Λέσχη Δορυφορομανών

ΕΣΡ - ΕΕΤΤ - DIGEA - ΠΑΡΟΧΟΙ - ΜΠΟΥΚΕΤΑ => ΕΡΤ => Μήνυμα ξεκίνησε από: adonis1 στις 19:33:54 pm, Πεμ, 9 Αυγ 2018

Τίτλος: Πρωτάθλημα (και) στην ΕΡΤ, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου
Αποστολή από: adonis1 στις 19:33:54 pm, Πεμ, 9 Αυγ 2018
(http://www.sdtv.gr/photoshare/image-3EC9_5B6C6CE9.jpg) (http://www.sdtv.gr/photoshare/share-3EC9_5B6C6CE9.html)

Η συμφωνία του Γιώργου Βασιλειάδη με τις 7 ομάδες της SuperLeague, Παναθηναϊκό,  Ατρόμητο, Παναιτωλικό, Απόλλωνα Σμύρνη, Ξάνθη, Λαμία για λογαριασμό της κυβέρνησης με παραλήπτη την ΕΡΤ, δημιουργεί νέα δεδομἐνα στην τηλεοπτική αγορά.

Οι αγώνες της SL θα μεταδίδονται ελεύθερα από την ΕΡΤ και συνδρομητικά από τη Nova.

Η ΕΡΤ θα μεταδίδει ακόμη τους αγώνες μπάσκετ της Basket League  (πλην Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ) και τους αγώνες του πρωταθλήματος Πόλο. Το κόστος των μεταδόσεων και των τηλεοπτικών τους παραγωγών, όπου χρειάζεται δεν μπορεί να εκτιμηθεί άμεσα.

Η ΕΡΤ θα πρέπει να πληρώσει ένα ποσό 16 εκατ. ευρὠ, εκ των οποίων ο Παναθηναϊκός θα πάρει από 4,5 εκατ ευρώ ως 5 εκατ. ευρώ και ο Άρης από 2,5 εκατ. ευρώ ως 3 εκατ. ευρώ.

Οι υπόλοιπες ομάδες, θα λάβουν όσα θα έπαιρναν και από τη Nova. Υπάρχουν διαδικαστικά ζητήματα τα οποία είναι σοβαρά. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία σχετική απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ για την απόκτηση των δικαιωμάτων των ομάδων.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρξει μία σύμβαση με έναν φορέα που θα τις εκπροσωπεί ή αν θα υπογραφούν 7 ξεχωριστές συμφωνίες με τις ΠΑΕ.

Στην περίπτωση που επιλεγεί η υπογραφή συμφωνίας ΕΡΤ-SL, τότε θα υπάρξουν σοβαρά εμπόδια που προκύπτουν από το καταστατικό του συνεταιρισμού. Οι εννιά ομάδες που είναι στη Nova, πρέπει να εγκρίνουν την απόσχιση των 7 ομάδων στην ΕΡΤ.

Το υπουργείο οικονομικών πρέπει να εγκρίνει το ποσό των 16 εκατ. ευρώ υπέρ της ΕΡΤ. Η απόφαση αυτή θα φέρει μάλλον την υπογραφή του Γιώργου Χουλιαράκη. Εάν γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να επέλθει συννενόηση με τη Nova για τον προγραμματισμό των αγώνων.

Με τη συμφωνία αυτή ο Παναθηναϊκός θα ενισχυθεί σημαντικά σε μία κρίσιμη στιγμή, κι ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για την πώλησή του. Έχει προηγηθεί η ένταξη της ΠΑΕ στο νόμο για τις 120 δόσεις, όπως συνέβη και με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, η σκληρή κριτική του ΣΚΑΪ στην κυβέρνηση και η απόφαση για το κυβερνητικό εμπάργκο.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αντιθέτως, είναι κάθετα αντίθετως στη συμφωνία κυβέρνησης και ομάδων.

Υπάρχει και ένα επιπλέον ζήτημα για την ΕΡΤ. Σε ανώτατη διοικητική θέση σε μία από τις 7 ομάδες βρίσκεται έναν  από τα στελέχη της εταιρείας με καθημερινή τηλεοπτική παρουσία.

Από τη στιγμή που η ΕΡΤ θα χρηματοδοτήσει την ομάδα, ενώ αυτή την αποστολή έχουν συνήθως οι μέτοχοι των  ΠΑΕ, είναι αντιληπτό πως δεν μπορεί να υπάρχει ταυτόχρονη διπλή παρουσία, στη διοικητική θέση και στο φορέα.

typologies.gr (http://www.typologies.gr/protathlima-kai-stin-ert-me-tin-eggyisi-toy-ellinikoy-dimosioy/)
Τίτλος: Σύμπραξη Δημοσίου Και Ιδιωτικού Τομέα Για Το Ποδόσφαιρο
Αποστολή από: adonis1 στις 19:57:21 pm, Πεμ, 9 Αυγ 2018
(http://www.sdtv.gr/photoshare/image-E7A6_5B6C726A.jpg) (http://www.sdtv.gr/photoshare/share-E7A6_5B6C726A.html)

Την προηγούμενη φορά που η ΕΡΤ είχε ασχοληθεί με την απόκτηση δικαιωμάτων ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Ξάνθη, κ.α.) ήταν στην εποχή διοίκησης του φορέα από το Χρήστο Παναγόπουλο.

Τα αποτελέσματα ήταν αυτά που όλοι γνωρίζουμε για το φορέα.

Η επιστροφή της ΕΡΤ στο πεδίο, γίνεται ξανά με κυβερνητική απόφαση, δίχως όμως οι ομάδες να έχουν κάνει κάποια υποχώρηση στο ζήτημα της βίας και του αριθμού των συμμετεχόντων.

Αυτό που κερδίζει η κυβέρνηση, με αρχικό κόστος 16 εκατ. ευρώ είναι η έναρξη του Πρωταθλήματος.

Αλλά αυτό ήταν πάντοτε το μόνο σίγουρο. Όταν καπνίζει η Αττική από την καταστροφή στο Μάτι και ετοιμάζεται η σύγκρουση με τα συμφέροντα της γης, η απόφαση αυτή, δείχνει να μην έχει λογική συνέπεια.

Η στήλη είχε πάντοτε την ίδια θέση. Το κράτος δεν μπορεί να χρηματοδοτεί τους επιχειρηματίες που δεν βάζουν χρήματα στις επιχειρήσεις τους, και χρησιμοποιούν τους οπαδούς τους …για κάθε χρήση.

Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως όσοι επί 8 και πλέον χρόνια, μας έχουν ζαλίσει για την υπερμεγέθη δημόσιο τομέα, με τα τηλεοπτικά (και άλλα ρεπορτάζ) για τις αργίες στην ΕΡΤ, για την απόλυτη ελευθερία της αγοράς, τώρα που το δημόσιο ετοιμάζεται να χρηματοδοτήσει τις ανώνυμες ποδοσφαιρικές εταιρείες, πέφτει μια σιωπή από την Ελλάδα, ως τη Σουηδία από τους νεοφιλελεύθερους σχολιαστές.

Η ΕΡΤ λοιπόν στηρίζει τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και τη λειτουργία της  (ανταγωνιστικής) Digea, στο απόγειο του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα

Τα παιδιά της πιάτσας ξέρουν φυσικά, πως να γίνονται οι δουλειές σωστά.

Πέρυσι, την ίδια περίοδο είχε ξεκινήσει η συζήτηση στην ΕΡΤ και τη SuperLeague να μεταδίδει ο κρατικός φορέας αγώνες της SL, μέσα από συμφωνία με τη Nova. Τότε στελέχη του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ, αξιολογούσαν τους αγώνες με πολύ χαμηλότερη αξία, με στόχο να μην υπάρξει συμφωνία. Το τίμημα που πρότεινε η ΕΡΤ στη Nova ήταν δυσανάλογα μικρό.

Τώρα, με τα σημερινά δεδομένα, ή θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για τις εισηγήσεις της εποχής, ή να τους ανατεθεί η οικονομική αποτίμηση της επικείμενης συμφωνίας.

mediagr.org (https://mediagr.org/2018/08/09/%CF%83%CF%8D%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%AD/)
Τίτλος: Απ: Πρωτάθλημα (και) στην ΕΡΤ, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου
Αποστολή από: kastorianos στις 20:01:21 pm, Πεμ, 9 Αυγ 2018
Ε!Εκλογες ερχονται.Να μη δωσει το κατι παραπανω φετος?Αστεια πραγματα. ;D