροφορία ανέφερε πως, εκτός από συνεργάτες στη Κύπρο, το παράνομο κύκλωμα συνεργαζόταν και με πειρατικό δίκτυο στη Λεμεσό, με συγκεκριμένα άτομα με τα οποία αντάλλαζε παράνομο διαμοιρασμό streaming των καναλιών τους. Περαιτέρω οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ανέπτυξαν μεγάλη τεχνολογία που τους προστάτευε από τον εντοπισμό της εταιρείας με την οποία συνεργάζονταν, αλλά και της δικής τους εταιρείας.

Περαιτέρω, τον Φεβρουάριο και τον Μάιο του 2017, το παράνομο δίκτυο εγκατέστησε μέσω διαδικτύου προγράμματα της Cablenet και της CYTA. Η ΑΤΗΚ προχώρησε σε συγκεκριμένες ενέργειες και κατάφερε να επιβεβαιώσει την πληροφορία της Νόβα αναφορικά με το παράνομο δίκτυο και τη δράση του στην Κύπρο.

Το Γραφείο εξασφάλισε διατάγματα πρόσβασης σε τηλεπικοινωνιακά δεδομένα ηλεκτρονικών διευθύνσεων που είναι καταχωρημένες και λειτουργούν στην Κύπρο, οι οποίες διανέμουν ή και εμπορεύονται παράνομα, μέσω διαδικτύου, τηλεοπτικό περιεχόμενο ζωντανών μεταδόσεων αθλητικών διοργανώσεων της Cytavision.

Από περαιτέρω διερεύνηση, έγινε κατορθωτός ο εντοπισμός και συμμετοχή των τριών υπόπτων στην υπόθεση, ενώ από επιτόπιες εξετάσεις μελών του Γραφείου διαπιστώθηκε ότι σε συγκεκριμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις σε Λάρνακα, Πάφο και Λεμεσό, άτομα ασχολούνταν με την πώληση συσκευών και παράνομων συνδρομών για θέαση συνδρομητικών καναλιών τα τελευταία χρόνια.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη επιχείρηση της Αστυνομίας σε Κύπρο, Ελλάδα, Ολλανδία και Βουλγαρία, με τη στήριξη της Europole και τη συμμετοχή του κινητού γραφείου της Εuropole στην Κύπρο.

Από την έρευνα αποκαλύφθηκε ένα εξαιρετικά μεγάλο και καλά διακλαδωμένο δίκτυο με εταιρείες, ηλεκτρονικές διευθύνσεις και εξυπηρετητές, τους γνωστούς ως servers, μέσω του οποίου γινόταν η διανομή των σημάτων στο μεγάλο πελατολόγιο.

Στο επίκεντρο του δικτύου ήταν τρεις servers στη Βουλγαρία, τα υποστατικά στην Κύπρο και ένας εικονικός server στην Ολλανδία, ο οποίος φέρεται να χρησιμοποιείτο για αποκοπή της σύνδεσης από τις διωκτικές αρχές των υποστατικών ελέγχου του κυκλώματος στην Κύπρο με τους servers στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο, το πελατολόγιο του παράνομου δικτύου φθάνει το μισό εκατομμύριο άτομα παγκοσμίως, κυρίως Έλληνες ομογενείς, στους οποίους παρείχε πρόσβαση σε περίπου 1200 κανάλια, ενώ η χρέωση ανά πελάτη ανερχόταν στα 100 - 150 ευρώ ανά έτος.

Η Αστυνομία θεωρεί ότι έχει εξαρθρωθεί ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα παράνομου διαμοιρασμού σήματος και αναμετάδοσης συνδρομητικών καναλιών σε όλη την Ευρώπη. Ο τρόπος λειτουργίας του δικτύου ήταν εξαιρετικά εξεζητημένος και τεχνολογικά πολύπλοκος, αφού, χρησιμοποιώντας νόμιμες συνδρομές, αναμετέδιδε παράνομα το σήμα σε μισό εκατομμύριο πελάτες, με τα κέρδη να ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

sigmalive.com (http://www.sigmalive.com/news/local/481294/peiratikes-platformes-400-katatheseis-kai-apo-pelates)
Τίτλος: Απ: «Σκοτάδι» έπεσε σήμερα σε έναν απο τους μεγαλύτερους παράνομους IPTV σέρβερς
Αποστολή από: adonis1 στις 09:40:32 am, Κυρ, 14 Ιαν 2018
(http://www.sdtv.gr/photoshare/image-C8B3_5A5B080B.jpg) (http://www.sdtv.gr/photoshare/share-C8B3_5A5B080B.html)

(http://www.sdtv.gr/photoshare/image-A69B_5A5B0830.jpg) (http://www.sdtv.gr/photoshare/share-A69B_5A5B0830.html)

Η σχετική είδηση εμφανίστηκε και σε ΜΜΕ του εξωτερικού λόγου του όντως εντυπωσιακού αριθμού συνδρομητών (500.000) συνοδευόμενη μάλιστα και από τις σχετικές φωτογραφίες.

satkurier.pl (http://satkurier.pl/news/167048/potezny-cios-w-piracki-iptv-serwery-z-500-tys-klientow-zamkniete-wideo.html)
Τίτλος: Απ: «Σκοτάδι» έπεσε σήμερα σε έναν απο τους μεγαλύτερους παράνομους IPTV σέρβερς
Αποστολή από: Farkadonitis στις 17:55:51 pm, Δευ, 15 Ιαν 2018
https://youtu.be/mnVb17D1KxY
Τίτλος: Ελληναςο εγκέφαλος του μεγαλύτερου κυκλώματος τηλεοπτικής πειρατείας στην Ευρώπη
Αποστολή από: adonis1 στις 19:23:25 pm, Τρι, 16 Ιαν 2018
        (http://www.sdtv.gr/photoshare/image-E2D0_5A5E3502.jpg) (http://www.sdtv.gr/photoshare/share-E2D0_5A5E3502.html)

Εκλεβε προγράμματα από τις συνδρομικές τηλεοράσεις και τα πωλούσε σε 500.000 αποδέκτες

Ενας Ελληνας, ήταν τελικά ο εγκέφαλος της μεγαλύτερης κομπίνας που έγινε ποτέ υποκλοπής προγραμμάτων από τις συνδρομικές τηλεοράσεις όλης της Ευρώπης. Τον αναζητούσαν όλες οι ευρωπαϊκές αστυνομίες εδώ και μήνες και τελικά συνελήφθη στη Βουλγαρία, με συνδρομή της ελληνικής, ισραηλινής και κυπριακής αστυνομίας. Ο πατριώτης μας  (το όνομά του οποίου δεν έχει ακόμα ανκοινωθεί) στο κόλπο - μαμούθ με τα πειρατικά τηλεοπτικά προγράμματα, συνελήφθη με... πολυεθνική επιχείρηση στις 9 Ιανουαρίου. Πρόκειται για επιχείρηση που είχε εξ αρχής ψηλό διεθνές ενδιαφέρον, αφού αφορούσε δύο από τα πλέον προηγμένα διεθνώς τεχνολογικά προϊόντα κωδικοποίησης και κρυπτογράφησης ραδιοτηλεοπτικού σήματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σε κυπριακές εφημερίδες καθοριστικό ρόλο στη διαπίστωση και αποκάλυψη των τεχνικών παραμέτρων του πολύ καλά καμουφλαρισμένου κυκλώματος είχε μικρή ομάδα Κύπριων ειδικών υψηλά καταρτισμένων σε θέματα ψηφιακής ασφαλείας, που εργάστηκαν για λογαριασμό των παρόχων και των κατόχων των πνευματικών δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, για την ανακάλυψη, παρακολούθηση και την τελική επιχείρηση, εργάστηκαν πέραν της ομάδας των Κύπριων ειδικών και των ειδικών των κατόχων τηλεοπτικών δικαιωμάτων που υποκλέπτονταν, η Αστυνομία Κύπρου, το Τμήμα Πληροφορικής της Ελληνικής Αστυνομίας, η Μονάδα Πάταξης της Εγκληματικότητας στον Κυβερνοχώρο της Βουλγαρικής Αστυνομίας (που είχε και την περισσότερη δουλειά στην πράξη), η Υπηρεσία Διερεύνησης Εγκλημάτων Πληροφορικής της Ολλανδίας, η Europol, η Eurojust και η Ένωση Καταπολέμησης της Πειρατείας Ραδιοτηλεοπτικών Δικαιωμάτων (Audiovisual Anti-Piracy Alliance - AAPA), μέλη της οποίας, εκτός από τη Nova και τον Sky (τους τελευταίους μήνες δυναμικά μπήκε στην καταπολέμηση της πειρατείας και η Cytavision), που ήταν και τα κύρια «θύματα» του συγκεκριμένου κυκλώματος τηλεοπτικής πειρατείας, συμμετείχε ενεργά και ο οργανισμός Irdeto.

Σύλληψη 3 ατόμων για παροχή παράνομης συνδρομητικής τηλεόρασης

Η Irdeto, παρέχει τις τελευταίες δεκαετίες παγκόσμια τα συστήματα κωδικοποίησης ραδιοτηλεοπτικών σημάτων στην καταπληκτική πλειοψηφία των παρόχων, αφού τα συστήματά της θεωρούνται από τα πλέον ασφαλή στον κόσμο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το συγκεκριμένο κύκλωμα που εξαρθρώθηκε διαπιστώθηκε από νωρίς ότι είχε καταφέρει να εξουδετερώσει κάποια από τα συστήματα ασφαλείας, ώστε, πέραν της μετάδοσης του τηλεοπτικού σήματος, να μην είναι δυνατόν να διαπιστωθεί εύκολα αν κάποιο τηλεοπτικό σήμα μεταδίδεται με εξουσιοδότηση του παρόχου ή όχι.

Για τον λόγο αυτό και η ίδια η Irdeto, που είναι και μέλος του AAPA, έχει δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της ανακοίνωση για την πολυεθνική επιχείρηση της 9ης Ιανουαρίου. Πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερου» αναφέρουν ότι από κοντά παρακολούθησε όλη την ετοιμασία και εξέλιξη της επιχείρησης και δεύτερος διεθνής οργανισμός κατασκευής συσκευών και λογισμικού διαδικτύου και ασφαλείας, αφού υπήρχαν υποψίες για εξουδετέρωση και δικού της υψηλής τεχνολογίας εξιδεικευμένου μικροεπεξεργαστή. Επίσης, από κοντά παρακολούθησαν τεχνικές πτυχές της τεχνολογίας του συγκεκριμένου κυκλώματος και ομάδα Ισραηλινών που εξειδικεύονται σε λύσεις ασφάλειας υψηλής τεχνολογίας και διαθέτουν τέτοια μέρη συστημάτων στους επηρεαζόμενους παρόχους - θύματα της πειρατείας.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, πέραν της ανακοίνωσης για την εξάρθρωση του μεγα-κυκλώματος, η AAPA, διά του αντιπροέδρου της Μάρκ Μουλρέτι, τόνισε τη συμβολή της ελληνικής Nova και της Irdeto στην αποκάλυψη και εξάρθρωση του κυκλώματος. «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά και να υποστηρίζουμε τους συνεργάτες μας και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου για την ανίχνευση, την ανάλυση, τη διερεύνηση και την αντιμετώπιση όλων των τύπων πειρατείας», καταλήγει σχετική δήλωση του ιδίου. Η AAPA δημοσιοποίησε και φωτογραφίες από υποστατικά στα οποία βρέθηκε σχετικός εξοπλισμός.

Το κύκλωμα, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, είχε δίκτυο που διένειμε συνολικά παράνομα συνδρομητικό τηλεοπτικό περιεχόμενο σε πάνω από 500.000 τελικούς αποδέκτες που πλήρωναν €10 έως €20 μηνιαίως, δηλαδή δημιουργούσε παράνομο τζίρο που ξεπερνά τα €5 εκατ. μηνιαίως. Το διεθνές κύκλωμα διένειμε παράνομα, σχεδόν 1.200 τηλεοπτικά κανάλια, περιλαμβανομένων μερικών από των πλέον δημοφιλών στην Ευρώπη, όπως τα μπουκέτα των Sky UK, Sky Italia, Sky DE και Bein Sports.

tovima.gr (http://www.tovima.gr/media/article/?aid=933946)
Τίτλος: Απ: Ελληναςο εγκέφαλος του μεγαλύτερου κυκλώματος τηλεοπτικής πειρατείας στην Ευρώπη
Αποστολή από: adonis1 στις 19:27:18 pm, Τρι, 16 Ιαν 2018
Για τον λόγο αυτό και η ίδια η Irdeto, που είναι και μέλος του AAPA, έχει δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της ανακοίνωση για την πολυεθνική επιχείρηση της 9ης Ιανουαρίου.

irdeto.com (https://irdeto.com/news/european-police-authorities-europol-and-aapa-join-forces-to-shut-down-illegal-streaming-network.html)
Τίτλος: Απ: «Σκοτάδι» έπεσε σήμερα σε έναν απο τους μεγαλύτερους παράνομους IPTV σέρβερς
Αποστολή από: ioanis papas στις 10:06:09 am, Τετ, 17 Ιαν 2018
Τώρα κλαίνε όλα τα αλάνια που εμειναν χαρμάνια :) :) :).Εδώ απο ότι άκουσα αρκετοί είχαν προπληρώσει και τώρα σκούζουν που έχασαν τα λεφτα τους. :( :( :(
Τίτλος: Απ: «Σκοτάδι» έπεσε σήμερα σε έναν απο τους μεγαλύτερους παράνομους IPTV σέρβερς
Αποστολή από: patrickdrd στις 11:15:43 am, Τετ, 17 Ιαν 2018
μεγαλο θεμα αυτο το τελευταιο:
σε αναγκαζουν να προπληρωσεις τα λαμογια, ειτε γιατι η διαφορα στην τιμη ειναι τεραστια,
ή γιατι σου λεει δεν σου δινω για ενα μηνα, εχω καλη υπηρεσια πληρωσε για ενα χρονο
για να την αποκτησεις, ρε ουστ αλητες!
αλλα δεν φταινε αυτοι, τα κορόιδα φταινε που τα σκανε υπο αυτες τις προϋποθεσεις,
βρισκουν και τα κανουν, καλα που εγινε αυτο για να βαλουν μυαλο
Τίτλος: Απ: «Σκοτάδι» έπεσε σήμερα σε έναν απο τους μεγαλύτερους παράνομους IPTV σέρβερς
Αποστολή από: ferouzem στις 14:46:06 pm, Τετ, 17 Ιαν 2018
Νομίζω ότι όσοι ξέρουν το story δεν δεσμεύουν τα χρήματα τους για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά το πάνε μήνα μήνα...γιατί ξέρουν ότι αυτά τα παιχνίδια σήμερα παίζουν...αύριο μπορεί να μην παίζουν....
Τίτλος: Απ: «Σκοτάδι» έπεσε σήμερα σε έναν απο τους μεγαλύτερους παράνομους IPTV σέρβερς
Αποστολή από: adonis1 στις 20:10:14 pm, Παρ, 2 Φεβ 2018
Στην περίπτωση της κλοπής περιεχομένου τηλεοπτικών σταθμών, με επιμονή κυρίως της Nova και ύστερα από κινητοποίηση της Europol, έγιναν συλλήψεις ατόμων που υπέκλεπταν το περιεχόμενο των φορέων συνδρομητικής τηλεόρασης και το πουλούσαν προς 20 ευρώ σε τουλάχιστον 100.000 συνδρομητές σε όλη την Ευρώπη.

Ο νόμος για την πνευματική ιδιοκτησία ορίζει πως, για να αντιμετωπισθεί η πειρατεία ταινιών και μουσικής μέσω του downloading, πρέπει να συσταθεί μια Επιτροπή από το υπουργείο Πολιτισμού, που έχει τον συντονιστικό ρόλο.

Το κόστος λειτουργίας της Επιτροπής είναι 50.000 ευρώ, που ακόμη δεν έχουν βρεθεί, ενώ η φοροδιαφυγή από την πειρατεία θεριεύει.

typologies.gr (http://www.typologies.gr/den-vriskoun-50-000-evro-sto-gia-na-antimetopisoun-tin-piratia/)
Τίτλος: Απ: «Σκοτάδι» έπεσε σήμερα σε έναν απο τους μεγαλύτερους παράνομους IPTV σέρβερς
Αποστολή από: adonis1 στις 20:11:24 pm, Παρ, 2 Φεβ 2018
οι 500.000 συνδρομητές, έγιναν 100.000.
Τίτλος: Απ: «Σκοτάδι» έπεσε σήμερα σε έναν απο τους μεγαλύτερους παράνομους IPTV σέρβερς
Αποστολή από: Rage στις 22:13:59 pm, Σαβ, 3 Φεβ 2018
Το κυνήγι της nova θυμιζει λερναια ύδρα....