Λέσχη Δορυφορομανών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ για δορυφορικά & τεχνολογικά θέματα => SDTV Ειδησάρια => Μήνυμα ξεκίνησε από: ser_sakis στις 11:26:27 am, Τετ, 16 Μαι 2018

Τίτλος: Θύελλα αντιδράσεων για το ψηφιακό χαράτσι σε κινητά, Η/Υ και ταμπλέτες
Αποστολή από: ser_sakis στις 11:26:27 am, Τετ, 16 Μαι 2018
Θύελλα αντιδράσεων σε φορείς και μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλεί το νέο χαράτσι σε κινητά και ταμπλέτες που επιβάλει η κυβέρνηση, τη στιγμή που η «ψηφιακή εκπαίδευση» των Ελλήνων, και η «ψηφιακή επανάσταση» της οικονομίας αποτελεί αδήριτη ανάγκη. H σχετική τροπολογία κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή σε άσχετο νομοσχέδιο.

Πρόκειται για επιβάρυνση 2% που επιβάλλεται στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, τις ταμπλέτες, τους υπολογιστές κάθε τύπου (φορητοί, επιτραπέζιοι), αλλά και σε μέσα αποθήκευσης όπως σκληροί δίσκοι και στικάκια, υπέρ τον δικαιούχων πνευματικών δικαιωμάτων και ουσιαστικά υπολογίζεται ότι θα επιβαρύνει τους καταναλωτές με περίπου 65 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ειδικότερα, με το ψηφιακό τέλος επιβαρύνονται επιπλέον με 6% οι ηλεκτρονικές συσκευές εγγραφής εικόνας και ήχου και οι ηλεκτρονικοί αποθηκευτικοί δίσκοι (USB) πάνω από 1 Terabyte και με 4% οι φωτοτυπικές μηχανές, τα σκάνερ, οι εκτυπωτές το χαρτί φωτοτυπίας και οι σκληροί δίσκοι μέχρι 1 Terabyte.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΠΕ, «όπως απεδείχθη με έρευνα και ειδική μελέτη που διεξήχθη, με τη σύμφωνη γνώμη και του Υπουργείου Πολιτισμού, προέκυψε πως το νέο ψηφιακό τέλος επιφέρει επιβάρυνση 24 φορές μεγαλύτερη από τις πιθανές προκληθείσες απώλειες. Αγνοώντας τα δεδομένα της μελέτης και παρά τις διαβουλεύσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και τη δέσμευση για δίκαιη τροποποίηση της διάταξης, το αρμόδιο Υπουργείο δεν προέβη σε καμία βελτιωτική αλλαγή της τροποποίησης».

Επίσης, τονίζει ο Σύνδεσμος αξίζει να σημειωθεί πως πολλά Μέλη - Κράτη της ΕΕ των 28, όπως η Βουλγαρία, η Δανία, η Εσθονία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Κύπρος, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα, η Πολωνία και η Φινλανδία, δεν καταβάλλουν ψηφιακό τέλος. Επιπλέον με τη συγκεκριμένη επιβάρυνση -η οποία είναι πολλαπλάσια από ότι ισχύει σε Μέλη - Κράτη της ΕΕ που έχουν εφαρμόσει αντίστοιχο τέλος- η χώρα μας καθίσταται πλέον πρωταθλήτρια επιβαρύνσεων στον τομέα αυτό, έχοντας τα υψηλότερα ποσοστά “ψηφιακού τέλους” στην Ευρώπη.

Όπως τόνισαν σε συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Πολιτισμού οι εκπρόσωποι του ΣΕΠΕ, είναι σαφές ότι μια τέτοια επιβάρυνση πλήττει πρωτίστως τους πολίτες και τα νοικοκυριά, σε μία περίοδο που πραγματικά ο προϋπολογισμός τους βάλλεται από παντού και μάλιστα για ένα απαραίτητο αγαθό, όχι μόνο για την καθημερινότητα αλλά και για την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

«Η επιβάρυνση των 65 εκατ. ευρώ ετησίως πλήττει το μεγάλο στόχο του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, θέτοντας προσκόμματα στην απόκτηση προϊόντων τεχνολογίας και ταυτόχρονα, αποτελεί καίριο πλήγμα στη διεθνή ανταγωνιστικότητα του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, δεδομένου ότι αυξάνει το κόστος διάθεσης των προϊόντων τεχνολογίας των ελληνικών επιχειρήσεων έναντι των ανταγωνιστών τους στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως» σημειώνει ο ΣΕΠΕ.

Επιπλέον, επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα έχει αρνητικές συνέπειες και για τα δημοσιονομικά έσοδα αφού, αντί εξοικονόμησης, οδηγεί σε επιβάρυνση, καθώς αυξάνει τα έξοδα από την καταβολή του ποσοστού αμοιβής στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που προμηθεύεται το Δημόσιο, αλλά και από τη μείωση των εσόδων των φορολογούμενων επιχειρήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΣΕΠΕ απευθύνει μία ύστατη έκκληση ώστε, έστω και την τελευταία στιγμή, να επικρατήσει η κοινή λογική και το Υπουργείο Πολιτισμού να λάβει υπόψη του όλα τα παραπάνω και να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές στην τροπολογία.

ΠΗΓΗ : skai.gr
Τίτλος: Απ: Θύελλα αντιδράσεων για το ψηφιακό χαράτσι σε κινητά, Η/Υ και ταμπλέτες
Αποστολή από: ser_sakis στις 11:27:28 am, Τετ, 16 Μαι 2018
Παίρνει μπρος η ατμομηχανή της βαριάς βιομηχανίας  :)
Τίτλος: Απ: Θύελλα αντιδράσεων για το ψηφιακό χαράτσι σε κινητά, Η/Υ και ταμπλέτες
Αποστολή από: Γ. Βραχνός στις 14:04:15 pm, Τετ, 16 Μαι 2018
Ητανε δίκαιο, έγινε πράξη !!
Τίτλος: Απ: Θύελλα αντιδράσεων για το ψηφιακό χαράτσι σε κινητά, Η/Υ και ταμπλέτες
Αποστολή από: ser_sakis στις 14:29:34 pm, Τετ, 16 Μαι 2018
Μα πως κάνετε έτσι


Η Ελλάδα δεν έχει δα και την υψηλότερη φορολογία
 :)

υπογραφή
(http://www.sdtv.gr/photoshare/image-AE88_5AFC1A4A.jpg) (http://www.sdtv.gr/photoshare/share-AE88_5AFC1A4A.html)
Τίτλος: Απ: Θύελλα αντιδράσεων για το ψηφιακό χαράτσι σε κινητά, Η/Υ και ταμπλέτες
Αποστολή από: sakisvele στις 16:28:59 pm, Τετ, 16 Μαι 2018
Ψοφηστε τους να μας τελειωσουν....
Πρωτος παει ο χαζοχαρουμενος
Τίτλος: “‘Οχι” από τον Παππά στο ψηφιακό τέλος 2%
Αποστολή από: adonis1 στις 19:37:01 pm, Τετ, 16 Μαι 2018
“”Οχι” στην επιβολή τέλους 2% λέει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Με σχόλιο του στο twitter και με συνέντευξή του στο Ραδιόφωνο 247, τάσσεται εναντίον της επιβολής του τέλους σε ταμπλέτες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έξυπνα κινητά τηλέφωνα, το οποίο  προβλέπεται σε τροπολογία του υπ. Πολιτισμού 

Ο Ν. Παππάς γράφει πως “η επιβολή του τέλους του 2% σε τάμπλετ/κινητά πρέπει να επανεξεταστεί”.

Συμπληρώνει πως “είναι σημαντικό να υπάρχει εύλογο τίμημα για τα πνευματικά δικαιώματα αλλά χωρίς να προκαλούνται επιπλέον αχρείαστα προβλήματα ιδίως σε μία περίοδο που θέλουμε ο κόσμος να εξοικειωθεί με τις νέες τεχνολογίες”.

Στη συνέντευξή του στο Ραδιόφωνο 247 ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός για το downloading των ταινιών μέσω Internet, το οποίο θα πρέπει και να πληρώνεται.

typologies.gr (http://www.typologies.gr/ochi-apo-ton-pappa-sto-psifiako-telos-2/)
Τίτλος: Επανεξετάζεται μόνο το τέλος 2% σε κινητά
Αποστολή από: adonis1 στις 20:21:43 pm, Τετ, 16 Μαι 2018
Η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τον φόρο 2% για τα κινητά, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, στην απόφαση αυτή κατέληξαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, μετά από επικοινωνία που είχαν νωρίτερα.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο κ. Παππάς είχε εκφράσει τη θέση πως ο εν λόγω φόρος πρέπει να επανεξεταστεί.

(http://www.sdtv.gr/photoshare/image-1CCC_5AFC67F3.jpg) (http://www.sdtv.gr/photoshare/share-1CCC_5AFC67F3.html)
twitter.com/nikospappas (https://twitter.com/nikospappas16/status/996682491577667584)

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην επικοινωνία των δύο υπουργών, ο κ. Βερναρδάκης πρότεινε την επανεξέταση της ρύθμισης μόνο για τα κινητά, και ο κ. Παππάς δέχθηκε αμέσως την πρόταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα εξετασθεί εκ νέου ο φόρος, είναι τρεις μήνες περίπου.

huffingtonpost.gr (https://www.huffingtonpost.gr/entry/epanexetazetai-to-telos-2-se-kineta_gr_5afc17bfe4b0779345d4a275?utm_hp_ref=gr-tech)
Τίτλος: Απ: Θύελλα αντιδράσεων για το ψηφιακό χαράτσι σε κινητά, Η/Υ και ταμπλέτες
Αποστολή από: ser_sakis στις 21:46:34 pm, Τετ, 16 Μαι 2018
Η γνωστή και δοκιμασμένη τακτική.
Πετάμε μια φωτοβολίδα να μαζεψουμε αντιδράσεις και μετα το αποσύρουμε για να το μελετήσουμε.

Αργότερα, το κάνουμε 1% , 0.78%, δεν έχει σημασία.Χάρη μας έκαναν.   ;D
Τίτλος: Απ: Θύελλα αντιδράσεων για το ψηφιακό χαράτσι σε κινητά, Η/Υ και ταμπλέτες
Αποστολή από: mikael στις 21:55:50 pm, Τετ, 16 Μαι 2018
Ο Παππάς παίζει τον παπά... Εδω το 2%, εκεί το 2%, που είναι το 2%;
Τίτλος: Απ: Θύελλα αντιδράσεων για το ψηφιακό χαράτσι σε κινητά, Η/Υ και ταμπλέτες
Αποστολή από: guru11 στις 16:29:00 pm, Πεμ, 17 Μαι 2018
Μωρε ξυλο θενε ολοι τους αλλα ποιος θα το δωσει,που μας εχουν ταράξει στους φορους.