Λέσχη Δορυφορομανών

ΕΣΡ - ΕΕΤΤ - DIGEA - ΠΑΡΟΧΟΙ - ΜΠΟΥΚΕΤΑ => ΕΡΤ => Μήνυμα ξεκίνησε από: adonis1 στις 18:33:43 pm, Πεμ, 5 Απρ 2018

Τίτλος: Επιστρέφει η ΕΡΤ ΝΕΤ!
Αποστολή από: adonis1 στις 18:33:43 pm, Πεμ, 5 Απρ 2018
                              (http://www.sdtv.gr/photoshare/image-8E9E_5AC641CD.jpg) (http://www.sdtv.gr/photoshare/share-8E9E_5AC641CD.html)

Επανέρχεται η ΕΡΤ ΝΕΤ.

Η εταιρεία που ιδρύθηκε με τον ν. 4339/2015 για να αναλάβει τη λειτουργία του ψηφιακού δικτύου της κρατικής ραδιοτηλεόρασης έναντι της Digea αυτονομείται και υπάγεται πλέον αποκλειστικά στο υπουργείο Οικονομικών.

Η αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας, με την έξοδο του έτερου μετόχου της ΕΡΤ, υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, έγινε σύμφωνα με την κυβέρνηση για να αρθούν τα ασυμβίβαστα που ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, έχοντας αποκλειστικό μέτοχο το υπουργείο Οικονομικών.

Η ΕΡΤ ΝΕΤ μπορεί πλέον να συσταθεί και να αποκτήσει το δικό της διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα απαρτίζεται από επτά μέλη, με απόφαση των υπουργού Οικονομικών, Ψηφιακής Πολιτικής και Υποδομών, σύμφωνα με το νομοσχέδιο.

Το ΔΣ επίσης εκλέγει μεταξύ των μελών που προέρχονται από τον δημόσιο τομέα τον πρόεδρό του και τον διευθύνοντα σύμβουλο. Η πρώτη θητεία είναι εξαετής και στη συνέχεια πενταετής. Το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται σε 7 εκατ. ευρώ.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή η προίκα που θα αποκτήσει η θυγατρική εταιρεία. Εικάζεται πως μπορεί να πάρει ολόκληρο το δίκτυο λειτουργίας της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, συμπεριλαμβανομένου του νέου δικτύου για το ψηφιακό ραδιόφωνο!

Θυμίζουμε ότι η ΕΡΤ ήδη ξεκίνησε δοκιμαστικές εκπομπές DAB+ στην Αττική από τον Υμηττό, από μια πολυπλεξία στην οποία εκπέμπονται όλα της τα ραδιοφωνικά προγράμματα και ο ήχος από το Κανάλι της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία δύο ακόμη πομποί για εκπομπή DAB+ σε Πάρνηθα και Θεσσαλονίκη.

Το σχέδιο για τη ραδιοφωνική ψηφιακή εκπομπή της ΕΡΤ προβλέπει ανάπτυξη πλήρους πανελλαδικού δικτύου DAB+ στις αρχές του 2020. Η ΕΡΤ έχει ήδη εκ του νόμου τη μία άδεια παρόχου δικτύου ψηφιακού ραδιοφώνου ενώ η δεύτερη άδεια θα δημοπρατηθεί από την ΕΕΤΤ τον ερχόμενο Μάιο.

typologies.gr (http://www.typologies.gr/epistrefi-i-ert-net/)
Τίτλος: Η σύγκρουση κυβέρνησης – Digea για την ΕΡΤ ΝΕΤ
Αποστολή από: adonis1 στις 18:37:22 pm, Πεμ, 5 Απρ 2018
Το κρίσιμο σημείο για την πρώτη λειτουργία της ΕΡΤ ΝΕΤ είναι η Digea, την οποία επί χρόνια πληρώνει η ΕΡΤ για τη μετάδοση του σήματος.

Η Digea προσέτρεξε μετά το 2015 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της διάταξης που επέτρεπε στην ΕΡΤ να μεταδίδει προγράμματα τρίτων μέσω της συνδεδεμένης με αυτή εταιρεία ανάπτυξης δικτύου ΕΡΤ ΝΕΤ.

Η κυβέρνηση δέχθηκε να μην ενεργοποιήσει την εταιρεία τότε και σύμφωνα με την Digea η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύτηκε να ανοίξει εκ νέου την υπόθεση «στην περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση παρεκκλίνει από αυτές τις δεσμεύσεις».

Θεωρείται δεδομένο πως για την υπόθεση θα ρωτηθεί η «τρόικα», η οποία θα ζητήσει τη γνώμη της Digea εκ νέου και… έπεται συνέχεια.

typologies.gr (http://www.typologies.gr/i-sygkrousi-kyvernisis-digea-gia-tin-ert-net/)
Τίτλος: Απ: Επιστρέφει η ΕΡΤ ΝΕΤ!
Αποστολή από: adonis1 στις 19:02:29 pm, Πεμ, 5 Απρ 2018
Επιτέλους ας έχει και η digea κάποιο ανταγωνιστή
Τίτλος: Απ: Επιστρέφει η ΕΡΤ ΝΕΤ!
Αποστολή από: kataras στις 14:49:17 pm, Παρ, 6 Απρ 2018
Ευκαιρία για νέες προσληψεις
Τίτλος: Απ: Επιστρέφει η ΕΡΤ ΝΕΤ!
Αποστολή από: neoktistos στις 18:54:31 pm, Παρ, 6 Απρ 2018
Πολύ ενδιαφέρεται για τους πελάτες της (βλ. Τηλεθεατές) η DIGEA!!!
Ας μετατρέψει σε πρώτη φάση όλα τα κανάλια (πανελλήνια και περιφερειακά) σ' εκπομπές 1080i, αντί να διακόπτει επιλεκτικά τις μεταδόσεις, στη συνέχεια ν' ακολουθήσει το παράδειγμα των ευρωπαϊκών χωρών (βλ. πρότυπο συμπίεσης και εκπομπής εικόνας) και μετά να πουλάει μαγκιά στην ΕΡΤ, την οποία πληρώνουμε εμείς οι Έλληνες (κι όχι αυτοί).
Τίτλος: Απ: Επιστρέφει η ΕΡΤ ΝΕΤ!
Αποστολή από: adonis1 στις 09:59:22 am, Σαβ, 7 Απρ 2018
όταν ξεκινήσει σαν πάροχος η ΕΡΤ, εκ των πραγμάτων θα αναγκαστεί να ακολουθήσει στις όποιες τυχόν βελτιώσεις και η digea
Τίτλος: Η νέα ΕΡΤ ΝΕΤ αναλαμβάνει το δίκτυο λειτουργίας της ΕΡΤ..!!!!
Αποστολή από: Sakis077 στις 13:56:27 pm, Παρ, 20 Απρ 2018
Σε αναμονή μιας σημαντικής αλλαγής στη λειτουργία του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα βρίσκεται η ΕΡΤ. Η αυτονόμηση του δικτύου και η μεταφορά του στη νέα-«θυγατρική»- εταιρεία ΕΡΤ ΝΕΤ δημιουργεί νέα δεδομένα. Ήδη η ΕΡΤ ΝΕΤ που ιδρύθηκε στα χαρτιά με το 4339 το 2015 έχει περάσει αποκλειστικά στην ιδιοκτησία του υπουργείου Οικονομικών. Η έξοδος του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής έγινε προκειμένου να μην υπάρχει το ασυμβίβαστο στη λειτουργία της αφού ο «μέτοχος» Νίκος Παππάς εποπτεύει το σύνολο της αγοράς της ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια που έχουν επανέλθει στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, προβλέπεται η ΕΡΤ ΝΕΤ να αποκτησει το δικό της διοικητικό συμβούλιο και προσωπικό από εσωτερικές «μετατάξεις» από την ΕΡΤ. Στη εν λόγω εταιρεία υπάρχει στοχος να μεταφερθεί ολόκληρο το δίκτυο λειτουργίας της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Κατά πληροφορίες μας πριν καν προχωρήσει η στελέχωση της νέας εταιρείας, έγιναν οι πρώτες συζητήσεις για την πιθανή συνεργασία με τη Digea, συζητήσεις ωστόσο που πάγωσαν κατόπιν άνωθεν παρέμβασης. Θυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει σενάριο για συνεργασία μεταξύ των δυο παρόχων δικτύου, του ιδιωτικού και κρατικού, της Digea και της ΕΡΤ ΝΕΤ πλέον.


Πηγή:digitaltvinfo