Λέσχη Δορυφορομανών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ για δορυφορικά & τεχνολογικά θέματα => SDTV Ειδησάρια => Μήνυμα ξεκίνησε από: adonis1 στις 18:47:03 pm, Τετ, 16 Μαι 2018

Τίτλος: Η Ολλανδική NPO θα μεταδώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 σε 4k / UHD
Αποστολή από: adonis1 στις 18:47:03 pm, Τετ, 16 Μαι 2018
(http://www.sdtv.gr/photoshare/image-EF20_5AFC5302.jpg) (http://www.sdtv.gr/photoshare/share-EF20_5AFC5302.html)

Η Ολλανδία είναι μία από τις δεκαπέντε χώρες στον κόσμο όπου το Παγκόσμιο Κύπελλο θα μεταδοθεί σε 4k / Ultra HD.

Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μια ειδική έκδοση του NPO 1 θα είναι διαθέσιμη μέσω παρόχων, όπου οι αγώνες θα μεταδίδονται σε UHD.

Οι θεατές χρειάζονται ένα κατάλληλο αποκωδικοποιητή και τηλεόραση ώστε να παρακολουθήσουν του αγώνες σε Ultra HD από τους υπάρχοντες παρόχους (δορυφορική, καλωδιακή ή IP τηλεόραση).

Αναμένεται ότι ο αριθμός των Ολλανδών θα ανέλθει σε δεκάδες χιλιάδες που θα είναι ήδη σε θέση να παρακολουθήσουν αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο..

Παρόλο που δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις από Ολλανδούς παρόχους, φέρεται πιθανό ότι η KPN θα προσφέρει την ειδική έκδοση 4k του NPO 1 μέσω δεκτών για την υπηρεσία IPTV της Interactieve TV. Η Ziggo θα δοκιμάσει επίσης ένα 4k δέκτη.

Την ανακοίνωση της NPO προηγήθηκαν αρκετοί άλλοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, οι οποίοι ανακοίνωσαν εκπομπές  των αγώνων σε Ultra HD, όπως το Ισραήλ, η Γερμανία και η Ελβετία .

Τον περασμένο Οκτώβριο, η FIFA δήλωσε ότι και οι 64 αγώνες στο τουρνουά για πρώτη φορά θα παραχθούν σε Ultra High Definition με HDR (High Dynamic Range).

Η οργάνωση δήλωσε ότι 37 κάμερες, εκ των οποίων οι οκτώ θα διαθέτουν UHD / HDR και 1080p / SDR διπλής εξόδου και άλλες οκτώ 1080p / HDR και 1080p / SDR διπλής εξόδου , για να καλύψουν κάθε αγώνα.

Περαιτέρω οκτώ υπερ-βραδείας κίνησης και δύο κάμερες Ultra-motion, θα εξασφαλίσουν ότι οι εικόνες υψηλής ποιότητας θα είναι διαθέσιμες από κάθε γωνία σε κάθε στάδιο.

broadbandtvnews.com (https://www.broadbandtvnews.com/2018/05/15/dutch-pubcaster-npo-to-broadcast-fifa-world-cup-2018-in-4k-uhd/)